Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning BMW X3 (G01 - G08)

Chiptuning » Bmw » X3 » G01 - G08

Het chiptunen van uw BMW X3 (G01 - G08) geeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw BMW. U kunt uitgaan van duurzame, betrouwbare en veilige chiptuning van uw BMW X3 G01 - G08 bij Ventura Tuning

Chiptuning van jouw Auto zorgt voor

Meer vermogen | Meer trekkracht | Lager brandstofverbruik

BMW X3 (G01 – G08) Chiptuning

Chiptuning BMW X3 G01 G08 is een manier waarbij de motorsoftware van een auto wordt aangepast om meer vermogen te krijgen. Bij uw X3  geeft tuning een toename van het aantal pk’s en het koppel van de motor. Dit zorgt voor een betere acceleratie en het veel gemakkelijker behalen van de topsnelheid. Daarnaast gaat meestal het brandstofverbruik omlaag omdat de efficiëntie per verbranding wordt verhoogd.

Voordelen van tuning BMW X3 G01 G08

Een van de voordelen van chiptuning BMW is dat het zeer betaalbaar is. Dit in vergelijking met hardware matige aanpassingen om de prestaties van een auto te verbeteren. Zoals het installeren van een andere turbo of supercharger. Daarnaast kan tuning snel worden uitgevoerd, waardoor u uw BMW X3 snel kunt upgraden. Een ander voordeel is dat een goede chip de betrouwbaarheid van de motor nauwelijks aantast. Meestal worden getunede auto’s wat beter onderhouden en goed onderhoudt kan de levensduur van de motor verlengen.

Nadelen van chiptuning

Zijn er echter ook nadelen aan chiptuning. Ja ten eerste kan het de garantie van uw auto beïnvloeden, omdat het kan worden beschouwd als een wijziging die niet officieel is goedgekeurd door de fabrikant. Ten tweede kan het verhogen van het vermogen en koppel van de motor leiden tot meer slijtage van de koppeling, remmen en andere onderdelen. Bij normaal gebruik zal de slijtage van de remmen en de koppeling niet veel afwijken van een originele auto.

De BMW X3 G01 – G018 is verkrijgbaar n verschillende motoren,

G01 (faceliftmodellen):

X3 sDrive 170 PK

Een geknepen viercilindermotor met een standaard vermogen van 170 pk en een koppel van 270 NM. Dit wordt bij deze versie alleen via de achterwielen op de weg overgedragen. Eigenlijk is deze auto zwaar onder gemotoriseerd. De X3 is geen lichtgewicht en de automaat komt niet goed uit met het koppel. Gelukkig kunnen wij dit met chiptuning keurig oplossen.

X3 xDrive20i 184 PK

Een viercilinder benzinemotor met een vermogen van 184 pk en een koppel van 290 Nm. Deze motor is gekoppeld aan een achttraps automatische transmissie en heeft vierwielaandrijving.

X3 xDrive30i 245 PK

een B48 viercilinder Twinpower motor met een standaard vermogen van 245 PK. BMW heeft door nieuwe milieumaatregelen het vermogen van deze versie iets bijgesteld. Gelukkig is het koppel niet verlaagd. Met 350 Nm en een acht-traps ZF automaat kan je al heel behoorlijk uit de voeten.

X3 xDrive30i 252 PK

Een viercilinder benzinemotor met een vermogen van 252 pk en een koppel van 350 Nm. Ook deze motor is gekoppeld aan een achttraps automatische transmissie en heeft vierwielaandrijving.

X3 xDrive40i 354 PK

X3 M40i 360 PK

Een zescilinder benzinemotor met een vermogen van 360 pk en een koppel van 500 Nm. Deze motor is gekoppeld aan een achttraps automatische transmissie en heeft vierwielaandrijving.

X3 xDrive 20d:

Een viercilinder dieselmotor met een vermogen van 190 pk en een koppel van 400 Nm. Deze motor is gekoppeld aan een achttraps automatische transmissie en heeft vierwielaandrijving.

X3 xDrive 30d:

Een zescilinder dieselmotor met een vermogen van 286 pk en een koppel van 650 Nm. Ook deze motor is gekoppeld aan een achttraps automatische transmissie en heeft vierwielaandrijving.

G08 (pre-faceliftmodellen):

sDrive18d/xDrive18d: een viercilinder dieselmotor met een vermogen van 150 pk en een koppel van 350 Nm. Deze motor is gekoppeld aan een zesversnellingsbak (sDrive18d) of een achttraps automatische transmissie (xDrive18d) en heeft achterwielaandrijving (sDrive18d) of vierwielaandrijving (xDrive18d).

sDrive20i/xDrive20i: een viercilinder benzinemotor met een vermogen van 184 pk en een koppel van 290 Nm. Deze motor is gekoppeld aan een zesversnellingsbak (sDrive20i) of een achttraps automatische transmissie (xDrive20i) en heeft achterwielaandrijving (sDrive20i) of vierwielaandrijving (xDrive20i).

xDrive30i: een viercilinder benzinemotor met een vermogen van 252 pk en een koppel van 350 Nm. Deze motor is gekoppeld aan een achttraps automatische transmissie en heeft vierwielaandrijving.

M40i: een zescilinder benzinemotor met een vermogen van 360 pk en een koppel van 500 Nm. Deze motor is gekoppeld aan een achttraps automatische transmissie en heeft vierwielaandrijving.

xDrive30d: een zescilinder dieselmotor met een vermogen van 265 pk en een koppel van 620 Nm. Deze

Afhankelijk van de motor kan chiptuning resulteren in een toename van het vermogen met 30 tot 60 pk en een toename van het koppel met 50 tot 100 Nm.

Als uw BMW X3 is uitgerust met een automatische transmissie, moet u ervoor zorgen dat de transmissie de extra kracht aankan die wordt gegenereerd door de chiptuning. In sommige gevallen kan een aangepaste transmissie nodig zijn om de prestaties te optimaliseren en schade te voorkomen.

Het is belangrijk om uw BMW X3 G01 – G08 regelmatig te onderhouden, vooral na chippen. U moet ervoor zorgen dat de motorolie en filters regelmatig worden vervangen en dat de bougies en andere componenten van de motor in goede staat zijn. Een goede onderhoudsbeurt kan ervoor zorgen dat uw auto soepel blijft rijden en de levensduur van de motor wordt verlengd.

Als u overweegt om uw BMW X3 G01 – G08 te laten chiptunen, moet u zich ervan bewust zijn dat de garantie van uw auto mogelijk wordt beïnvloed. Sommige fabrikanten staan ??chiptuning toe, terwijl andere het als een wijziging beschouwen die de garantie ongeldig maakt. Het is belangrijk om contact op te nemen met uw dealer vo