Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Mercedes-Benz CLA 180 CGi 122 PK (C117) 2013 -> 2019

Bekijk alle C117 modellen
Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 122 134 145 157
Koppel 200 220 245 265
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 122 PK
Koppel: 200 NM

Basic

12 PK 134 PK
20 NM 220 NM

Sport-S

23 PK 145 PK
45 NM 245 NM

Vip-R

35 PK 157 PK
65 NM 265 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Mercedes-Benz CLA. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Mercedes-Benz dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Mercedes-Benz CLA

Hier kan je onze rijervaringen van de Mercedes-Benz modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Mercedes CLA rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Mercedes-Benz Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Mercedes-Benz motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Mercedes-Benz chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Mercedes-Benz chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Mercedes-Benz Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Mercedes-Benz

Chiptuning Mercedes-Benz CLA 180 CGi 122 PK (C117) naar 157 PK

Chiptuning Mercedes CLA 180 CGi 122 PK motor

Laat uw mooie Mercedes CLA tunen bij de echte Mercedes chiptuning-specialist. Ventura tuning heeft zich 15 jaar terug volledig toegelegd op het professioneel tunen van de meest moderne Mercedesmotoren. Door onze specialisatie krijgen wij dagelijks meerdere Mercedes A, CLA, B, en GLA rijders op bezoek die graag hun 180 CGi motor op een veilige manier willen laten voorzien van extra vermogen. Wij hebben veel ervaring met deze mooie 1.6 liter turbo cgi motor. De meest gestelde vraag die wij van klanten krijgen is ik wil graag meer vermogen en trekkracht, maar ik wil wel dat de motor soepel blijft draaien en dat het brandstofverbruik netjes blijft, zonder aan betrouwbaarheid in te leveren, kan dat? Op onze rijervaringen pagina Mercedes CLA kunt u zien wat andere CLA rijders over het gebruik van onze tuning vertellen. Heeft u de nieuwste Mercedes CLA 180 CGi 136 PK  C118 ? Ook die motor tunen wij.

Tuning Mercedes CLA 180 CGi

Mercedes gebruikt de prachtige 1.6 CGi Turbo benzine motor in hun CLA 180 CGi 122 PK. Deze mooie motor is de lichtste benzine versie die in de CLA is geleverd. Deze motor heeft standaard 122 PK en 200 NM Koppel. Dankzij chiptuning Mercedes CLA kunt u op een goedkope manier uw CLA 180 CGi upgraden tot de prestaties van de CLA 200 CGi motor en zelfs nog meer. Van buiten ziet de Mercedes CLA 180 CGi 122 PK er exact hetzelfde uit als de CLA 200 CGi met 156 PK. Elegant luxueus, met een uitstekende wegligging en aan binnenruimte geen gebrek. Tuning Mercedes CLA 180 CGi 122 PK helpt u dus om uw Mercedes CLA nog fijner te laten rijden, met de eco optie om zuiniger te rijden.

Mercedes CLA 180 motortuning – Ventura Tuning biedt u de mogelijkheid om het Benzineverbruik van uw Mercedes tot 9 % te laten dalen.

Zodra de nieuwe Mercedes 1.6 liter 122 PK CGi motor op de markt kwam kregen wij bij Ventura Tuning gelijk de vraag van Mercedes rijders kan deze motor nog zuiniger dan dat hij origineel geleverd wordt door Mercedes? Ja door optimalisatie van de injectie en een iets vroegere opbouw van de turbodruk kunt u circa 350 toeren vroeger overschakelen doordat uw CGi motor een hoger koppel krijgt bij een lager toerental. Uw Mercedes CLA 180 CGi 122 PK motor hoeft dus minder toeren te maken, wat het rendement van de verbranding verhoogt. Indien nodig heeft u altijd voldoende vermogen om soepel en snel in te kunnen halen of gemakkelijk in te voegen op de snelweg. Na tuning rijdt uw CLA nog fijner en daar beleeft u iedere dag opnieuw plezier van.

Montage van tuning Mercedes CLA 180 CGi 122 PK

De tuning wordt aangesloten via een kabelboom met 8 originele Mercedesstekkers die 1 op 1 passen op het motormanagement van uw CLA. Geen knippen of solderen en de originele data in de computer van uw Mercedes CLA 180 CGi 122 PK blijft netjes origineel. Dat vindt uw Mercedesdealer wel zo prettig.(software-updates kunnen dus gewoon bij uw garage uitgevoerd blijven worden). De tuning past het gehele karakter van uw motor aan. Geen compromis afstelling meer, wij kijken echt hoe de motor het fijnste voor u rijdt. U of u garage kan ten aller tijde onze tuning snel en simpel uitschakelen, zonder dat de tuning gedemonteerd hoeft te worden. Het monteren of demonteren van de tuning voor uw Mercedes CLA 180 CGi 122 PK is in maximaal 4 minuten gebeurd.

Chiptuning CLA 180 CGi met Automaat bak.

Kan Mercedes CLA 180 CGi 122 PK met automatische transmissie ook getuned worden. Ja dat kan prima, door een stukje slimme software geven wij het extra koppel niet in één klap vrij maar in 10 partjes van telkens 5 milliseconde. U merkt geen verschil maar de Automaat bak van uw Mercedes CLA 180 CGi motor en de aandrijfassen worden op deze manier gespaard, de bak en assen krijgen zeg maar de tijd om het koppel goed vrij te kunnen geven aan de weg.

Chiptuning Mercedes CLA LeaseAuto

Kan mijn Mercedes CLA 180 CGi 122 PK leaseauto veilig getuned worden? Ja dat kan, dagelijks tunen wij vele leaseauto’s. Voor de klant is het makkelijk omdat onze professionele tuning binnen 4 minuten weer verwijderd kan worden en de meeste leasemaatschappijen zijn inmiddels met Ventura Tuning zeker positief bekend. Wel is het mogelijk dat als u melding maakt bij uw leasemaatschappij dat u uw Mercedes CLA 180 CGi hebt laten tunen dat uw maandelijkse bijdrage omhoog gaat. Jammer want er wordt dan vanuit gegaan dat u na tuning veel harder gaat rijden wat in de praktijk niet het geval zal zijn. De meeste leaserijders willen gewoon graag een zeer soepele leaseauto die net even wat extra pit heeft. De Mercedes CLA 180 CGi 122 PK is getuned echt een zeer fijne auto voor dagelijks gebruik, kom en Test het zelf!

Garantie chiptuning Mercedes CLA 180 CGi 122 PK

Standaard mag van de importeur van de Mercedes CLA 180 CGi 122 PK niet getuned worden,(tenzij het via Brabus gebeurd, maar die levert voor de 1.6 CGi alleen een zeer dure tuning € 1795,-) externe tuning, de motor kan er dus blijkbaar wel tegen. Ook wel begrijpelijk zij weten immers niet of de chiptuning van derden wel goed wordt uitgevoerd en hebben daar geen enkel toezicht op. Ventura Tuning levert haar tuning dankzij onze bewezen kwaliteit rechtstreeks aan officiële Mercedesdealers, wij zijn daar zeer content mee. Standaard leveren wij 3 jaar productgarantie op de externe Ventura chiptuning. Wilt u meer dan bieden wij de mogelijkheid om via een Nederlandse verzekeringsmaatschappij de garantie op uw motor en/of uw aandrijflijn te laten overnemen tegen bijbetaling. Standaard zit er bij de prijs van onze tuning geen motor en/of aandrijflijn garantie in, de installatie kosten komen nog over de kostprijs voor de tuning voor uw Mercedes heen.

Overname Motor en Aandrijflijn garantie van uw Mercedes CLA 180 CGi 122 PK

Dankzij een schade vrij verleden aan Mercedesmotoren die door Ventura Tuning getuned zijn hebben wij als eerste tuning producent een verzekeringspolis via een externe officiële Nederlandse verzekeringsmaatschappij die voor uw Mercedes CLA 180 CGi motor met standaard 122 PK de motorgarantie en aandrijflijn garantie kunnen overnemen voor € 150,- per jaar met een max. van 2 jaar of 150.000 kilometer indien die eerder wordt bereikt. Vele leasemaatschappijen willen graag deze verzekering zodat zij akkoord kunnen gaan wanneer klanten hun auto door Ventura Tuning professioneel laten tunen, voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Chiptuning Mercedes Vito 114 CDi 136 PKChiptuning Mercedes GLC 300E 313 PKChiptuning Mercedes A250E 218 PK W177Chiptuning Mercedes A160 CGI 109 PK W177