Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning BMW 7 serie 760e xDrive 571 PK Hybrid (G70 G71) 2022->

Bekijk alle G70 G71 modellen
Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 571 604 619 635
Koppel 800 858 886 910
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 571 PK
Koppel: 800 NM

Basic

33 PK 604 PK
58 NM 858 NM

Sport-S

48 PK 619 PK
86 NM 886 NM

Vip-R

64 PK 635 PK
110 NM 910 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw BMW 7 serie. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste BMW dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen BMW 7 serie

Hier kan je onze rijervaringen van de BMW modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle BMW 7 serie rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

BMW Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor BMW motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van BMW chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als BMW chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over BMW Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor BMW

Chiptuning BMW 7 serie 760e xDrive 571 PK Hybrid (G70 G71) naar 635 PK

Wat is het verschil tussen de  BMW M760e en de 750e motor?

Beide uitvoeringen beschikken over de schitterende 3.0 liter 6 cilinder in lijn motor. Ook maken beide motoren gebruik van precies dezelfde 197 PK sterke elektromotor die 280 Nm produceert en zo de benzinemotor een flinke duw in de rug geeft. Via de aliantie tussen de benzinemotor en de elektromotor laat BMW haar klanten de hoogstaande techniek van hybridemotoren ervaren.

Vermogen M760e gecombineerd 571PK

Bij de 760e versie krijgt de benzinemotor van BMW standaard 381 pk mee en 520 Nm koppel.

Vermogen 750e gecombineerd 489 PK

Bij de 760e uitvoering heeft de benzinemotor los 313 pk en 450 Nm koppel.

Zo komt het gecombineerde vermogen van de M760e een stuk hoger dan dat van de 750e versie. Gelukkig kunnen wij uw 50e motor uitstekend voor u tunen. Om zo net zulke mooie waarden als de 60e motor te krijgen en stiekem nog een beetje extra. Zo bespaart u ook nog eens 24.000 euro op de aanschafprijs van uw BMW. Het verschil tussen beide types is af fabriek namelijk maar 68 pk en 70 Nm tussen de 2 brandstofmotoren. Wel is de 760e nog luxueuzer, voor zover dat mogelijk is.

Voordelen chiptunen van de motor

Chiptuning BMW 760e xDrive 571 pk geeft de benzinemotor meer pk’s en meer koppel. Omdat een 760e vrij zwaar is voelt het zeer prettig wanneer de brandstofmotor meer meedoet. Zo stijgt het totale vermogen en koppel. Hierdoor verbeterd de acceleratie en worden de prestaties een stuk sportiever. Je zal in de praktijk ervaren dat de auto fijner rijdt omdat alles veel gemakkelijker gaat. Inhalen, invoegen en het weer op snelheid komen na een verkeersrotonde of drempel.

Nadelen chiptunen van de motor

Het chiptunen van de brandstofmotor geeft de motor een iets zwaardere belasting. Zo kan deze kan als u dagelijks veel vol gas rijdt wat sneller slijten. In de praktijk valt dit meestal wel mee omdat u vaak maar een gedeelte van het volledige potentieel gebruikt en af en toe tijdens een ritje de volledige power aanspreekt. En juist de assistentie van de elektromotor is een enorme ondersteuning voor de benzine motor. Dankzij de inspanning van de elektromotor krijgt de benzinemotor het zelf een stuk makkelijker.

Verbeterde acceleratie van 0 naar 100 km/h

De verbetering van de acceleratie tijd van 0 naar 100 km/h hangt af van de mate van van de vermogen/koppelwinst. Een gemiddelde verbetering van 0,9 tot 1,2 seconde is mogelijk. Hou er alleen wel rekening mee dat uw BMW 760e geen lichtgewicht auto is waardoor voor 1 seconde winst flink wat extra koppel en vermogen nodig is. Door de xDrive aandrijving wordt snel accelereren wel een stuk gemakkelijker, omdat je het vermogen over 4 wielen op de weg overbrengt.

Kan ik zuiniger rijden na tuning.

Het is echt te realiseren om door chiptuning van uw BMW M760e zuiniger te rijden. Uw brandstofmotor krijgt meer trekkracht wat al bij een vroeger toerental vrij komt. Zo kunt u uw brandstofmotor in laag toerental beter benutten. Logischerwijze kunt u met uw rechtervoet veel invloed uitoefenen op het daadwerkelijke benzineverbruik. Uw rijstijl is dus zeer bepalend op het verbruik. Technisch gezien is het afgegeven vermogen recht evenredig met het brandstofverbruik.

Onderhoud van een getunede auto

Voor een premium getunede motor adviseren wij net even een wat beter onderhoud aan. Niet bij 30.000 kilometer pas de olie beurt maar netjes wat eerder bij 15.000 kilometer. Olie is van essentieel belang voor het functioneren van je motor. Smeert het voldoende en koelt het de metalen onderdelen goed dan hou je je automotor netjes in conditie. Te lang doorrijden met oude olie of te weinig olie veroorzaakt dikwijls schade aan de lager schalen met fatale afloop voor de motor.

Ons advies aangepast onderhoud

Het is aan te bevelen om de onderhoudsintervallen van uw BMW aan te passen aan de verhoogde prestaties van de motor. Ons advies is om iedere 15.000 km de olie plus het oliefilter te wisselen. Merken als Kia adviseren standaard om de 15.000 km omdat dit beter is voor de levensduur van de motor. De extra kosten vallen alleszins erg mee en je wilt immers schade voorkomen.

Verlies chiptuning tijdens onderhoud

Het hangt af van de methode hoe de tuning is uitgevoerd. Bij de manier die wij bij Ventura tuning gebruiken loopt u geen risico om de tuningsoftware te verliezen tijdens een garagebezoek. Uw BMW dealer kan zoals gebruikelijk uw auto gewoon blijven updaten volgens het advies van de fabrikant.

Is chiptunen van mijn BMW toegestaan?

Het is niet altijd toegestaan om een BMW te chiptunen volgens de eisen van de fabrikant. Het is raadzaam om contact op te nemen met BMW Duitsland voor meer informatie over de specifieke regels voor chiptuning van uw BMW 760e 571 pk. Technisch is tuning Prima mogelijk. de 760e is eigenlijk een stage 1 getunede 760e. Alleen BMW verkoopt natuurlijk veel liever de veel duurdere M5, aangezien daar voor hun veel meer winst op zit.

Chiptuning BMW 220i G42 184 PKChiptuning BMW X5 50e 489 PK G05Chiptuning BMW X3 M40i 360 PK G01Chiptuning BMW Z4 20i 197 PK