Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Mercedes-Benz C W206

Chiptuning » Mercedes-benz » C » W206

Het chiptunen van uw Mercedes-Benz C W206 geeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Mercedes-Benz. U kunt uitgaan van duurzame, betrouwbare en veilige chiptuning van uw Mercedes-Benz C W206 bij Ventura Tuning

Chiptuning van jouw auto zorgt voor

Meer vermogen | Meer trekkracht | Lager brandstofverbruik

Mercedes-Benz C W206 Chiptuning

Chiptuning Mercedes C W206 is een geweldige manier om de prestaties van uw luxueuze Mercedes C klasse te verbeteren. Via chiptunen kunt u de motorprestaties van uw Mercedes C klasse laten verbeteren. Hierdoor gaat uw auto sneller en soepeler rijden. Bovendien heeft tunen nog meer voordelen. Zoals een verbeterd brandstofverbruik, makkelijker inhalen en vlotter invoegen op de snelweg.

Op Welke manieren kan ik mijn Mercedes Chiptunen

U kunt uw Mercedes laten tunen via OBD tuning maar voor steeds meer nieuwe Mercedes modellen gaat dat niet meer. De beste manier om de nieuwe W206 motoren te tunen is via een geavanceerde Externe ECU.  Brabus de huistuner van Mercedes maakt ook gebruik van deze moderne techniek. Door de steeds zwaarder gelockte computers is dit de ideale manier. Zo hoeven er geen toegangscodes uitgerekend te worden en is uw C klasse snel weer origineel te maken. Ook ideaal voor leaserijders die toch graag wat meer vermogen willen in hun Mercedes.

Wat zijn de voordelen van chiptuning voor uw Mercedes C klasse W206

Dankzij chiptunen neemt het koppel van uw C klasse toe. Dankzij een hoger koppel trekt uw motor een stuk beter. U zult vooral merken dat uw Mercedes veel fijner rijdt. Gelijk van onderuit loopt uw motor veel soepeler. Omdat ook het vermogen toeneemt behaald uw motor ook veel sneller de topsnelheid. De motoren in de nieuwe C klasse W206 zijn zeer geschikt om te tunen.

Wat zijn de nadelen van uw Mercedes C W206 chippen

Omdat uw motor meer vermogen krijgt is het mogelijk dat u wat sportiever gaat rijden. Bij een sportievere rijstijl loopt u de kans dat uw autobanden wat sneller slijten. Echter u krijgt dan ook een stuk meer rijplezier. U rijdt natuurlijk ook niet altijd sportief. Daarom valt de banden slijtage in de praktijk vaak heel erg mee. Een goede merkband gaat meestal wel een stuk langer mee. Wij adviseren vaak de Michelin Pilot Sport-4S.

Is chiptuning Mercedes W206 ook geschikt voor mijn leaseauto?

Vele Mercedes C klasse leaserijders willen graag wat meer vermogen in hun leaseauto. Leaseauto chippen is dan ook enorm populair. Het mooie va onze geavanceerde tuning is dat de originele software van Mercedes niet hoeft worden aangepast. Wij plaatsen net zoals Brabus dat doet een geavanceerde extern ecu. In die computer komt de tuningdata te staan. Zo kan de garage gewoon netjes de updates uitvoeren tijdens een garagebezoek. En jij kan zelf de chip even verwijderen voordat je naar de garage toe gaat. Immers niet iedereen hoeft te weten dat jij graag met wat meer vermogen rijdt.

De beschikbare Benzine (hybride) motoren in de Mercedes C W206

Mercedes C180 CGi 170 PK W206 en Mercedes C 200 CGi 204 PK W206

De C180 en C200 4MATIC hebben een 1.5 liter viercilinder benzinemotor met turbo. De lichtste variant van de twee motoren levert 170 PK en een koppel heeft van 250 Nm. En de sterkere variant levert 204 pk en heeft een hoger koppel van 300 Nm. Deze motoren zijn gekoppeld aan een 9-traps automatische transmissie die zorgt voor soepel schakelen en brandstofefficiëntie. De C200 versie accelereert van 0-100 km/u in 7,1 seconde

Mercedes C300 258 PK W206 

De C300 en de C300 4MATIC hebben een 2.0 liter viercilinder benzine turbomotor die 258 pk levert met een koppel van 400 Nm. Deze motor is gekoppeld aan dezelfde 9-traps automatische transmissie als in de C200. Dit levert indrukwekkende prestaties met een acceleratie van 0-100 km/u in slechts 6,0 seconden. Hele nette waardes voor een 2.0 turbomotor zonder hybride ondersteuning, mede door het lagere wagengewicht omdat er geen extra accu’s in de auto aanwezig zijn.

Chiptuning Mercedes C300e 313 PK W206  en C300de Hybride modellen

De C300e en C300de hebben een hybride aandrijflijn, bestaande uit een 2.0 liter viercilinder benzinemotor met turbo en een elektromotor. De C300e heeft een gecombineerd vermogen van 313 pk en een koppel van 550 Nm, terwijl de C300de een gecombineerd vermogen van 306 pk en een koppel van 700 Nm heeft. De C300e is in Nederland erg populair, terwijl in Duitsland de veel rijders toch kiezen voor de C300de.

Mercedes C400e 381 PK W206

De C400e hybrid is ook voorzien van een 2 liter viercilinder turbo benzinemotor. In deze sportievere uitvoering levert het geheel 381 PK en 650 Nm koppel. Prachtige waarden alleen d.m.v. chiptuning  Mercedes C W206kunnen we die nog een stuk leuker maken. Resultaat na tunen 430 PK en 760 NM koppel. Daar kan je menig BMW op de snelweg de stuipen mee op het lijf jagen. Dankzij de sterke elektromotor krijg je zo’n heerlijk hoog koppel.

Mercedes C43 4MATIC 390 PK W206

De C43 4MATIC heeft een 3.0 liter V6 benzinemotor met turbo die 390 pk levert en een koppel van 520 Nm. Deze motor is gekoppeld aan een 9-traps automatische transmissie en heeft een acceleratie van 0-100 km/u in slechts 4,7 seconden en een topsnelheid van 250 km/u. Deze prachtige V6 motor is perfect op te waarderen tot 450 PK en 630 Nm Koppel. De prestaties verbeteren hierdoor naar 3,9 seconden.

De beschikbare Diesel (hybride) motoren in de Mercedes C W206

Mercedes C200 d 163 PK W206

De C200 d W206 beschikt over de lichtere variant van de 2.0 CDi dieselmotor. Met 163 PK en 380 NM Koppel kan je met deze motorisering prima uit de voeten. Maar er blijft natuurlijk altijd het verlangen naar meer. Als je deze motor tuned nemen de sportieve prestaties toe wat meer rijplezier geeft. Eigenlijk is de 200 een geknepen 220 d uitvoering die goedkoper in de markt wordt gezet om zo meer auto’s te verkopen.

Mercedes C220 d 200 PK W206

Ook de C220 d beschikt over de fijne 2.0d CDI turbo-dieselmotor van Mercedes. In deze uitvoering heeft de motor standaard af fabriek al 200 PK en 440 NM koppel wat al een stuk fijner rijdt. Door de waardes van de motordata nog wat verder aan te passen kan het vermogen omhoog naar 235 PK en 510 NM Koppel. De 9 traps automaat kan dit extra koppel prima verwerken en u zult merken hoe fijn dit rijdt.

Mercedes C300 de 306 PK W206

Beïnvloedt chiptuning de betrouwbaarheid van mijn Mercedes C klasse W206?

Een belangrijke vraag die veel mensen hebben als het gaat om chiptuning. Is of het extra vermogen ten koste gaat van de betrouwbaarheid van hun auto. Bij het tunen van de Mercedes-Benz C W206 hoeft u zich daar niet echt zorgen over te maken. Het is namelijk mogelijk om de prestaties van de motor te verbeteren zonder kans om de tuning-software te verliezen. Dit komt doordat er bij onze externe chip gebruik wordt gemaakt van de software die op een geavanceerde externe ecu wordt opgeslagen zodat de fabriek software niet hoeft worden aangepast.

Verbeterd het brandstofverbruik door chiptuning?

Een ander belangrijk voordeel van tuning Mercedes-Benz C W206 is de mogelijkheid om uw brandstofverbruik te verbeteren. Doordat de motorprestaties worden geoptimaliseerd kunt u meer kilometers uit dezelfde liter brandstof halen, zo kan uw auto zuiniger rijden. Hierdoor bespaart u op de kosten voor brandstof en draagt u bovendien bij aan een beter milieu.

Wat zijn de effecten van chiptuning op uw C klasse W206

Naast het verbeterde brandstofverbruik zorgt tunen ook voor meer comfort tijdens het rijden. De motor van uw auto reageert soepeler op het gaspedaal, waardoor het rijden plezieriger wordt. Ook blijft het schakelen netjes en soepel verlopen, waardoor het rijcomfort toeneemt. Wilt u nog meer sportiviteit kies dan voor de A.M.G. controller, hiermee kunt u de vertraging op uw gaspedaaltussen 0% en 100% zelf keurig regelen via een afstandsbediening.

Samenvatting

Kortom, het tunen van uw Mercedes-Benz C W206 is een populaire manier om de prestaties van uw auto te verbeteren. Zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over verlies van uw tuning software of dat uw Mercedes garage uw auto niet kan updaten. Bovendien zorgt het tunen voor een verbeterd brandstofverbruik en meer comfort tijdens het rijden. Als u overweegt om uw Mercedes-Benz C W206 te laten chippen, is het raadzaam om contact op te nemen met een Mercedes chiptuningspecialist op dit gebied. Zo weet u zeker dat uw auto op de juiste manier wordt getuned en kunt u optimaal genieten van de voordelen die het tunen te bieden heeft.