Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Skoda Fabia 1.6 TDi 105 PK 2008 -> 2015

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 105 121 128 135
Koppel 250 276 288 300
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 105 PK
Koppel: 250 NM

Basic

16 PK 121 PK
26 NM 276 NM

Sport-S

23 PK 128 PK
38 NM 288 NM

Vip-R

30 PK 135 PK
50 NM 300 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Skoda Fabia. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Skoda dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Skoda Fabia

Hier kan je onze rijervaringen van de Skoda modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Skoda Fabia rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Skoda Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Skoda motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Skoda chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Skoda chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Skoda Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Skoda

Chiptuning Skoda Fabia 1.6 TDi 105 PK naar 135 PK

Chiptuning Fabia 1.6 TDI 105 PK 250 NM > 128 PK en 300 NM

Als opvolger van de Fabia 1.9 TDI 105 PK is onlangs de oude Skoda 1.9 TDI pompverstuiver motor vervangen door een hagelnieuwe 1.6 TDI commonrail motor. Met de Fabia 1.6 TDI verwacht Skoda weer hoge ogen te gaan gooien. Een ruime betaalbare en zeer comfortabele auto met een zeer goede wegligging en een gunstige bijtellingklasse.

Eigenschappen van de 1.6 TDI motor.

De Skoda 1.6 TDI motor is soepel en veel stiller dan de oude 1.9 TDI pomverstuiver motor. Tevens is het brandstofverbruik verbeterd. Wel een klein minpuntje is dat de 1.6 TDI in de Fabia gekoppelt is aan een 5 bak. Dit had beter een 6 bak kunnen zijn want in bepaalde toerental- gebieden zit de commonrail TDI motor gauw buiten zijn koppelbereik en gebeurd er vrijwel niets als er gas wordt gegeven.

Chiptuning Fabia 1.6 TDI biedt u de mogenlijkheid om het brandstofverbruik 13 % te doen dalen..

Zodra de nieuwe Skoda 1.6 TDI motor op de markt kwam kregen wij gelijk de vraag van klanten kan zo’n motor nou nog zuiniger dan dat hij origineel geleverd wordt door de fabrikant? Ja, door optimalisatie van de dieselinspuiting en een vroegere opbouw van de turbodruk kunt u circa 400 toeren eerder schakelen doordat uw 1.6 TDI motoreen hoger koppel krijgt bij een lager toerental. Uw Fabia 1.6 TDI motor hoeft dus minder toeren te maken, wat het rendement uit een liter diesel verhoogt. Indien gewenst heeft u altijd vermogen over om soepel en snel in te kunnen halen of tijdens invoegen op de snelweg. De motor rijdt ook nog fijner en u kunt na tuning zeer schakellui rijden, en sportief wanneer u dat wenst.

Montage Chiptuning Fabia 1.6 TDI 105 PK 250 NM

De tuning wordt aangesloten door middel van 6 originele Skoda stekkers onder de kap van uw Fabia. Geen knippen of solderen en de originele data in de computer van uw Fabia blijft origineel. Dat vindt uw Skoda dealer wel zo prettig (software updates kunnen dus gewoon bij uw garage uitgevoerd worden). De Ventura Tuning past zowel de dieselcurve van de drukopbouw, de turbodruk en inactief de injectie inspuitduur aan. U of u garage kan ten allertijde onze tuning snel en simpel uitschakelen, zonder demontage van de tuning.Het monteren of demonteren van de tuning voor uw Fabia 1.6 TDI is in maximaal 2 minuten gebeurd.

Garantie Chiptuning Fabia 1.6 TDI

Standaard mag van Pon de importeur van Skoda uw Fabia 1.6 TDI niet getuned worden, tenzij het via ABT gebeurd maar die levert voor de Fabia 1.6 TDI nog geen chiptuning. Ventura Tuning levert haar tuning rechtstreeks aan officiele Skoda dealers, wij zijn daar zeer content mee. Standaard leveren wij 3 jaar productgarantie op de externe Ventura chiptuning module.Wilt u meer dan hebben wij de mogenlijkheid om via een verzekeringsmaatschappij de garantie op uw motor en/of uw aandrijflijn te laten overnemen tegen bijbetaling. Standaard zit er bij de prijs van onze tuning geen motor en/of aandrijflijn garantie in, montage kosten komen soms over de kostprijs voor de tuning heen.

Rijervaringen met Chiptuning Fabia 1.6 TDI.

Wij hebben inmiddels vele van deze zeer nieuwe 1.6 TDI motoren in een Fabia gechiptuned (al meerdere in de VW Golf 6 en de Audi A3 1.6 TDI), u kunt de rijervaringen lezen elders op onze website.

Chiptuning Fabia 1.6 TDI Resultaat > 130 PK en 300 NM

Montage veilig en snel door midde van 6 originele Skoda stekkers. Zo kunt u snel en gemakkelijk uw chiptuning Fabia 1.6 TDI verwijderen.

Chiptuning Skoda fabia 1.2 TSi 110 PKChiptuning Skoda fabia 1.2 TSi 110 PKChiptuning Skoda Fabia 1.4 TDi 75 PKChiptuning Skoda Fabia 1.2 TSI 90 PK