Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Kia Rio 1.1 CRDi 75 PK 2011 -> 2017

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 75 87 92 98
Koppel 170 191 201 210
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 75 PK
Koppel: 170 NM

Basic

12 PK 87 PK
21 NM 191 NM

Sport-S

17 PK 92 PK
31 NM 201 NM

Vip-R

23 PK 98 PK
40 NM 210 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Kia Rio. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Kia dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Kia Rio

Hier kan je onze rijervaringen van de Kia modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Kia Rio rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Kia Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Kia motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Kia chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Kia chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Kia Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Kia

Chiptuning Kia Rio 1.1 CRDi 75 PK naar 98 PK

Chiptuning Kia Rio Basis 1.1 CRDI 75 PK 170 NM -> getuned: 98 PK 210 NM

De Kia Rio Basis 1.1 CRDI met 75 PK is standaard een hele leuke auto maar mist qua vermogen net even dat wat een kleine auto nodig heeft. In vergelijking met een Volkswagen Polo, Skoda Fabia, Seat Ibiza komt de Rio Basis net even dat te kort wat de andere auto’s wel hebben. Met 1120 cc is deze 3 cilinder in lijn motor van Kia niet genoeg doortest om een mooi vermogen te leveren. Met onze chiptuning Kia Rio Basis wordt dat wel anders.

10% brandstofbesparing met chiptuning Kia Rio Basis 1.1 CRDI

Dankzij onze doorteste complexe computer is het nu mogelijk om het brandstofverbruik van uw Kia Rio Basis drastisch te doen dalen. Gemiddeld genomen is het verbruik van deze kleine auto 3.20 liter per 100 km wat neer komt op zo’n 1 : 31. Als u de door ons ontwikkelde computer aansluit kunt u dit verbruik doen dalen tot maar liefst 2,98 l per 100 km (1 : 34). De vraag naar deze besparing hebben wij vanaf moment 1 gekregen nadat deze auto uit kwam. Door het extra vermogen dat door chiptuning Kia Rio Basis vrij komt aan te wenden om eerder over te schakelen kunt u een besparing van zo’n 10% realiseren. 10% Is hierin echter wel het gemiddelde. Wij hebben bij diverse testen besparingen gemeten tot wel 14%. De echte besparing is sterk afhankelijk van uw rechtervoet want wat is er nou mooier dan de extra pk’s van de chiptuning Kia Rio Basis aan te wenden om even sneller op te trekken of harder door de bochten te gaan? De auto rijdt met chiptuning een stuk fijner wat mede komt omdat u schakellui kunt rijden.

Montage van de Chiptuning Kia Rio Mini ECU!

De tuning wordt aangesloten door middel van 8 originele Kia stekkers onder de kap van uw Rio Basis. Geen knippen of solderen en de originele data in de computer van uw Kia Rio Basis 1.1 CRDI blijft origineel. Dat vindt uw Kia dealer wel zo prettig (software updates kunnen dus gewoon bij uw garage uitgevoerd worden). Onze chiptuning Kia Rio Basis past zowel de dieselcurve van de drukopbouw, de turbodruk en inactief de injectietiming aan. U of u garage kan ten allertijde onze tuning snel en simpel uitschakelen zonder demontage van de tuning. Het (de-)monteren van de chiptuning Kia Rio Basis is in maximaal 5 minuten gebeurd.

Chiptuning Kia Rio Basis Lease auto

Kan mijn lease auto veilig getuned worden? Ja, dat kan. Dagelijks tunen wij vele leaseauto’s. Voor u is het makkelijk omdat onze professionele chiptuning binnen 1 minuut weer verwijderd kan worden en de meeste leasemaatschappijen zijn inmiddels met Ventura Tuning wel bekend. Wel is het mogenlijk dat als u melding maakt bij uw leasemaatschappij dat u uw Rio Basis 1.1 CRDI hebt laten tunen dat uw maandelijkse bijdrage omhoog gaat. Jammer, want er wordt dan vanuit gegaan dat u na tuning veel harder gaat rijden wat in de praktijk niet het geval zal zijn. De meeste leaserijders willen gewoon graag een soepele fijne lease auto die net even wat meer pit heeft. Chiptuning Kia Rio Basis speelt hier precies op in om de auto net even wat meer pit te geven.

Garantie chiptuning Kia Rio Basis 75 PK

Standaard mag van de importeur van de Kia Rio Basis de auto niet getuned worden. Hoewel Kia hier nogal streng in is zien wij bij andere merken steeds meer versoepeling komen omdat het een goede toevoeging is op de auto en dit wordt ook verwacht bij Kia. Volkswagen, Audi en BMW hebben al te kennen gegeven dat chiptuning een goede toevoeging is. Wij leveren onze producten ook rechtstreeks aan officiële Kia dealers en zijn hier dan ook zeer content mee. Wij leveren 3 jaar product garantie. Tevens bieden wij de mogelijkheid om via een Nederlandse verzekeringsmaatschappij de garantie op uw motor en/of aandrijflijn over te nemen tegen bijbetaling. Standaard zit dit niet bij de chiptuning Kia Rio Basis inbegrepen.

NIEUWS

Overname motorgarantie voor uw Chiptuning Kia Rio Basis

Dankzij de te verwaarlozen schade aan motoren die door Ventura Tuning getuned zijn komen wij als eerste tuning producent binnenkort met een verzekeringspolis via een externe verzekeringsmaatschappij die voor een Rio Basis 1.1 CRDI motor met standaard 75 PK de motorgarantie overnemen voor € 150,- per jaar met een max van 2 jaar of 150.000 kilometer. Vele leasemaatschappijen willen graag deze verzekering zodat zij akkoord kunnen gaan wanneer klanten hun auto door Ventura Tuning professioneel laten tunen, voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Chiptuning Kia Rio 1.0 T-GDi 100 PKChiptuning Kia Rio 1.1 CRDI 75 PKChiptuning Kia Rio 1.1 CRDI 75 PKChiptuning Kia Rio 1.1 CRDI 75 PK