Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Mercedes-Benz E (W214)

Chiptuning » Mercedes-benz » E » W214

Het chiptunen van uw Mercedes-Benz E (W214) geeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Mercedes-Benz. U kunt uitgaan van duurzame, betrouwbare en veilige chiptuning van uw Mercedes-Benz E W214 bij Ventura Tuning

Chiptuning van jouw auto zorgt voor

Meer vermogen | Meer trekkracht | Lager brandstofverbruik

Mercedes-Benz E (W214) Chiptuning

De Mercedes E Klasse W214 is een luxe premium wagen die 25 april 2023 in Nederland is geïntroduceerd en erg populair is vanwege de geweldige luxe en elegante uitstraling. De zeer geavanceerde technologie qua dashboard en infotainment gecombineerd met de uitstekende prestaties. Op deze pagina zullen we verder in gaan op de looks, het motoren aanbod en de chiptuning daarvan, de automaat, wegligging, onderhoud, infotainment systeem en de garantie van de Mercedes Benz. Maar wat heeft das Haus weer een waar kunstwerkje afgeleverd.

Looks

De Mercedes E-klasse W214 heeft een gestroomlijnd ontwerp met een sportieve uitstraling. De voorkant heeft een opvallende grille met een groot Mercedes-logo in het midden en de nieuwe koplampen die op de S Klasse lijken. Terwijl de achterkant een opvallende bumper en LED-verlichting heeft. Het interieur van de auto is net zo imposant als het exterieur, met hoogwaardige materialen en een overvloed aan technologie, zoals een groot infotainmentscherm. De aluminium accenten plus de selecteerbare verlichting maken de auto zeer luxe.

Chiptuning voor de Mercedes E Klasse W214

Voor wie geen fysieke aanpassingen aan de motor van zijn auto wil doen is chiptuning de perfecte oplossing. Door het aanpassen van de software die de motorbesturing regelt kan op een verantwoorde manier de trekkracht en het vermogen van de sublieme Mercedes motoren worden aangepast. Door het verhogen van de turbodruk en de inspuitingdata neemt het vermogen enorm toe en zal uw E klasse W214 een stuk beter presteren. Het fijne is dat met onze moderne tuning Mercedes nog steeds de auto gewoon kan blijven updaten.

De Voordelen van chiptuning

Je kan een goedkopere auto aanschaffen en op een betaalbare wijze het vermogen verhogen naar de waarden van een zwaardere uitvoering. Daarnaast betaal je minderbijtelling terwijl je toch dagelijks kan genieten van het extra vermogen. Door de hogere turbodruk kan je bij een nette rijstijl al gauw 8% op je brandstofkosten besparen. Ga je voluit het Max vermogen gebruiken dan doe je deze besparing natuurlijk gelijk teniet.

Motoren aanbod

De Mercedes E-klasse W214 wordt geleverd met een verscheidenheid aan motoren om uit te kiezen, waaronder benzine- en dieselmotoren. De benzinevarianten variëren van 2.0 liter viercilindermotoren tot 3.0 liter zescilindermotoren, terwijl de dieselmotoren variëren van 2.0-liter viercilindermotoren tot 3. 0 liter zescilindermotoren die in een later stadium komen. Er zijn ook van de nieuwe E klasse hybride en AMG-versies beschikbaar.

Chiptuning Mercedes E 200 CGi 204 PK W214

Als basis uitvoering van de nieuwe Mercedes E klasse is er de E 200 CGi met af fabriek 204 PK. Op zich een fijne motor maar bij zo’n mooie luxe auto wil je natuurlijk graag wat meer Power. Het fijne is dat deze motor in de 400e standaard ook al 252 PK levert. Met chiptuning kunnen wij daarom op een verantwoorde manier de E 200 CGi motor tunen. De kwaliteit van deze 2.0 turbobenzinemotoren is erg goed.

Chiptuning Mercedes E 300e Hybrid 313 PK W214

Voor de zakelijke rijder die graag een stukje van zijn dagelijkse route elektrisch wil kunnen rijden. En daarnaast vermogen genoeg voor sportieve prestaties is de Mercedes E 300e een super oplossing. De benzinemotor is de E 300e is geknepen (204 PK) t.o.v. de 252 PK in de 400e uitvoering. Via chiptuning kunnen wij op een verantwoorde manier het vermogen van uw motor dezelfde prestaties geven als een E 400e. Zo heb je hetzelfde vermogen maar een veel lagere aanschafprijs en maandelijks een stuk minder bijtelling, dit maakt de 300e zo aantrekkelijk.

Chiptuning Mercedes E 400e Hybrid 381 PK W214

Voor de zakelijke sportieve kilometer vreter waarvoor een AMG versie te duur is heeft Mercedes een prachtig alternatief. een 2.0 CGi motor met 252 PK +129 PK elektromotor geeft gezamenlijk 381 PK. Door het chiptunen van de benzinemotor stijgt het vermogen tot 430 PK en ook door de enorme koppeltoename is het verschil enorm. De super sprinteigenschappen en snellere acceleratie van nul naar 200 KM/h is echt bizar. Zo krijg je een wolf in schaapskleren. Elegant aan de buitenkant en met een enorm potentieel onder de motorkap.

Chiptuning Mercedes E 220 d CDi 197 PK W214

Voor zakelijke rijders die niet iedere 500 KM aan de pomp willen staan is er de prachtige E 220e 197 PK. Een juweel van een motor gekoppeld aan een 9 traps automaat is de perfecte motorisatie die  ondanks het politieke klimaat in Europa zeer zuinig is met een enorm lage uitstoot. Door de beschikbaarheid van een hoog koppel bij een laag toerental past deze aandrijving perfect bij het wat hogere wagengewicht van de Mercedes E klasse.

Automaat

De Mercedes E-klasse W214 wordt standaard geleverd met een negentraps automatische transmissie die zeer soepel schakelt en de bestuurder een naadloze rijervaring biedt. De transmissie is ook geoptimaliseerd om het brandstofverbruik te verbeteren en de CO2-uitstoot te verminderen. Eigenlijk is deze automaat de standaard waar BMW en Audi zich op stukbijten. Deze bak is in 2016 geintroduceerd en nog niet overtroffen.

Wegligging

De Mercedes E-klasse W214 biedt een comfortabele rit dankzij de uitstekende ophanging en demping. De auto is ook zeer wendbaar en biedt een uitstekende grip op de weg. Het optionele luchtveringsysteem verbetert de rijdynamiek en zorgt voor een nog soepelere rijervaring. Als je de auto zakelijk gebruikt dan raden wij de luchtvering acht aan. Dit vergroot het comfort enorm en al helemaal in een land als Nederland met zoveel drempels.

Onderhoud

Net als bij andere Mercedes-modellen is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen aan je E-klasse W214 om ervoor te zorgen dat deze in topconditie blijft. Mercedes biedt een uitgebreid onderhoudsplan dat eigenaren helpt bij het onderhouden van hun auto. De kosten van het onderhoud zijn afhankelijk van de specifieke behoeften van de auto en kunnen variëren afhankelijk van de kilometerstand.

Infotainment

De Mercedes E-klasse W214 heeft een indrukwekkend infotainmentsysteem met drie grote schermen. De teller een groot scherm in het midden dat eenvoudig te gebruiken is, en een scherm op het dashboardkastje. Het systeem omvat functies zoals navigatie, entertainment, connectiviteit en handsfree bediening. Het systeem kan ook worden aangepast aan de voorkeuren van de bestuurder en is compatibel met zowel Apple CarPlay als Android Auto. De hoge mate van snelheid van het systeem maken het zeer prettig voor de gebruiker.

Garantie

Mercedes biedt een garantie van drie jaar op de E-klasse W214, maar deze optie is tegen bijbetaling uit te breiden. Mits het onderhoudt door een officiële Mercedes dealer wordt uitgevoerd of een erkend reparateur. Mercedes geeft officieel geen toestemming voor het tunen van haar auto’s. Maar als AMG het doet dan kan het allemaal wel, er lijken dus financiële zaken te spelen in deze beslissing