Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Kia Sportage 2.0 CRDi 136 PK 2010 -> 2016

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 136 153 162 170
Koppel 320 362 381 400
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 136 PK
Koppel: 320 NM

Basic

17 PK 153 PK
42 NM 362 NM

Sport-S

26 PK 162 PK
61 NM 381 NM

Vip-R

34 PK 170 PK
80 NM 400 NM

Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 3 minuten

Binnen 3 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Kia Sportage. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Kia dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Kia Sportage

Hier kan je onze rijervaringen van de Kia modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Bekijk alle Kia rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Gespecialiseerd in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de originele ECU
  • Leverancier voor officiële merkdealers
  • 3 jaar productgarantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Kia Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Kia motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Kia chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Kia chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Kia Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Kia

Chiptuning Kia Sportage 2.0 CRDi 136 PK naar 170 PK

Chiptuning Kia Sportage 2.0 CRDi 136 PK 320 NM

Resultaat na Chiptuning Kia Sportage: 170 PK en 400 NM. In navolging van de Kia Sportage 2.0 CRDI 116 PK heeft Kia nu de Kia Sportage ook met de krachtige 2.0 CRDI commonrail motor met 136 PK gekregen. Met deze 2.0 CRDI heeft Kia een prachtige zeer krachtige moderne zuinige en soepele dieselmotor met C label voor de Sportage dat maakt met 25% bijtelling deze super mooie auto wel heel interessant voor de zakelijke rijders. De Kia Sportage is met haar 2.0 CRDi motor met 136 PK t.o.v. de concurentie al ver voor, maar doordat de auto geen lichtgewicht is zou nog wat meer Power wel een wel heel aangenaam zijn want immers zo’n sportieve auto verdiend ook een sportieve dieselmotor. Veel Kia rijders zijn in het verleden natuurlijk verwend met een 2.0 CRDI dieselmotor en daarom heeft Ventura Tuning voor de Sportage speciaal chiptuning Kia Sportage ontwikkeld.

Eigenschappen van de Chiptuning Kia Sportage op de 2.0 CRDi motor met 136 PK.

De Kia Sportage 2.0 CRDI commonrail 136 PK motor is zeer soepel en trekt veel beter van onderuit dan de oude 2.0 CRDI motoren van Kia. Dankzij geheel nieuwe Piëzo commonrailinjectoren is de nauwkeurigheid van brandstofinspuiting en daarmee het brandstofverbruik aanzienlijk verbeterd.Wel een klein minpuntje is dat de 1.6 CRDI in de Sportage standaard gekoppelt is aan een 6 bak,de automaat is in het begin stadium nog niet gelijk leverbaar. Vele zakelijke rijders zullen dit jammer vinden omdat een automaat toch in het dagelijks verkeer een stuk rijcomfort biedt.Wellicht dat Kia wacht met de invoering van hun eigen ”7 steps DSG bak ”, zodra hier meer over bekent is zullen wij u hier over informeren. Inmiddels is bekend dat Kia toch een automaat versie gaat leveren voor de 2.0 CRDi met 136 PK, ook deze variant komt in aanmerking voor Chiptuning Kia Sportage voor nog meer soeplesse.

Chiptuning Kia Sportage 2.0 CRDI biedt u de mogenlijkheid om werkelijk het brandstofverbruik tot 13 % te doen dalen.

Zodra de nieuwe Kia Sportage 2.0 CRDI motor op de markt kwam kregen wij gelijk de vraag van vele Kia rijders kan deze motor nou d.m.v. chiptuning Kia Sportage ook nog zuiniger dan dat hij origineel geleverd wordt door de Fabrikant ? Ja door optimalisatie van de dieselinspuiting en een vroegere opbouw van de turbodruk kunt u circa 350 toeren vroeger overschakelen doordat uw Sportage 2.0 CRDI motor na tuning een hoger koppel krijgt wat reeds bij een lager toerental al beschikbaar is. Uw Kia Sportage 2.0 CRDI motor hoeft dus na chiptuning minder toeren te maken alvorens te kunnen overschakelen, wat het rendement uit een liter diesel door een completere verbranding verhoogt ,indien gewenst heeft u altijd ruim vermogen over om soepel en snel in te kunnen halen, of tijdens even vlot invoegen op de snelweg.De Sportage dieselmotor rijdt ook nog fijner en u kunt na tuning zeer schakellui rijden, en sportief wanneer u dat wenst, want sportiviteit mag immers bij deze prachtige Kia Sportage 2.0 CRDI motor echt niet ontbreken, Ventura Tuning heeft inmiddels de chiptuning Kia Sportage al op voorraad.

Montage Chiptuning Kia Sportage 2.0 CRDI 136 PK

De 3 D Chiptuning Kia Sportage wordt aangesloten d.m.v. 8 originele Kia stekkers onder de motorkap van uw Kia Sportage 2.0 CRDi. Geen knippen of solderen en de originele data in de computer van uw Kia 2.0 CRDi blijft origineel,dat vindt uw Kia dealer wel zo prettig.(software updates kunnen dus gewoon bij uw garage uitgevoerd worden) de Ventura chiptuning Kia Sportage past meervoudig kenvelddata van uw motormanagement tijdelijk aan: 1 de dieselcurve van de brandstof drukopbouw,2 de turbodruk en 3 inactief de injector inspuitduur. Tevens wordt het werkelijke toerental en de koppeltoename gemeten zo waakt onze Mini ECU er over dat er voldoende lucht is (anders krijgt u roet) en wordt de koppelstijging bewaakt.U of u garage kan ten allertijde onze tuning snel en simpel uitschakelen, zonder demontage van de tuning. Het (de-)monteren van de chiptuning Kia Sportage CRDi is in maximaal 3 minuten gebeurd, dus ook zeer ideaal voor leaserijders.

Garantie Chiptuning Kia Sportage 2.0 CRDi.

Standaard mag vande importeur van de Kia Sportage niet getuned worden.Hierin is Kia een uitzondering want bij vele merken zoals Volkswagen en Mercedes is chiptuning achteraf al heel normaal.Ventura Tuning levert haar chiptuning Kia Sportage ook rechtstreeks aan officiele Kia dealers, wij zijn daar al stuning producent zeer content mee. Standaard leveren wij 3 jaar productgarantie op de externe Ventura Mini ECU.Wilt u meer dan hebben wij de mogenlijkheid om via een Nederlandse verzekeringsmaatschappij de garantie op uw motor en/of uw aandrijflijn te laten overnemen tegen bijbetaling. Standaard zit er bij de prijs van onze tuning geen motor en/of aandrijflijn garantie in, montage kosten komen soms bij Kia dealers als extra over de kostprijs voor de tuning heen.

Het bijverzekeren van de motorgarantie is via ons niet duur daar de verzekeringsmaatschappij een zeer goed vertrouwen heeft in ons product gezien onze uiterst minimale schades de afgelopen 9 jaar.Chiptuning Kia Sportage is dus een mooie optie voor uw prachtige auto voor net even dat beetje meer.

Rijervaringen Chiptuning Kia Sportage 2.0 CRDI

Als ervaren Kia Chiptuning specialist hebben wij al veel Kia Sportage 2.0 CRDi gechiptunen. Onze Kia klanten zijn erg tevreden over het resultaat. De auto rijdt een stuk soepeler en kan veel gemakkelijker met de caravan overweg. Ook inhalen gaat veel gemakkelijker en in z’n totaal rijdt de auto gewoon veel fijner.

Chiptuning Kia Sportage 2.0 CRDi 136 PK Resultaat Na Tuning >170 PK en 400 NM.

Chiptuning Kia Sportage 1.6 CRDi 136 pk