Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Audi Q3

Chiptuning » Audi » Q3

Het chiptunen van uw Audi Q3 geeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Audi. U kunt uitgaan van duurzame, betrouwbare en veilige chiptuning van uw Audi Q3 bij Ventura Tuning

Kies jouw modeltype

Chiptuning van jouw Auto zorgt voor

Meer vermogen | Meer trekkracht | Lager brandstofverbruik

Audi Q3 Chiptuning

Chiptuning Audi Q3

Audi heeft het prachtige Q3 model voor mensen die een A3 sportback te laag vinden en een Q5 net wat te groot. De Q3 is inmiddels razend populair door de mooie vormgeving. Er zijn allerlei motorvarianten beschikbaar voor zowel benzine als dieselmodellen. De 1.4 TFSi 150 PK de 35 TFSi 1.5 liter motor en de 40 TFSi 2.0 motor zijn de meest populaire motoren, de diesel varianten zijn momenteel iets minder intrek. Met chiptuning Audi Q3 kunnen wij jouw Audi nog veel fijner laten rijden.

Motoren Audi Q3

Audi werkt met 4 en 5 cilinder motoren in de Q3. Eerst hete dit de Q3 1.5 TFSi 150 PK maar inmiddels is de benaming 35 TFSi geworden, dat klinkt veel meer. De 1.5 liter en de 2.0 TFSi motoren zijn beide fijne en moderne motoren. Lichtgewicht aluminium bouw en een fijn karakter. Audi motoren zijn goed te tunen en presteren dan nog een stuk beter dan met de originele fabrieksafstelling.

Voordelen chip-tuning voor uw Audi Q3

Door het tunen van de motor van uw Audi Q3 krijgt uw motor veel meer trekkracht gelijk van onderuit beschikbaar. De motor pakt hierdoor veel soepeler op en rijdt fijner. Als u even wilt inhalen dan zult u merken dan de auto makkelijker versnelt en u veel minder tijd nog bent om iemand te passeren. Dit geeft een zeer aangenaam gevoel omdat je met meer vermogen net dat stukje extra hebt wat je origineel soms te kort komt.

Nadelen van tuning van uw Audi Q3

In principe hoeft het tunen van uw automotor geen nadeel te zijn. Het belangrijkste is dat het door een professioneel bedrijf wordt uitgevoerd en niet bij Jan op de hoek die er ook even chippen bij doet. Als u veel het extra vermogen gebruikt dan is het wel aan te raden om de motorolie van uw auto eerder te verversen en ook zult u slijtage gevoelige onderdelen vaker moeten laten controleren of tijdig vervangen.

S-Tronic automaat of handgeschakelde 6 bak

Audi biedt voor de sportieve rijders haar modellen aan met handgeschakelde 6 bak. Toch kiezen de meeste Audi Q3 rijders voor een S-Tronic automaat. Het comfort wat zo’n automaat biedt is zo’n groot voordeel dat je in het drukke verkeer heden ten dage niet meer telkens zelf wilt schakelen. Al helemaal niet als je in de file staat, dan waardeer je de aanwezigheid van een automaat juist nog meer.

Fabrieksgarantie ic.m. chiptuning Q3

Audi geeft officieel geen toestemming om haar Q3 modellen te laten chiptunen. Daar is op zich wel iets voor te zeggen immers Audi moet de motorgarantie verlenen op haar modellen. Maar als je dan aan een dochteronderneming ABT tuning wel toestemming geeft dan laat je zien dat de motoren in jouw automerk dus wel degelijk meer vermogen aankunnen. En dit willen de meeste Audi rijders graag.