Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Mercedes-Benz A 220 CGi 190 PK (W177) 2018 ->

Bekijk alle W177 modellen
Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 190 222 236 250
Koppel 300 347 369 390
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 190 PK
Koppel: 300 NM

Basic

32 PK 222 PK
47 NM 347 NM

Sport-S

46 PK 236 PK
69 NM 369 NM

Vip-R

60 PK 250 PK
90 NM 390 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Mercedes-Benz A. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Mercedes-Benz dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Mercedes-Benz A

Hier kan je onze rijervaringen van de Mercedes-Benz modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Mercedes A rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Mercedes-Benz Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Mercedes-Benz motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Mercedes-Benz chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Mercedes-Benz chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Mercedes-Benz Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Mercedes-Benz

Chiptuning Mercedes-Benz A 220 CGi 190 PK (W177) naar 250 PK

De Mercedes A 220 CGI W177 is een indrukwekkende auto met 224 pk en talloze innovatieve functies die het rijden gemakkelijker en veiliger maken. De W177 is de vierde generatie van de A-klasse en werd in 2018 geïntroduceerd. Het is een compacte luxe hatchback of sedan die zich richt op het hogere premium segment van de markt.

Prestaties van de motor

Een van de meest opvallende kenmerken van de A 220 CGI W177 is het gebruik van de M282-motor. Dit is een 2.0 liter viercilinder turbomotor die krachtig en soepel is. Het vermogen van 190 pk en een koppel van 300 Nm zorgen er voor dat deze auto een snelheid van 0-100 km/u in slechts 7,4 seconden kan bereiken. De topsnelheid van de A 220 CGI is begrensd op 250 km/u.

Wat doet chiptuning met mijn Mercedes A Klasse

Chiptuning Mercedes A W177 is een werkwijze waarbij de software van de computer in de auto wordt geoptimaliseerd. Dit wordt gedaan door de data naar de motorcomputer aan te passen, zoals de lucht-brandstof hoeveelheid de injectietijd de ontsteking en de hoogte van de turbodruk. Zo kan jouw Mercedes A 220 CGi motor meer power leveren en krijg jij meer koppel ter beschikking.

Chiptuning Mercedes A 220 CGi 190 PK W177 is de ideale manier om de pk’s van jouw sportieve A klasse te verhogen. De A 220 CGi 190 PK W177 is een luxe auto die veel getuned wordt. Af fabriek levert Mercedes de 2.0 liter motor ook met standaard 224 PK, als A 250 CGi model. Meer pk’s geven jou meer rijplezier en deze sportieve auto kan het extra vermogen prima op de weg overbrengen.

De voordelen van chiptuning

De voordelen van chiptuning zijn het fijner rijden van de auto. Meer pk’s leidt tot een snellere acceleratie van nul naar honderd en de topsnelheid wordt vlugger bereikt. Je auto gaat soepeler rijden en op de snelweg gaat inhalen een stuk gemakkelijker. Tuning kan ook het brandstof- verbruik van jouw Mercedes verbeteren, waardoor je kunt besparen op je benzinekosten. Met de hoge prijzen van tegenwoordig aan de pomp maakt dit het extra interessant.

De nadelen van chiptuning

Zijn er ook nadelen aan tuning? Het tunen van je motor kan de fabrieksgarantie van jouw Mercedes A beperken, omdat het de instellingen van de motorcomputer verandert. Het kan ook leiden tot het sneller slijten van de aandrijflijn componenten, waardoor de levensduur van de auto kan worden verminderd. In de praktijk heeft vooral jouw rijstijl veel invloed op de slijtage van je auto. Je gebruikt het extra vermogen van de tuning immers lang niet niet constant.

Waar moet je op letten als je jouw Mercedes A wilt laten tunen

Als je besluit om chiptuning uit te voeren op een Mercedes A 220 CGi 190 PK, is het belangrijk om te weten dat het moet worden uitgevoerd door een echte Mercedes Specialist. Ventura tuning is volledig gespecialiseerd in het professioneel chippen van de nieuwste Mercedes benzinemotoren.

Installatie

De installatie van nieuwe software kan op verschillende manieren worden gedaan. Steeds meer professionele chiptuning bedrijven bieden moderne plug-and-play chips aan, waarbij een externe ecu module wordt aangesloten op de computer. Andere allround chipbedrijven bieden tuning aan door de computer volledig te openen en de nieuwe chip handmatig in de computer te solderen.

Onderhoud

Als het gaat om onderhoud, is het belangrijk om te weten dat de chiptuning de belasting van de motor beïnvloedt. Het is daarom belangrijk om de auto regelmatig te laten onderhouden door een Mercedes garage of een onderhoudsspecialist die bekend is met de techniek van jouw A. Onderhoudt zorgt er voor dat de motor in goede conditie blijft en dat eventuele problemen tijdig door de garage worden opgemerkt en verholpen.

Garantie

Als het gaat om tunen dan kan chiptuning de garantie van de auto beïnvloeden. Mercedes geeft officieel geen toestemming om uw A te tunen. De meeste Mercedes klanten kiezen voor een externe tuning omdat je die chip er zelf snel van kan afhalen. En net zo snel kan terugplaatsen.

Chiptuning Mercedes A250E 218 PK W177Chiptuning Mercedes A160 CGI 109 PK W177Chiptuning Mercedes Benz C 300 de 313 PKChiptuning Mercedes W206 C300E 313 PK