Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Skoda Octavia 1.4 TSi 122 PK 2013 -> 2020

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 122 139 147 155
Koppel 200 226 238 250
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 122 PK
Koppel: 200 NM

Basic

17 PK 139 PK
26 NM 226 NM

Sport-S

25 PK 147 PK
38 NM 238 NM

Vip-R

33 PK 155 PK
50 NM 250 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Skoda Octavia. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Skoda dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Skoda Octavia

Hier kan je onze rijervaringen van de Skoda modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Skoda Octavia rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Skoda Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Skoda motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Skoda chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Skoda chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Skoda Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Skoda

Chiptuning Skoda Octavia 1.4 TSi 122 PK naar 155 PK

Chiptuning Skoda Octavia 1.4 TSI Benzine 122 PK – 204 NM > Na Tuning 160 PK en 240 NM

Om brandstofbesparing en CO2 reductie te kunnen realiseren, immers ieder automerk moet groen koos Skoda ook voor downsizing. Geen 1600 of 1800 benzine motor meer voor de Octavia maar een geblazen variant met turbo en beduidend minder cilinderinhoud.Veel Skoda Octavia rijders hadden eerst hun bedenkingen maar tijdens een proefrit overtuigde de 1.4 TSI motor al snel. T.o.v een grotere motor zonder turbo trekt de 1.4 TSI motor al veel beter bij een lager toerental, het koppel ligt hoger en het koppel wordt reeds bereikt bij een lager toerental.Zeker ook Skodarijders met caravan weten inmiddels de 1.4 TSi benzinemotor op waarde te schatten.Ook de 7 traps DSG transmissie gekoppelt aan de 1.4 TSI Skoda motor doet het geweldig en biedt zeer veel rijcomfort.

De oplossing om het Brandstofverbruik 13% te kunnen laten dalen dankzij Chiptuning.

Zodra zo’n nieuwe Skoda 1.4 TSI motor op de markt komt krijgen wij altijd gelijk de vraag van klanten kan zo,n motor nou nog zuiniger dan dat hij origineel geleverd wordt door de fabrikant ? Ja door optimalisatie van de benzineinspuiting en een iets vroegere opbouw van de turbodruk kunt u circa 400 toeren vroeger schakelen doordat u een hoger koppel krijgt bij een lager toerental, uw Skoda 1.4 TSI motor hoeft dus minder toeren te maken, wat het rendement uit hetverbranden van de benzine verhoogt ,indien gewenst heeft u altijd vermogen over voor soepel en snel inhalen of invoegen op de snelweg. De motor rijdt ook nog fijner en u kunt indien gewenst zeer schakellui rijden.

Montage van de Chiptuning voor uw Skoda Octavia 1.4 TSI 105 PK 174 NM

De tuning wordt aangesloten d.m.v. 6 originele Skoda stekkers onder de kap van uw Skoda Octavia. Geen knippen of solderen en de originele data in de computer van uw skoda octavia blijft origineel,dat vindt uw Skoda dealer wel zo prettig.(software updates kunnen dus gewoon bij uw garage uitgevoerd worden) de Ventura Tuning past zowel 1 de benzinecurve van de drukopbouw aan,2 de turbodruk en 3 inactief de injectietiming. U of u garage kan ten allertijde onze tuning snel en simpel uitschakelen, zonder demontage van de tuning.Het monteren of demonteren van de tuning voor uw Skoda Octavia 1.4 TSI is in maximaal 1,5 minuut gebeurd.

Garantie

Standaard mag van Pon de importeur van Skoda uw Octavia 1.4 TSI niet getuned worden,tenzij het via ABT gebeurd, die levert voor de Skoda 1.4 TSI chiptuning maar deze is wel zeer prijzig. Ventura Tuning levert haar tuning rechtstreeks aan officiele Skoda dealers, wij zijn daar zeer content mee. Standaard leveren wij 3 jaar productgarantie op de externe Ventura chiptuning module.Wilt u meer dan hebben wij binnenkort de mogenlijkheid om via een verzekeringsmaatschappij de garantie op uw motor en/of uw aandrijflijn te laten overnemen tegen bijbetaling. Standaard zit er bij de prijs van onze tuning geen motor en/of aandrijflijn garantie in, montage kosten komen soms over de kostprijs voor de tuning heen.

NIEUWS

Overname Motor garantie voor uw Skoda Octavia 1.4 TSI 122 PK 204 NM

Dankzij de te verwaarlozen schade aan motoren die door Ventura Tuning getuned zijn komen wij als eerste tuning producent binnenkort met een verzekeringspolis via een externe verzekeringsmaatschappij die voor een 1.4 TSI motor met standaard 122 PK de motorgarantie kunnen overnemen voor € 75,- voor het eerste jaar en € 100,- voor het tweede jaar. Vele leasemaatschappijen willen graag deze verzekering zodat zij accoord kunnen gaan wanneer klanten hun auto door Ventura Tuning professioneel laten tunen, voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Rijervaringen met Chiptuning op de Scoda Octavia 1.4 TSI.

Wij hebben reeds vele van deze 1.4 TSI motoren getuned, u kunt de rijervaringen lezen elders op onze website.

Skoda Octavia 1.4 TSI benzinemotor getuned 160 PK en 240 NM

Chiptuning Skoda Octavia 2.0 TSi RS 245 PKChiptuning Skoda Octavia RS 245 PKChiptuning Skoda Octavia 1.4 TSI iV PHEV RS 245 PKChiptuning Skoda Octavia 1.0 TSi e-TEC 110 PK