Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Kia Soul 1.6 CRDi 128 PK 2013 -> 2019

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 128 144 152 160
Koppel 260 291 306 320
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 128 PK
Koppel: 260 NM

Basic

16 PK 144 PK
31 NM 291 NM

Sport-S

24 PK 152 PK
46 NM 306 NM

Vip-R

32 PK 160 PK
60 NM 320 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Kia Soul. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Kia dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Kia Soul

Hier kan je onze rijervaringen van de Kia modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Kia Soul rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Kia Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Kia motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Kia chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Kia chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Kia Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Kia

Chiptuning Kia Soul 1.6 CRDi 128 PK naar 160 PK

Chiptuning Kia Soul 1.6 CRDi 128 PK 300 NM

Resultaat na Tuning: 148 PK en 355 NM.

Naast het lichtere broertje (de 1.4 CRDI) met 90 pk heeft de Kia Soul nu ook de geheel nieuwe commonrail motor in de 1.6 CRDI uitvoering met maar liefst 128 PK gekregen. Met deze 1.6 CRDI heeft Kia een prachtige zeer moderne zuinige en soepele dieselmotor met B label voor de Soul dat maakt met 20% bijtelling deze super sportieve betaalbare Kia wel heel interessant voor vele rijders. De Kia Venga is met haar 1.6 CRDi motor met 128 PK krachtig ten opzichte van de concurrentie zoals de Volkswagen Golf al netjes zeer compleet uitgerust, maar doordat de auto ook nog eens licht is zijn de prestaties echt niet verkeerd. Wilt u toch graag nog wat sportievere prestaties dan leveren wij een fijn krachtkuurtje voor uw Souldieselmotor. Veel Kia rijders zijn in hun vorige auto natuurlijk verwend met een dikkere dieselmotor maar in deze downsize cultuur zullen vele Soulkopers toch kiezen voor een 1.6 CRDi motor en daarom hebben wij voor deze auto als upgrade Chiptuning Kia Soul speciaal op maat ontwikkeld.

Eigenschappen van de chiptuning Kia Soul 1.6 CRDi motor met 128 PK.

De Kia Soul 1.6 CRDI commonrail 128 PK motor is zeer soepel en trekt vele malen beter dan de vorige versie van de CRDI motor. Dankzij de geheel nieuwe Piëzo commonrail injectoren is de nauwkeurigheid van de brandstofinspuiting en daarmee het brandstofverbruik aanzienlijk verbeterd. Op dit moment kunt u alleen beschikken over een handgeschakelde versie met 6 ruime versnellingen. Het is wachten tot Kia komt een 7 traps DSG voor de auto maar tot die tijd zullen echte automaat rijders moeten wachten. Wij hebben met onze speciale 3-D technologie de perfecte chiptuning KiaSoul ontwikkeld voor deze motor om zo nog meer genot uit de auto te halen dan u origineel ervaart. Bij ons kunt u altijd gratis proefrijden zonder aankoopverplichting!

13% Brandstofbesparing is mogelijk met Chiptuning Kia Soul 1.6 CRDI.

Waar deze auto standaard al 1:22,2 rijdt is het nu mogelijk dankzij de door ons ontwikkelde techniek om dit verbruik nog verder terug te brengen. Met de door ons ontwikkelde chiptuning computer is het mogelijk om het verbruik van 4,5 liter per 100 kilometer met maar liefst 13% terug te brengen tot 3,92 liter per 100 km*. Dit betekend een winst van maar liefst 0,58 liter per 100 kilometer (1:25.5 in plaats van 1:22.2).

Montage Chiptuning Kia Soul 1. 6 CRDI 128 PK 

Met maar liefst 8 originele Kia stekkers sluit u de door ons ontwikkelde chiptuning Kia Soul computer eenvoudig en snel zelf aan. Onder de motorkap kunt u bij alle benodigde stekkers om gemakkelijk zelf de set te monteren of demonteren mocht u met de auto naar de garage moeten. Het grootste voordeel van ons systeem is dat het geen “sporen” in uw originele computer achterlaat waardoor het door uw garage niet na te gaan is dat u de auto getuned heeft. Bovendien blijft de originele software origineel dus ook daar hoeft u zich geen zorgen te maken dat de garantie mogelijk kan komen te vervallen. Onze micro computer past meervoudig kernveld data van uw motormanagement tijdelijk aan: 1 de dieselcurve van de brandstof drukopbouw, 2 de turbodruk en 3 inactief de injector inspuitduur. Tevens wordt het werkelijke toerental en de koppeltoename gemeten. Zo waakt onze mini ECU er over dat er voldoende lucht is om zo roetvorming te voorkomen. U of uw garage kan ten aller tijde onze tuning snel en simpel uitschakelen, zonder demontage van de tuning. Het monteren of demonteren van de chiptuning Kia Soul 1.6 CRDI 128 PK is in maximaal 5 minuten gebeurd, dus ook zeer ideaal voor leaserijders.

Garantie na chiptuning Kia Soul 1.6 CRDI 128 PK

Standaard mag van de importeur van de Kia Soul de auto niet getuned worden. In tegenstelling tot merken als Volkswagen, BMW en Mercedes is Kia daar vrij streng in ondanks het feit dat het tegenwoordig al heel normaal is. Wij leveren onze mini Ecu’s ook rechtstreeks aan officiële Kia dealers en zijn daar dan ook zeer tevreden mee. Standaard wordt er 3 jaar garantie gegeven op onze micro computer maar wij bieden de mogelijk om via een Nederlandse verzekeringsmaatschappij de garantie op uw motor en /of aandrijflijn te laten overnemen tegen bijbetaling. Deze garantie valt niet onder de op de pagina genoemde prijs. Die is enkel bestemd voor de te leveren computer.

Het bijverzekeren van de motorgarantie is via ons niet duur daar de verzekeringsmaatschappij een zeer goed vertrouwen heeft in ons product gezien onze uiterst minimale schades de afgelopen 9 jaar.

Rijervaringen chiptuning Kia Soul 1.6 CRDI 128 PK

De Kia Soul 1.6 CRDI is al geruime tijd op de markt verkrijgbaar en bij ons zijn al vele mensen u voorgegaan. Dezelfde motor is ook aanwezig is andere merken auto’s en zo hebben wij al 211 van deze motoren getuned. Bekijk via de knop hieronder of boven aan de pagina direct onze rijervaringen.

Chiptuning Kia Soul 1.6 CRDI 128 PK

Na tuning krijgt uw auto 108 KW, 148 PK en maar liefst 310 NM koppel.

Chiptuning Kia Sportage 1.6 T-GDi PHEV 265 PKChiptuning Kia Picanto 1.0 MPiChiptuning Kia Sportage 1.6 T-GDi Plug in Hybrid 265 PKChiptuning Kia Sorrento 1.6 Hybride 265 PK