Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning BMW 5 serie 530i 258 PK (G60 - G61) 2023 ->

Bekijk alle G60 - G61 modellen
Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 258 285 297 310
Koppel 400 444 464 485
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 258 PK
Koppel: 400 NM

Basic

27 PK 285 PK
44 NM 444 NM

Sport-S

39 PK 297 PK
64 NM 464 NM

Vip-R

52 PK 310 PK
85 NM 485 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw BMW 5 serie. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste BMW dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen BMW 5 serie

Hier kan je onze rijervaringen van de BMW modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle BMW 5 serie rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

BMW Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor BMW motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van BMW chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als BMW chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over BMW Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor BMW

Chiptuning BMW 5 serie 530i 258 PK (G60 - G61) naar 310 PK

Bent u ook op zoek naar een manier om de Performance van uw nieuwe BMW 530i G60-G61 serie te verhogen, dan is chiptuning absoluut een interessante optie. Door het aanpassen van de software van de motor kan het vermogen van uw BMW worden verhoogd van 258 pk naar 310 pk. Terwijl de betrouwbaarheid en souplesse behouden kunnen blijven. Op deze pagina zullen we dieper ingaan op de voordelen van het tunen van de motor, het verbruik, garantie, en de manier van tunen.

Wat is chiptuning?

Wat houdt chiptuning in? Tunen is het aanpassen van de software in de chip van de auto-computer (ECU) om de motorprestaties te verbeteren. Dit werd eerder vaak gedaan via OBD tuning en tegenwoordig bij de nieuwste auto’s gaat dit via een geavanceerde externe ECU. Bij uw BMW 530i G60-G61 serie kan het vermogen worden verhoogd van 258 pk naar 310 pk, wat resulteert in een duidelijke verbetering van de acceleratie, veel vlottere tussensprints en uw BMW 5 serie haalt veel makkelijker de topsnelheid.

De voordelen van chiptuning

Geen hardwarematige aanpassingen aan de motor

Een van de aangenaamste voordelen van chiptuning is dat er mechanisch aan de motor geen aanpassingen gedaan hoeven te worden. Onze externe ECU chip’s worden in Nederland ontwikkeld door onze eigen ervaren technici die alle dagen aan de nieuwste BMW-motoren werken en die de optimale prestaties weten te bereiken zonder de gebruiksduur ernstig te verkorten (mits normaal gebruik). Het is belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare tuner die veel ervaring heeft met het tunen van moderne BMW motoren. Daar plukt u de vruchten van.

Souplesse van de motor

Een ander voordeel van chiptuning is de souplesse van de motor. Door het aanpassen van de software kan de motor soepeler en efficiënter werken, waardoor de rijprestaties nog beter worden. U zult merken dat het oppakken van de motor na het overschakelen veel gemakkelijker gaat.

De nadelen van chiptuning

Het brandstofverbruik

Het verbruik van uw BMW zal meestal bij chiptuning niet noemenswaardig veranderen. Het kan zelfs verbeteren omdat de motor efficiënter werkt. Het is echter wel belangrijk om te onthouden dat uw rijgedrag grote invloed heeft op het brandstofverbruik van uw auto. Het is daarom aan te bevelen om niet te hoog in toeren te rijden en om regelmatig en voldoende onderhoud uit te laten voeren. Gaat u echt flink racen met de auto dan gaat het benzineverbruik recht evenredig omhoog met de geleverde PK’s.

Waar moet u op letten als u uw BMW 5 serie G60 wilt laten tunen

Als u ervoor kiest om uw BMW 530i G60-G61 serie te laten chiptunen, is het belangrijk om dit te laten doen door een betrouwbare bedrijf. U kunt hiervoor terecht bij een specialistisch bedrijf dat zich heeft toegelegd in BMW tuning of bij een BMW dealer die deze service aan hun klanten zelf aanbiedt. Het is belangrijk om te kiezen voor een bedrijf dat bekend staat om zijn ervaring en expertise, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw 530i in goede handen is.

Onderhoud van uw BMW 30i motor

Om de conditie van uw motor op peil te houden is goed onderhoud van levensbelang. Bij een getunede motor is de belasting op de metalen onderdelen hoger dan bij een originele motor. Daarom adviseren wij om de olie om de 15000 kilometer te verwisselen en gelijk met de oliewissel het oliefilter. Dan kunt u daarna de 30.000 kilometer beurt weer door uw BMW dealer laten uitvoeren. Ook het luchtfilter kunt u het beste bij 15.000 kilometer vervangen dit scheelt in vermogen maar tevens in verbruik.

Garantie en chiptuning

Als u uw BMW laat chippen, kan de garantie van uw auto beperkt worden. Tenzij de chiptuning goedkeuring heeft van uw BMW dealer of een leasemaatschappij. BMW Duitsland heeft liever dat u een zwaardere versie aanschaft. Logisch daar verdienen zij gemakkelijk meer geld aan.

Chiptuning BMW M440i G22 374 PKChiptuning BMW 320e 204 PK G21Chiptuning BMW 430i G26 245 PKChiptuning BMW X5 50e 489 PK G05