Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Skoda Kodiaq 1.5 TSi 150 PK 2017 ->

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 150 171 180 190
Koppel 250 286 300 320
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 150 PK
Koppel: 250 NM

Basic

21 PK 171 PK
36 NM 286 NM

Sport-S

30 PK 180 PK
50 NM 300 NM

Vip-R

40 PK 190 PK
70 NM 320 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Skoda Kodiaq. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Skoda dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Skoda Kodiaq

Hier kan je onze rijervaringen van de Skoda modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Skoda Kodiaq rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

 • Premium Kwaliteit
 • Specialist in 5 Merken
 • Op maat chiptuning voor jouw auto
 • Professionele installatie
 • Geen aanpassingen in de ECU
 • Leverancier voor merkdealers
 • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Skoda Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Skoda motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Skoda chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Skoda chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Skoda Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Skoda

Chiptuning Skoda Kodiaq 1.5 TSi 150 PK 150 pk naar 190 PK

De Skoda Kodiaq 1.5 TSI 150 PK is een populaire ruime en praktische SUV die bekend staat om zijn luxe, comfort en moderne techniek. Op deze chiptuning Skoda Kodiaq 1.5 TSi 150 pk pagina bespreken we de voordelen, nadelen, technische details en hoe de tuning voor uw Skoda Kodiaq 1.5 TSI 150 PK het beste kan worden uitgevoerd.

Introductie chiptuning Skoda Kodiaq 1.5 TSi 150 PK

De Skoda Kodiaq 1.5 TSI 150 PK combineert kracht en efficiëntie, perfect voor zowel stadsritten als lange afstanden. Met een 1.5-liter TSI-motor die 150 pk levert, biedt deze auto een indrukwekkende combinatie van vermogen en zuinigheid. De Kodiaq is ontworpen om aan de behoeften van moderne gezinnen te voldoen, met ruime zitplaatsen, een groot laadvermogen en talloze technologische innovaties.

Wat is Chiptuning?

Chiptuning, ook bekend als chippen, is een methode waarbij de software van de computer (ECU) van de auto wordt aangepast om de prestaties van de motor te verbeteren. Dit gebeurt door waardes zoals de brandstof inspuitduur, ontstekingstijdstip en de turbodruk te veranderen.

Wat zijn de voordelen van chiptuning Skoda Kodiaq 1.5 TSi 150 pk?

1  Meer vermogen en een beter koppel

 • Meer motorvermogen: Door chiptuning Skoda Kodiaq 1.5 TSi 150 pk neemt het vermogen van de 1.5 TSi-motor duidelijk voelbaar toe. Uw auto wordt aanzienlijk sneller.
 • Meer koppel: Dit heeft tot resultaat een betere acceleratie en veel meer rijplezier. De winst is vooral heel goed merkbaar bij inhalen, na een rotonde of drempel en bergopwaarts rijden. Ook voor caravanrijders of mensen met een aanhanger is tuning zeker aan te bevelen.

2  Lager brandstof verbruik

 • Betere verbranding van de brandstof: De motor werkt efficiënter, wat kan leiden tot een lager brandstofverbruik.
 • Kostenbesparing op de wat lange termijn: Minder brandstofverbruik betekent lagere gebruikskosten op de wat langere termijn. Wat zeker interessant is met de huidige brandstofprijzen.

3  Aangepaste rijstijl

 • Tuning op maat: De chiptuning kan worden aangepast aan uw eigen rijstijl. Of u nu meer vermogen of zuiniger rijden wilt.

4  Behoud van motorlevensduur

 • Veilige vermogenstoename: Een verantwoorde tuning zorgt ervoor dat de motor niet wordt overbelast, waardoor de levensduur behouden blijft.

Hoe Werkt Chiptuning?

Diagnose en analyse

 • ECU uitlezen: Eerst wordt de huidige software van de autocomputer uitgelezen om een beeld te krijgen van de fabrieksinstellingen. En vooral hoe de auto op die instellingen reageert.
 • Analyse motorprestaties: De tuner analyseert de motorprestaties en bekijkt de gebieden die voor verbetering in aanmerking komen. Drivability blijft altijd het uitgangspunt om een fijn rijdende auto te krijgen. De meeste mensen willen graag ,eer trekkracht onderin en vinden de piek pk’s minder belangrijk.

Software-aanpassing

 • Parameterwijzigingen: De tuner past parameters zoals brandstofinjectie, turbodruk en ontstekingstiming aan.
 • Testen en afstellen: Na de gemaakte aanpassingen wordt de auto getest en verder afgesteld voor optimale prestaties.

Installatie en optimalisatie

 • Software uploaden: De aangepaste software wordt terug naar de externe ECU geladen.
 • Rijtests: De auto wordt getest op de weg om ervoor te zorgen dat de verbeteringen getest kunnen worden en niets geeft een beter rijbeeld dan de straat. Daar kan je alle versnellingen testen.

Veiligheidsaspecten en garantie

Risico op garantiebeperking

 • Fabrieksgarantie: Chippen kan mogelijk invloed hebben op de fabrieksgarantie. Het is belangrijk om dit te bespreken met uw dealer.
 • Erkende tuners: Kies voor een erkende tuner om de risico’s te minimaliseren.

Veiligheid en betrouwbaarheid

 • Verantwoordelijke tuning: Een professionele tuner zorgt ervoor dat de aanpassingen binnen veilige limieten blijven.
 • Regelmatig onderhoud: Na tuning is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren om de betrouwbaarheid van de auto te waarborgen.

Veelgestelde vragen over chiptuning

Is chiptuning veilig voor mijn Skoda Kodiaq 1.5 TSi 150 pk?

Ja, als het wordt uitgevoerd door een professionele en ervaren tuner, is chiptuning veilig. En kan het de prestaties van uw voertuig verbeteren zonder de motor te beschadigen. (door misbruik kan iedere motor stuk).

Hoeveel vermogen kan ik verwachten na chiptuning?

De exacte vermogenswinst varieert, maar bij de Skoda Kodiaq 1.5 TSI 150 PK kunt u een vermogenstoename van 20-30% verwachten, afhankelijk van de specifieke tuning.

Verliest mijn Kodiaq de fabrieksgarantie na chiptuning?

Er is een kans dat tuning de fabrieksgarantie beïnvloedt. Het is belangrijk om dit vooraf te bespreken met uw dealer en om een ervaren tuner te kiezen. Door onze specialisatie in Vag motoren doen wij ook chiptuning Volkswagen en chiptuning Audi.

Chiptuning Skoda Kodiaq 1.5 TSi 150 PKChiptuning Skoda Kodiaq 1.5 TSi 150 PKChiptuning Skoda Kodiaq 2.0 TDi 150 Pk