Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Kia Sorento 2.2 CRDi 197 PK 2012 -> 2020

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 197 214 222 230
Koppel 430 466 482 500
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 197 PK
Koppel: 430 NM

Basic

17 PK 214 PK
36 NM 466 NM

Sport-S

25 PK 222 PK
52 NM 482 NM

Vip-R

33 PK 230 PK
70 NM 500 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Kia Sorento. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Kia dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Kia Sorento

Hier kan je onze rijervaringen van de Kia modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Kia Sorento rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Kia Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Kia motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Kia chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Kia chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Kia Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Kia

Chiptuning Kia Sorento 2.2 CRDi 197 PK naar 230 PK

Chiptuning Kia Sorento 2.2 CRDI 197 PK en 430 NM

In navolging op de vernieuwing van de motoren bij Kia krijgt ook de Sorento een nieuwe motor toegewezen namelijk de 2.2 CRDI met 197 PK. De Sorento is met haar ruime 2.2 CRDI motor met maar liefst 197 PK al behoorlijk uitgerust maar het kan altijd beter. Zo kregen wij ook de vraag van mensen wat wij voor hun Sorento kunnen betekenen. In vergelijking met soortgelijke modellen van andere merken is de Sorento behoorlijk goed uitgerust. Toch is het een zware auto met maar liefst een gewicht van 1695 kilo in de basis uitvoering.

Eigenschappen van de motor na chiptuning Kia Sorento 2.2 CRDI

Wij hebben met onze speciale 3-D technologie de perfecte chiptuning Kia Sorento ontwikkeld voor deze motor om zo nog meer genot uit de auto te halen dan u origineel ervaart. De Kia Sorento 2.2 CRDI commonrail 197 PK motor is zeer soepel en trekt vele malen beter dan de vorige versie van deze motor. Dankzij de geheel nieuwe Piëzo commonrail injectoren is de nauwkeurigheid van de brandstofinspuiting en daarmee het brandstofverbruik aanzienlijk verbeterd. Op dit moment kunt u beschikken over een handgeschakelde versie met 6 ruime versnellingen of een 6 traps automaat. Bij ons is het mogelijk om geheel vrijblijvend te komen test rijden met de chiptuning Kia Sorento.

13% Brandstofbesparing is mogelijk met Chiptuning Kia Sorento 2.2 CRDI.

Waar deze auto standaard al 1:15,3 rijdt is het nu mogelijk dankzij onze chiptuning Kia Sorento om dit verbruik nog verder terug te brengen. Met de door ons ontwikkelde computer is het mogelijk om het verbruik van 6.5 liter per 100 kilometer met maar liefst 13% terug te brengen tot 5.65 liter per 100 km. Dit betekend een winst van maar liefst 0.85 liter per 100 kilometer (1:17.7 in plaats van 1:15.3). Zo kunt u de investering van uw chiptuning Kia Sorento mooi weer terug verdienen.

Montage Chiptuning Kia Sorento 2.2 CRDI 197 PK

Met maar liefst 8 originele Kia stekkers sluit u de chiptuning Kia Sorento computer eenvoudig en snel zelf aan. Onder de motorkap kunt u bij alle benodigde stekkers om gemakkelijk zelf de set te (de-)monteren. Het grootste voordeel van ons systeem is dat het geen “sporen” in uw originele computer achterlaat waardoor het door uw garage niet na te gaan is dat u de auto getuned heeft. Bovendien blijft de originele software intakt dus ook daar hoeft u zich geen zorgen over te make. Onze computer past meervoudig kernveld data van uw motormanagement tijdelijk aan. Tevens wordt het werkelijke toerental en de koppeltoename gemeten. Zo waakt onze chiptuning Kia Sorento er over dat er voldoende lucht is om zo roetvorming te voorkomen. U of uw garage kan ten aller tijde onze computer snel en simpel uitschakelen, zonder demontage van de tuning. Het (de-)monteren van de chiptuning Kia Sorento 2.2 CRDI 197 PK is in maximaal 5 minuten gebeurd, dus ook zeer ideaal voor leaserijders.

Garantie na chiptuning Kia Sorento 2.2 CRDI 197 PK

Standaard mag van de importeur van de Kia Sorento de auto niet getuned worden. In tegenstelling tot merken als Volkswagen, BMW en Mercedes is Kia daar vrij streng in ondanks het feit dat het tegenwoordig al heel normaal is. Wij leveren onze computers ook rechtstreeks aan officiële Kia dealers en zijn daar dan ook zeer tevreden mee. Standaard wordt er 3 jaar garantie gegeven op onze computer maar wij bieden de mogelijk om via een Nederlandse verzekeringsmaatschappij de garantie op uw motor en/of aandrijflijn over te laten nemen tegen bijbetaling. Deze garantie valt niet onder de genoemde prijs. Die is enkel bestemd voor de te leveren computer.

Het bijverzekeren van de motorgarantie is via ons niet duur omdat de verzekeringsmaatschappij een zeer goed vertrouwen heeft in onze chiptuning Kia Sorento gezien onze uiterst minimale schades over het algemeen in de afgelopen 10 jaar.

Rijervaringen chiptuning Kia Sorento 2.2 CRDI 197 PK

De Kia Sorento 2.2 CRDI is al geruime tijd op de markt verkrijgbaar en bij ons zijn al vele mensen u voorgegaan. Dezelfde motor is ook aanwezig is andere merken auto’s en zo hebben wij al meer dan 85 van deze motoren getuned. Bekijk via de knop hieronder of boven aan de pagina direct onze rijervaringen.

Chiptuning Kia Sorrento 1.6 Hybride 265 PKChiptuning Kia Sorrento 1.6 Hybride 265 PKChiptuning Kia Sorento 2.2 CRDiChiptuning Kia Sorento 2.2 CRDi 200 PK 441 NM