Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies
FAQ's

Afhankelijk van het motor type, de grote van de motor plus de grote van de turbo-lader en het soort transmissie plaatsen wij tussen de 15 tot 30% vermogen extra. Uiteraard heeft het type brandstof ook invloed op de vermogenswinst !

Fabrikanten ontwerpen hun motor met ruime overcapaciteit. Bijvb een 1.5 T motor kan 300 PK leveren. Als een motor constant 300 PK moet leveren dan slijt hij te hard dus de autofabrikant geeft de motor standaard maar 50% van het vermogen. En in een later fase bijvb 180 PK, er is dus nog veel Speling. Vaak levert de fabrikant ook een lichtere variant van dezelfde 1.5 T met 125 PK, die motor heeft dus nog meer reserves. Een goede chiptuning fabrikant gebruikt op een verantwoorde wijze een stukje van deze reserves maar zoekt nimmer de grenzen op. Betrouwbaarheid en geen storingen zijn absoluut een Pre.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Een storing in je auto

Een storing in een moderne auto komt helaas wel eens voor. Gelukkig blijkt als de auto uitgelezen wordt dat de chiptuning nagenoeg nooit de oorzaak is. Wij zien nog wel eens het ongewenst bezoek van een steenmarter, een droogte scheurtje in een rubberen slang, of een defecte sensor, een wastegate klep of een EGR klep die niet meer goed functioneert. Verwijder even simpel de chiptuning en laat jouw dealer de auto even uitlezen. Als jij bij ons in de buurt bent dan kunnen wij dat ook voor jou doen. De meeste storingen zijn niet zo ernstig van aard, maar je moet de foutmelding wel altijd serieus nemen want een te laag oliepeil of een defecte waterpomp kan zeker schade aan de motor toebrengen als de storing melding op het dashboard wordt genegeerd.

Categorieën: Chiptuning, Montage, Service
Vond je deze FAQ nuttig?
1
0

De vraag of chiptuning schadelijk is voor de motor krijgen wij best vaak. Wat veel mensen niet weten is dat autofabrikanten zelf ook motoren tunen. Neem als voobeeld BMW zij hebben een 114i met 102 PK een 116i met 136 PK en een 118i met 170 PK, alle 3 motoren zijn een 1.6 liter Turbo motor. En alle 3 de motoren kunnen veilig tot 200 PK getuned worden de 116i en de 114i motor hebben gewoon nog meer reserve. Het tunen van een automotor hoeft dus zeker niet schadelijk te zijn. Goed uw motor warm rijden, op tijd de olie vervangen het juiste oliepeil en goed onderhoudt is de basis voor iedere automotor.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
14
0

Wat zijn de kosten van Chiptuning

Afhankelijk van de versie Basic, Sport-S of Vip-R waarvoor jij kiest beginnen onze prijzen vanaf 349 euro. Voor chiquere modellen en uitvoeringen van de BMW M-Divisie en Mercedes AMG modellen kan dit oplopen tot 1299 euro. De prijs van onze hoogwaardige chiptuning is dus afhankelijk van jouw wensen en het type motor wat jij hebt. Svp stuur even een e-mailtje naar: info@venturatuning.nl en jij ontvangt keurig de juiste prijsopgave van ons voor jouw auto.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
0
4

Als chiptuning fabrikant staan wij volledig achter de kwaliteit van ons product. Daarom verlenen wij 3 jaar productgarantie op onze Externe ECU. Dit houdt in dat mocht de geavanceerde Externe ECU of de daarbij geleverde kabelboom buiten uw schuld defect raken binnen 3 jaar na de datum van uw aankoopfactuur wij deze onder productgarantie repareren of als dat niet mogelijk is het beschadigde onderdeel van ons systeem vervangen. Bij misbruik of foutief gebruik kunt u geen beroep doen op onze productgarantie. Productgarantie is ook niet overdraagbaar en geld dus alleen voor de eerste koper die ons product aanschaft. Om een beroep te kunnen doen op productgarantie heeft u altijd de officiële aankoopfactuur nodig !!!

Categorieën: Chiptuning, Garantie, Montage, Service
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Verlies tuning software tijdens garagebezoek.
Bij OBD chiptuning rechtstreeks in de computer van je auto ben jij vrijwel iedere keer als jouw auto naar de garage gaat je chiptuning software kwijt. Dit is erg hinderlijk en jij moet dan weer terug naar je tuner om dit te laten herstellen(de 1e keer is meestal gratis). Al niet leuk als de tuning firma bij jou om de hoek zit, maar vaker moeten klanten om bij de tuning firma te komen 1,5 uur rijden. Daarom kiezen veel mensen tegenwoordig voor een geavanceerde Externe ECU chiptuning, dan heb je dit gedoe niet !

Rompslomp verlies Chiptuning software.
Het verliezen van chiptuning software is achterhaald, die rompslomp wil je gewoon niet. Je bent druk en kan je tijd wel beter besteden. Dat is dus ook de reden dat ABT de huistuner van Volkswagen, en Brabus de huistuner van Mercedes plus Techard de huistuner van Porsche tegenwoordig allemaal extern de auto’s van hun klanten tunen dmv een Externe Ecu. Er komt dus geen OBD tuning meer aan te pas !

Externe ECU blijkt de oplossing.
Ventura tuning werkt ook met haar eigen geavanceerde externe ecu. Deze high-tech computer wordt simpel en snel binnen 3 minuten door middel van de originele stekkers van jouw automerk gekoppeld aan het motormanagement van je auto. Bij onze professionele tuning hoeft er nooit geknipt te worden en er komt geen soldeerbout aan te pas en toch krijg jij een zeer goede vermogenswinst als resultaat.

Zelf je auto simpel weer (even tijdelijk )origineel maken.
Een groot voordeel van externe chiptuning is dat jij zelf op ieder moment dat jij dat wilt jouw auto weer origineel kunt maken. Zonder dat jij eerst weer terug hoeft naar je tuner. Stel je bent in Frankrijk met vakantie dan is de tuner in Nederland wel erg ver uit de buurt. Je wilt op vakantie niet onnodig kosten hoeven maken bij een Franse garage. Een Externe chiptuning is iets duurder bij de aanschaf maar biedt ook vele voordelen.

OBD Chiptuning leidt vaak tot ongewenst Garantie verlies
OBD tuning in de computer zelf is vaak goedkoop in de aanschaf. Echter is de kans zeer groot dat jouw garage tijdens een onderhoudsbeurt meteen merkt dat jouw auto getuned is, of getuned is geweest. Het verlies van je fabrieksgarantie is dan vaak het gevolg. Dit wil jij liever niet omdat een garantiegeval dan niet meer geclaimd kan worden bij je merk. Met de huidige stand van de techniek hebben wij nog nooit een klant gehad die garantie beperking heeft opgelopen door het gebruik van een geavanceerde Externe ECU tuning.

Categorieën: Chiptuning, Garantie
Vond je deze FAQ nuttig?
9
1

Officieel krijgt niemand van zijn of haar autofabrikant toestemming om zijn of haar auto te laten voorzien van chiptuning. Maar tot op de dag van vandaag hebben wij nog nooit een klant gehad waarbij zijn of haar fabrieksgarantie beperkt is door gebruik van een Externe ECU tuning. Wat natuurlijk wel erg belangrijk is dat u de Externe ECU voor een bezoek aan uw garage altijd verwijderd anders kan een monteur onder de motorkap de externe ecu zien zitten. Wij kunnen natuurlijk net als u niet in de toekomst kijken of fabrikanten dan meer kunnen waarnemen!

Categorieën: Chiptuning, Garantie, Service
Vond je deze FAQ nuttig?
2
0

Is het een Powerbox

Is een geavanceerde Externe ECU het zelfde als een Powerbox ? Heel duidelijk NEE ! Een computer is toch ook niet hetzelfde als een rekenmachientje maar in beide zit wel een chip. Een geavanceerde Externe ECU is een echte computer die d.m.v kenvelden 3D compleet voorzien wordt van een dynamisch software programma wat met 4 tot 6 kanalen werkt. Een powerbox werkt statisch wat inhoud dat de Box zonder kennis van hoe hoog is het toerental, wat is de turbodruk wat is het Koppel heel alleen maar de brandstofdruk verhoogt (vaak niet op het juiste moment), wat zeer nadelig is voor de werking van het roetfilter/fijn stof filter en eigenlijk jouw motor onnodig versmeerd.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
8
0

Externe ECU of OBD tuning

Onze geavanceerde Externe 3D ECU functioneert net zo goed als een OBD tuning. Het is de hoeveelheid aanpassingen die het vermogen bepalen en luxere uitvoeringen van onze geavanceerde Externe ECU kunnen veel meer parameters aanpassen als onze simpele basis uitvoering maar dat heeft natuurlijk met het prijsverschil te maken. De Vele voordelen van onze Externe 3D ECU is dat jij geen risico loopt op software verlies. Updates kunnen probleemloos uitgevoerd worden zonder dat jij helemaal terug moet naar de tuner. Je kan op vakantie mocht er iets met jouw auto aan de hand zijn deze met een Externe ECU zelf snel en simpel origineel maken met OBD tuning lukt dat nooit en als je afscheid neemt van je auto dan ben je bij een geavanceerde Externe ECU niet je complete investering in 1 klap kwijt. Bij OBD tuning ben jij alles kwijt je kan OBD  tuning  niet meenemen naar de volgende auto, en ook niet doorverkopen. Dat kan bij een Externe ECU wel.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
7
0

BMW 5 serie (F10 - F11) 520D 163 PK EDE2010 -> 2017

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 163 182 191 200
Koppel 380 420 438 455
Rijervaringen Offerte Aanvragen

Origineel

Vermogen: 163 PK
Koppel: 380 NM

Basic

182 PK 19 PK
420 NM 40 NM

Sport-S

191 PK 28 PK
438 NM 58 NM

Vip-R

200 PK 37 PK
455 NM 75 NM

Montage binnen 3 minuten

Binnen 3 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw BMW 5 serie. Moet je even naar jouw BMW dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste BMW dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen - BMW 5 serie

2021-04-14
2020-10-22

Waarom kiezen voor Ventura

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor BMW motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van BMW chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als BMW chiptuning specialist enorm aansprak.

BMW Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor BMW motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van BMW chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als BMW chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over BMW Chiptuning Specialist

Chiptuning BMW 5 serie (F10 - F11) 520D 163 PK EDE naar 200 PK

Chiptuning BMW 520D 163 PK 340 NM  => na tuning: 198 PK 400 NM

Informatie omtrent chiptuning BMW 520D 163 PK uitvoering. Ventura Tuning is er in geslaagd na lang en goed doortesten en perfecte externe tuning te maken voor deze auto die er voor zorgt dat u pas echt gaat genieten van uw BMW 520D.

Chiptuning BMW 520D 2.0 163 PK

De nieuwe BMW 520D met 163 PK en 340 NM is voorzien van de nieuwste generatie BMW 2.0 D commonrailmotor. Variabele turbo besturing (AGVR) startstop en de meest moderne regel en inspuittechniek maken deze op zich al nette waarden waar. De nieuwe BMW 520D 2.0 motor is een doorontwikkeling van de 2.0 D met 163 PK die BMW al een paar jaar beschikbaar heeft. Wat is er nu mooier dan zo’n 163 PK motor tunen naar 180 PK en 390 NM, waarden die voor zeer sportieve eigenschappen zorgen voor uw BMW. En dat wordt u direct mogelijk gemaakt door de perfect ontwikkelde chiptuning BMW 520D computer van Ventura Tuning.

4e generatie commonrail voor de nieuwe BMW 520D 2.0 163 PK en 340 NM

De nieuwe BMW 520D over de laatste versie commonrail inspuiting met Piezo 7 injectoren voor zeer precieze meervoudige inspuitingen en een electronisch geregelde variabele turbo die zorgt dat deze BMW motort al goed van onderuit trekt. Dit geheel wordt bestuurd door een modern motormanagement (ECU) die door Ventura Tuning al uitstekend is te tunen. Dankzij de commonrail techniek en de extreem goede isolatie van BMW is tijdens het rijden de motor eigenlijk praktisch niet hoorbaar. Bij even flink gasgeven trekt de motor er voor een 2.0 liter al wel flink aan.

Chiptuning BMW 520D 2.0 met 6 Versnellingsbak of 8 traps Automaat

Om zo veel mogelijk brandstof te besparen heeft BMW de versnellingen van de BMW 520D handgeschakelde versie bewust wat langer gemaakt toch sluiten de verzetten keurig op elkaar aan. Kiest u echt voor comfort dan biedt BMW de 520D ook met automaat aan. Dit stukje BMW techniek werkt werkelijk verbluffend. Ons advies: kies altijd de automaat, meer comfort is nauwelijks denkbaar en u ontziet uw motor aangezien de bak volautomatisch altijd het juiste verzet bij het beschikbare koppel kiest. Wilt u de echte sportieviteit? Kies dan de handgeschakelde versie waar u echt alles zelf bepaald. Ook met chiptuning BMW 520D schakeld de automaat nog mooier door het hogere koppel en benut u het vrij gekomen vermogen veel meer!

Onderstel BMW 520D

Het basis onderstel is sportief afgesteld maar de achterzijde voelt vrij zacht aan, wilt u meer sportiviteit dan zult u echt voor het M-pakket

moeten kiezen of het meest luxe dynamic drive maar aan dit laatste hangt een flink prijskaartje. BMW weet de rust in de rechte lijn koers op hoge snelheid zeer goed te bewaren en evenaard hiermee eigenlijk de rechtelijn stabiliteit van een voorwielaangedreven auto, zeer knap werk.

Motor/Transmissie chiptuning BMW 520D 2.0 D

Cilinderinhoud: 1978 cc
Boring x slag: 81 * 95,5
Maximaal vermogen: 163 PK bij 4250 Tpm
Turbo/Intercooler: Ja / Ja
Inhoud Brandstoftank: 60 liter
Aandrijving: Achterwiell (Xdrive heeft 4 wiel)

Verbruik/Prestaties Chiptuning BMW 520D 2.0 163 PK 340 NM

Buitenrit: 5,9 liter op 100 KM (fabrieksopgave BMW) 1 : 17.2 (zonder chiptuning waarmee u tot 10% kunt besparen)
Acceleratie 0 – 100 km/h: 8.6 sec (kan 8.1 sec worden met chiptuning BMW 320D)

Overheid stimulering voor zuinige auto’s, Chiptuning BMW 520D 2.0 163 PK heeft een A label.

De nieuwe BMW 520D 163 PK is dankzij de meest moderne techniek zo zuinig dat deze BMW 3 serie door de Nederlandse overheid een A label krijgt, wat inhoud maar 20% bijtelling. Dit maakt deze toch al prachtige BMW 520D extra interessant. Met een actieradius van ruim 1000 KM gemiddeld op 1 tank is dit voor zakelijke BMW rijders echt ideaal. BMW macht spass am fahren.

Chiptuning BMW 520D en betrouwbaarheid

Het meest zuinige BMW 520D model is de 2.0 D 163 PK en 340 nm. Beleefde in Nederland de echte introductie eind 2007. Met zijn 163 pk sterke 2.0 D turbo diesel motor en een verbruik van 5.9 l / 100 km gemiddeld en een CO2-uitstoot van 139 g/km neer te zetten. Dat is nog eens flink minder CO2 dan het vorige model BMW 520D, dit komt mede door het toegenomen gebruik van lichtere materialen. Theoretisch moet deze BMW 520D 2.0 D met zijn 60 liter tank dan ook een actieradius van 1.000 km kunnen behalen. Uit de verkoopcijfers blijkt de nieuwe BMW 5 serie het onder de zakelijke rijders het erg goed te doen. Qua betrouwbaarheid mag tuning voor de 2.0 D geen probleem zijn, BMW bouwd wereldwijd de beste dieselmotoren en dezelfde motor is al met met dubbelturbo(twinscroll) leverbaar in de 523 D met 204 PK en 450 NM. (maar dat is ook gewoon een 2.0 D motor en geen 2.3 D zoals BMW u doet geloven.

Chiptuning BMW 520D Corperate – soepel en soepeler

De nieuwe BMW 520D 163PK met 6 versnellingsbak kan prima getuned worden, de auto is origineel al erg soepel maar heeft na tuning gewoon een stuk meer over. Toch adviseren wij klanten neem de automaat, deze automaat biedt zoveel rijcomfort daar krijgt u echt geen spijt van, ook de automaat versie gaat uitstekend samen met onze Ventura Tuning voor uw BMW 520D.

Chiptuning BMW 520D 2.0 D Lease Auto

Deze auto is nu verkrijgbaar mede als lease auto. Speciaal voor de lease rijders heeft Ventura Tuning een overeenkomst gesloten met een verzekeringsmaatschappij zodat ook bij een lease contract de chiptuning BMW 520D verzekerd kan worden.

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 163 182 191 200
Koppel 380 420 438 455
Offerte Aanvragen

Origineel

Vermogen: 163PK
Koppel: 380NM

Basic

182 PK 19 PK
420 NM 40 NM

Sport-S

191 PK 28 PK
438 NM 58 NM

Vip-R

200 PK 37 PK
455 NM 75 NM