Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Mercedes-Benz Vito 114 CDi 136 PK (1950 cc) (W447) 2024 ->

Bekijk alle W447 modellen
Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 136 153 162 170
Koppel 330 366 383 400
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 136 PK
Koppel: 330 NM

Basic

17 PK 153 PK
36 NM 366 NM

Sport-S

26 PK 162 PK
53 NM 383 NM

Vip-R

34 PK 170 PK
70 NM 400 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Mercedes-Benz Vito. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Mercedes-Benz dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Mercedes-Benz Vito

Hier kan je onze rijervaringen van de Mercedes-Benz modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Mercedes Vito rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Mercedes-Benz Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Mercedes-Benz motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Mercedes-Benz chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Mercedes-Benz chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Mercedes-Benz Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Mercedes-Benz

Chiptuning Mercedes-Benz Vito 114 CDi 136 PK W447 (1950 cc) naar 170 PK

Ben jij de gelukkige bezitter van een mooie Mercedes Vito 114 CDi model 2024 dan hebben wij goed nieuws voor jou. Chiptuning Mercedes Vito 114 CDi 136 PK geeft jouw bedrijfsauto net dat stukje extra vermogen wat je origineel zo hard te kort komt. De extra 70 NM koppel maakt het rijden zo veel fijner zodat je veel gemakkelijker mee komt in het verkeer. Tevens rijden de meeste Vito’s ook soepeler en zuiniger.

Wat zijn de voordelen van chiptuning

Jouw Mercedes Vito krijgt na tunen een stuk meer Koppel. Deze extra trekkracht maakt de motor veel sterker en zo kan je een aanhanger of lading veel gemakkelijker trekken. De automaat kan mooier overschakelen wat door de meeste Mercedesrijders als zeer prettig wordt ervaren. Je kan zuiniger rijden met tuning Mercedes Vito 114 CDi 136 PK W447.

De Voordelen

1  Geen risico op verlies van de software tijdens een update

Omdat de software op een externe harddisk staat loop je geen risico om de tuning te verliezen.

2  Snel en eenvoudig de tuning kunnen verwijderen

Moet je even naar de garage  binnen 5 minuten verwijder je de tuning zodat je Vito weer ongetuned is.

3  Met chiptuning kan je zuiniger rijden

Meer Koppel biedt de mogelijkheid om zuiniger te rijden.

Wat zijn de nadelen van chiptuning

Doordat de motor na tuning veel gemakkelijker optrekt ga je gemakkelijk wat harder rijden. Als je harder rijdt dan dat je mag op een bepaalde weg dan loop je in Nederland de kans op een bekeuring. Gelukkig is Flitsmeister een welkomen hulp voor onderweg. In de avond uren mag je gelukkig in Nederland ook wat harder rijden.

Welk effect heeft chiptuning op het Brandstofverbruik va uw Vito 114 CDi

Wanneer je jouw 114 CDi motor tunet heeft je motor bij een lager toerental al meer trekkracht. Zo kan je automaat eerder overschakelen naar een hogere versnelling. Je kan beter in een hogere versnelling rijden met een lager toerental. Dan dezelfde snelheid in een lagere versnelling met een wat hoger toerental. Op die manier is het rendement hoger en zo kan je besparen op je verbruik.

Blijft de Automaat netjes schakelen met tuning Mercerdes Vito 114 CDi 136 PK

Door het hogere koppel schakelt je Vito 114 CDi veel mooier over. Dit komt omdat de motor meer trekkracht krijgt. Zo kan je automaat de volgende versnelling veel gemakkelijker aan. De automaten van de Mercedes Vito 114 CDi 136 PK zijn zeer betrouwbaar en kunnen wat extra vermogen door chiptuning prima aan. Mits je de auto normaal gebruikt en er geen 5 tons aanhanger achter hangt.

Welk onderhoud is het beste bij een gechipte Mercedes Vito 114 CDi 136 PK

Omdat je de automotor wat zwaarder belast is het verstandig om de olieonderhoud interval wat te verkorten. Met nieuwe olie smeert de motor en de turbo beter dan met oude olie die al lang in de motor zit. Goede kwaliteit olie is zeer belangrijk. Olie is het ”Bloed” in uw motor wat alle onderdelen smeert en nog veel belangrijker koelt. Zorg ook altijd dat er voldoende olie in de motor zit, een te laag oliepeil kan ernstige schade aan de motor veroorzaken.

Heeft chippen invloed op de Garantie van uw Mercedes Vito 114 CDi 136 PK

Officieel geeft Mercedes Duitsland geen toestemming om je Vito 114 CDi te tunen. Eigenlijk tuned Mercedes zelf haar Vito motoren ook. De 116 CDi is ook de 1950 cc motor, maar deze levert standaard al een stuk meer vermogen. Die rijdet veel fijner dankzij de hogere trekkracht. Inmiddels tunen wij de 1950 CC (2.0) CDi motor al 7 jaar en dat gaat uitstekend. Als Mercedes ontdekt dat uw Mercede Vito 114 CDi 136 PK voorzien is van chiptuning dan kan Mercedes de garantie dekking aanpassen.

Chiptuning Mercedes GLE 350E 333PKChiptuning Mercedes CLA 180 1.3 CGi 136 PKChiptuning Mercedes GLB 200 CGi 163 PKChiptuning Mercedes C300E 313 PK W206