Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Mercedes-Benz CLA 220 CGi 190 PK (C118) 2019 ->

Bekijk alle C118 modellen
Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 190 222 236 250
Koppel 300 352 376 400
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 190 PK
Koppel: 300 NM

Basic

32 PK 222 PK
52 NM 352 NM

Sport-S

46 PK 236 PK
76 NM 376 NM

Vip-R

60 PK 250 PK
100 NM 400 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Mercedes-Benz CLA. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Mercedes-Benz dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Mercedes-Benz CLA

Hier kan je onze rijervaringen van de Mercedes-Benz modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Mercedes CLA rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Mercedes-Benz Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Mercedes-Benz motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Mercedes-Benz chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Mercedes-Benz chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Mercedes-Benz Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Mercedes-Benz

Chiptuning Mercedes-Benz CLA 220 CGi 190 PK (C118) naar 250 PK

Chiptuning Mercedes CLA 220 CGi 190 PK C118 is de snelste manier om de Power van jouw premium A klasse te verbeteren. De CLA 220 CGi 190 PK C118 is een luxe auto die vaak wordt getuned. Standaard wordt de 2.0 liter motor ook met 224 PK geleverd in de CLA 250 CGi. Meer vermogen is natuurlijk wel fijn en past ook veel beter bij de sportiviteit van de auto.

Rijervaring Chiptuning Mercedes CLA 220 CGi 190 PK C118 Zijkant

Wat doet chiptuning voor mijn Mercedes CLA

Chiptuning Mercedes CLA C118 is een proces waarbij de motordata van het stuurapparaat van een auto wordt geoptimaliseerd. Dit wordt gedaan door de parameters van de motorcomputer aan te passen, zoals de hoeveelheid brandstof die wordt ingespoten, de turbodruk en de timing van de ontsteking. Zo kan de Mercedes 2.0 liter turbo CGi motor meer vermogen leveren en krijg je meer trekkracht.

De voordelen van chiptuning

De voordelen van chiptuning zijn de prestatieverbeteringen van de auto. Meer vermogen leidt tot een snellere nul naar 100 acceleratie en het sneller bereiken van de topsnelheid. Het kan ook leiden tot soepeler rijden en gemakkelijker invoegen op de snelweg. Tunen kan ook het benzineverbruik van de motor verbeteren, waardoor je goedkoper uit bent per rit. Met de hoge brandstofprijzen is dit tegenwoordig zeker interessant.

De nadelen van chiptuning

Zijn er ook nadelen aan chiptuning? Tunen kan de garantie van de auto beïnvloeden, omdat het de instellingen van de motorcomputer verandert. Het kan ook leiden tot het sneller slijten van de aandrijflijn componenten, waardoor de levensduur van de auto kan worden verkort. In de praktijk heeft vooral jouw rijstijl veel invloed op de slijtage van je auto. Je gebruikt het extra vermogen van de tuning immers niet constant.

Waar moet je op letten als je jouw Mercedes CLA wilt laten tunen

Als je besluit om chiptuning uit te voeren op een Mercedes CLA 220 CGi 190 PK C118, is het belangrijk om te weten dat het moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde expert. Ventura tuning is volledig gespecialiseerd in het professioneel chippen van de meest moderne Mercedes-motoren.

Installatie

De installatie van nieuwe software kan op verschillende manieren worden gedaan. Steeds meer professionele chiptuning bedrijven bieden moderne plug-and-play chips aan, waarbij een externe ecu module wordt aangesloten op de computer. Andere allround chipbedrijven bieden tuning aan door de computer volledig te openen en de nieuwe chip handmatig in de computer te solderen.

Rijervaring Chiptuning Mercedes CLA 220 CGi 190 PK C118 Voorkant

Onderhoud

Als het gaat om onderhoud, is het belangrijk om te weten dat de chiptuning de belasting van de motor beïnvloedt. Het is daarom belangrijk om de auto regelmatig te laten onderhouden door een Mercedes-garage of een onderhoudsspecialist die bekend is met de techniek van jouw CLA. Onderhoudt zorgt er voor dat de motor in goede conditie blijft en dat eventuele problemen tijdig door de garage worden opgemerkt en verholpen.

Garantie

Als het gaat om tunen dan kan chiptuning de garantie van de auto beïnvloeden. Mercedes geeft officieel geen toestemming om uw CLA te tunen. De meeste Mercedes-klanten kiezen voor een externe tuning omdat je die chip er zelf snel van kan afhalen. En net zo snel kan terugplaatsen.

Chiptuning Mercedes GLE 350E 333PKChiptuning Mercedes CLA 180 1.3 CGi 136 PKChiptuning Mercedes GLB 200 CGi 163 PKChiptuning Mercedes C300E 313 PK W206