Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Skoda Kodiaq 1.5 eTSi 204 PK eHybrid PHEV 2021 ->

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 204 228 240 250
Koppel 350 386 403 420
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 204 PK
Koppel: 350 NM

Basic

24 PK 228 PK
36 NM 386 NM

Sport-S

36 PK 240 PK
53 NM 403 NM

Vip-R

46 PK 250 PK
70 NM 420 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Skoda Kodiaq. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Skoda dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Skoda Kodiaq

Hier kan je onze rijervaringen van de Skoda modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Skoda Kodiaq rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Skoda Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Skoda motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Skoda chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Skoda chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Skoda Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Skoda

Chiptuning Skoda Kodiaq 1.5 eTSi 204 PK eHybrid PHEV naar 250 PK

Chiptuning Skoda Kodiaq 1.5 eTSi 204 PK eHybride PHEV zorgt er voor dat uw nieuwe Kodiaq nog veel aangenamer gaat rijden. Uw motor wordt door onze tuning soepeler en uw Kodiaq voelt een stuk sneller aan. Waarschijnlijk had u liever de 1.5 eTSI PHEV met 272 PK standaard gehad maar die versie is in Nederland nu voorlopig nog niet leverbaar.

Voordelen chiptuning voor uw motor

Chiptuning Skoda Kodiaq eHybride leidt tot een hoger vermogen  van de motor. Sneller accelereren en meer power. Waardoor de prestaties enorm verbeteren en uw Kodiaq 1.5 eTSi PHEV veel sportiever rijdt. Uiteraard blijft gewoon rustig rijden en file rijden even comfortabel als bij een originele auto.

Nadelen chiptunen van de motor

Het chiptunen van uw motor kan de levensduur van uw motor beperken. Dit gebeurt alleen als u alle dagen de maximale top prestaties van uw motor gebruikt. Of het onderhoud van de motor onjuist uitvoert of te laat uitvoert. Te laag oliepeil is voormoderne motoren zeer schadelijk. In de praktijk loopt dit gelukkig niet zo’n vaart omdat de meeste Skoda Kodiaq rijders het extra vermogen maar 3% van hun autorit gebruiken. Je rijdt immers niet de hele tijd vol gas.

Verbeterde nul naar 100 km/h acceleratie tijd

De verbetering van de acceleratie tijd van 0 naar 100 km/h hangt af van van de sterkte van de vermogen/koppelwinst. Een gemiddelde verbetering van 1,1 tot 1,3 seconde is goed mogelijk. Opeen 98+ benzine met (100 Octaan) zal uw Skoda Kodiaq eHybride 204 PK beter presteren dan op een 95 E10 benzine. Bio-ethanol levert tijdens de verbranding minder energie op dan goede 98+ benzine.

Kan ik zuiniger rijden na tuning.

Het is zeer goed mogelijk om na chiptuning van uw Kodiaq eHybrid 204 PK zuiniger te kunnen rijden. Uw motor heeft na tuning meer koppel wat al bij een lager toerental beschikbaar is. Zo hoeft uw motor niet zover door te trekken in toeren. Uiteraard heeft uw rijgedrag een grote invloed op het uiteindelijke verbruik. Hoe sportiever u rijdt des te hoger wordt vaak het verbruik. Het verbruik is recht evenredig met het afgeven vermogen.

Onderhoud voor een getunede auto

Een getunede auto vereist iets meer onderhoud dan een niet getunede auto. Het zijn maar kleine verschillen die er voor zorgen dat uw auto betrouwbaar blijft. Zo dat u dagelijks veel plezier aan uw mooie Skoda Kodiaq eHybrid kunt beleven.

Ons advies aangepast onderhoud

Wij raden u aan om de onderhoudsintervallen van uw Skoda Kodiaq 1.5 eTSI Hybrid 204 PK aan te passen als u uw motor van chiptuning laat voorzien. Ons advies is om iedere 15.000 km de olie plus het oliefilter te vervangen. Merken als Hyundai doen dit standaard om de 15.000 km omdat dit beter is voor de levensduur van uw automotor.

Verlies chiptuning tijdens onderhoud

Het hangt af van de manier waarop de tuning is uitgevoerd. Bij de methode die wij bij Ventura tuning gebruiken loopt u geen kans om de tuningsoftware te verliezen tijdens onderhoud. Uw Skoda dealer kan gewoon uw auto netjes blijven updaten volgens de richtlijnen van Skoda Tjechie

Mag chiptuning van mijn Skoda Kodiaq?

Het is niet altijd toegestaan om een auto te chiptunen volgens de regels van de fabrikant. Bij Skoda is het een Ja, Nee spelletje. Het mag als het via ABT gebeurd, prijs 2000 euro. Het mag niet als een andere tuner het doet. Dit laat duidelijk zien dat het puur om geld draait en niet of de motoren tegen wat extra vermogen kunnen.

Chiptuning Skoda Kodiaq 1.5 TSi 150 PKChiptuning Skoda Kodiaq 1.5 TSi 150 PKChiptuning Skoda Kodiaq 2.0 TDi 150 Pk