Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Mercedes-Benz C 200 CGi 204 PK (W206) 2021 ->

Bekijk alle W206 modellen
Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 204 219 225 232
Koppel 300 331 346 360
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 204 PK
Koppel: 300 NM

Basic

15 PK 219 PK
31 NM 331 NM

Sport-S

21 PK 225 PK
46 NM 346 NM

Vip-R

28 PK 232 PK
60 NM 360 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Mercedes-Benz C. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Mercedes-Benz dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Mercedes-Benz C

Hier kan je onze rijervaringen van de Mercedes-Benz modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Mercedes C rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Mercedes-Benz Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Mercedes-Benz motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Mercedes-Benz chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Mercedes-Benz chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Mercedes-Benz Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Mercedes-Benz

Chiptuning Mercedes C 200 CGi 204 PK (W206) naar 232 PK

Wat is chiptuning

Chiptuning van de Mercedes-Benz C200 CGi 204 PK W206 is een proces waarbij de parameters van de motorsoftware worden aangepast om de prestaties te verbeteren, zonder technische veranderingen aan de motor aan te brengen. De moderne turbo CGi motoren van Mercedes zijn uitermate geschikt om te tunen, waardoor mede deze auto’s zo enorm populair zijn.

Prestaties van de motor na tuning

De Mercedes C200 CGi is een luxe wagen die standaard een vermogen heeft van 204 pk en een koppel van 300 Nm. Met chiptuning Mercedes-Benz C W206 kan het vermogen van deze motor nog verder verhoogd worden tot 232 PK en 360 NM. En dat verschil merk je echt heel goed in het dagelijkse verkeer. En meestal daalt tevens het benzineverbruik.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van chiptuning

1  Betere prestaties

Een van de belangrijkste voordelen van chiptuning is dat het de prestaties van het voertuig verbetert. De motor van het voertuig kan meer vermogen en koppel leveren, waardoor de auto sneller en efficiënter wordt. Dit betekent dat de auto sneller kan accelereren en betere acceleratietijden kan behalen.

2  Brandstofbesparing

Chiptuning kan ook leiden tot brandstofbesparing. Door de motorprestaties te optimaliseren, kan het voertuig meer kilometers afleggen met dezelfde hoeveelheid brandstof. Dit komt doordat de motor efficiënter werkt en minder brandstof verbruikt.

3  Betere responsiviteit

Chiptuning kan de responsiviteit van het voertuig verbeteren. De auto reageert sneller op het gaspedaal, waardoor de bestuurder meer controle heeft over het voertuig. Dit kan vooral handig zijn bij het inhalen op de snelweg of bij het rijden op bergachtig terrein.

4  Gemakkelijke installatie

Chiptuning Mercedes Benz is relatief eenvoudig en snel uit te voeren. Het kan het tegenwoordig het beste worden gedaan door het monteren van een professionele geavanceerde externe ecu. OBD tuning gaat bij de nieuwe motoren niet meer. Zo kan de eigenaar van de auto snel en gemakkelijk de prestaties van zijn Mercedes C klasse verbeteren.

5  Geen fysieke aanpassingen aan de motor

Een ander voordeel van chiptuning is dat je niet perse mechanische onderdelen hoeft te vervangen zoals dat vroeger ging. Blijf je binnen de veilige marges dan kan je het vermogen verghogen met puur software aanpassingen. Wil je veel meer vermogen dan is het zeker aan te bevelen om mechanische onderdelen eerst aan te passen.

Zijn er ook nadelen aan chiptuning

Jouw auto rijdt getuned gewoon een stuk aangenamer. De motor heeft meer trekkracht waardoor de auto gemakkelijker versneld. Dankzij de extra PK’s haalt de motor ook veel gemakkelijker zijn topsnelheid. Door het hogere koppel accelereer je vlotter weg bij het stoplicht en daardoor kan een hogere bandenslijtage ontstaan. De meeste Mercedes rijders vinden het rijplezier van hun C Klasse  belangrijker dan de levensduur van de autobanden. Hoe zachter de band hoe meer grip maar des te korter deze mee gaat. Wil je een langere levensduur van je banden dan moet je een band kiezen met een hardere compound. Die banden slijten minder maar hebben wel minder grip

Hoe wordt de tuning van mijn Mercedes uitgevoerd.

Chippen wordt uitgevoerd door middel van een geavanceerde externe ecu, waar de tuning software voor de motor op staat. Dit betekent dat de software van de motor zelf niet hoeft te worden aangepast. Met tunen kan het vermogen van de Mercedes-Benz C200 CGi 204 PK W206 worden verhoogd, dit zorgt voor een snellere acceleratie en betere prestaties op de snelweg.

Waarom wordt het chippen extern uitgevoerd?

Bij deze moderne 1.5 turbomotor is OBD tuning niet mogelijk, daarom wordt het tunen volledig extern uitgevoerd. Het is wel belangrijk om te weten dat tunen mogelijk gevolgen kan hebben voor de garantie van de auto. Het is daarom verstandig om de voorwaarden van de fabrikant te raadplegen voordat u besluit om uw Mercedes-Benz C200 CGi 204 PK W206 te laten tunen.

Laat de tuning uitvoeren door een Specialist

Het is belangrijk om de tuning uit te laten voeren door een betrouwbare en ervaren tuner. Ventura Tuning is volledig gespecialiseerd in het professioneel tunen van de meest moderne Mercedes motoren. Al met al kan tuning een betaalbare manier zijn om de prestaties van uw C Klasse te verbeteren en het rijplezier voor u te vergroten.

Chiptuning Mercedes Vito 114 CDi 136 PKChiptuning Mercedes GLC 300E 313 PKChiptuning Mercedes A250E 218 PK W177Chiptuning Mercedes A160 CGI 109 PK W177