Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Audi A3 40 TFSi-e 204 PK 1.5 (8Y) 2020 ->

Bekijk alle 8Y modellen
Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 204 228 240 250
Koppel 350 388 406 425
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 204 PK
Koppel: 350 NM

Basic

24 PK 228 PK
38 NM 388 NM

Sport-S

36 PK 240 PK
56 NM 406 NM

Vip-R

46 PK 250 PK
75 NM 425 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Audi A3. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Audi dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Audi A3

Hier kan je onze rijervaringen van de Audi modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Audi A3 rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Audi Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Audi motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Audi chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Audi chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Audi Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Audi

Audi A3 40 TFSi e 204 PK chiptuning (8Y) naar 250 PK

Audi A3 40 TFSi-e  204 pk 1.5 chiptuning laat uw A3 Hybrid  een stuk fijner rijden. De benzinemotor krijgt door onze tuning merkbaar meer vermogen waardoor uw A 3 een stuk sneller wordt. Waarschijnlijk had u het liefste de 45 TFSi-e gehad met 272 pk, maar met tuning krijgt uw 40 TFSi e motor 250 pk en dat rijdt echt leuk. Sneller kunnen rijden en toch minder bijtelling. Na chiptuning rijdt uw A3 40 TFSi e Hybride een stuk sportiever.

Voordelen chiptuning voor de A3 40 TFSi-e 204 PK uitvoering

Audi A3 TFSi-e chiptuning geeft uw TFSi-e motor meer PK’s. U kunt daardoor sneller optrekken dankzij een hoger koppel, waardoor je veel aangenamer kunt rijden. Maar natuurlijk kunt u ook gewoon rustig rijden wanner u dat wilt. Het rijden in de stad of op een parkeerplaats blijft nog steeds even aangenaam. Wel krijgt uw Audi A3 veel meer sportiviteit, wat goed bij het karakter van de A3 Sportback 40 TFSi-e past.

Zijn er Nadelen aan uw motor chiptunen

Het chiptunen van uw Audi A3 45 TFSi-e motor zou de betrouwbaarheid van uw motor kunnen beperken. Dit gebeurt gelukkig nagenoeg nooit. Het gebeurt als u uw motor overmatig Maximaal belast. Of het onderhoud van de 1.5 TFSi e hybrid motor niet op tijd of onjuist laat uitvoeren. Een te lage oliestand is voor deze moderne 1.5 TFSi-e  motoren ernstig. In de praktijk valt schade erg mee, omdat de meeste A3 Hybrid rijders het extra vermogen maar 4% van hun autorit gebruiken. Je rijdt immers in Nederland niet vaak voluit.

Snellere nul naar 100 km/h acceleratie

De verbetering van de acceleratie van 0 naar 100 km/h is sterk afhankelijk van het gekozen vermogen/koppelwinst programma. Een verbetering van 1,2 tot 1,4 seconde is meestal mogelijk bij deze motor. Op een hoger octaan benzine zal uw Audi A3 40 TFSi e 204 PK versie meer vermogen leveren dan op 95 E10 benzine waar 10% bio-ethanol aan is toegevoegd. Bio-ethanol geeft 11% minder energie t.o.v.  de veel krachtigere 98+ benzine (met 100 octaan).

Kan ik zuiniger rijden met een  getunede motor?

Het is prima mogelijk om na het chippen van uw A3 TFSi-e 204 PK  zuiniger te kunnen rijden. Uw motor heeft dankzij chiptuning meer koppel wat eerder beschikbaar komt. Zo hoeft u uw motor niet zo hoog door te trekken in toeren. Vanzelfsprekend is uw rijgedrag zeer bepalend op het werkelijke brandstof verbruik. Hoe sportiever u rijdt des te meer brandstof u verbruikt. Het verbruik is gekoppeld aan het afgeven vermogen.

Onderhoud voor een Audi A3 Hybride 204 PK 8Y met een getunede motor

Een getunede auto vergt net even iets meer onderhoud dan een niet originele auto. Het zijn kleine verschillen die er voor zorgen dat uw auto betrouwbaar blijft. Zo dat u er veel plezier van kunt beleven.

Ons advies aangepast onderhoud

Wij adviseren u om de onderhoudsintervallen van uw Audi A3 TFSi e 204 PK aan te passen als u uw motor laat chippen. Wij raden aan om iedere 15.000 km de olie plus het filter te vervangen. Merken als Kia en Hyundai doen dit standaard al om de 15.000 km omdat dit veel beter is voor uw Audi motor.

Verlies chiptuning tijdens onderhoud

Het hangt af van de manier waarop de tuning is uitgevoerd. Bij de externe manier die wij bij Ventura tuning gebruiken loopt u geen risico om de motor tuning te verliezen tijdens een garagebezoek. Uw Audi dealer kan gewoon uw Audi A3 netjes blijven updaten volgens de richtlijnen van de fabrikant.

Mag chiptunen van Audi?

Het is niet altijd toegestaan om een Audi A3 te chiptunen volgens de regels van de fabrikant. Bij Volkswagen maken ze er een spelletje van. Het mag als het via de huistuner ABT in Duitsland gebeurd, prijs 2695 euro. Het mag niet als een andere tuner het doet. Dit laat duidelijk zien dat het met geld te maken heeft en niet of de motoren van Audi wat extra vermogen wel aankunnen.

Chiptuning Audi A3 35 TFSi 150 PKChiptuning Audi A3 35 TFSi 150 PKChiptuning Audi A3 30 TFSi 110 PKChiptuning Audi A3 45 TFSi e