Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Audi A3 (8Y)

Chiptuning » Audi » A3 » 8Y

Het chiptunen van uw Audi A3 (8Y) geeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Audi. U kunt uitgaan van duurzame, betrouwbare en veilige chiptuning van uw Audi A3 8Y bij Ventura Tuning

Chiptuning van jouw auto zorgt voor

Meer vermogen | Meer trekkracht | Lager brandstofverbruik

Audi A3 (8Y) Chiptuning

De Audi A3 8Y is de vierde generatie van de Audi A3-serie en werd in 2020 geïntroduceerd. Het is een luxe auto die verkrijgbaar is als hatchback, sedan en cabriolet. Het model maakt gebruik van het Volkswagen MQB-platform en biedt een breed scala aan motor- en transmissieopties. De A3 8Y is enorm populair en met name de 30 TFSi en 35 TFSi motoren zijn samen met de TFSi e motoren erg gewild.

Het motorenaanbod van de Audi A3

De verschillende motoropties voor de Audi A3 8Y omvatten benzine- en dieselmotoren van 1.0 tot 2.0 liter. En daarnaast zijn er de 1.4 TFSi e hybride motoren in 2 vermogen uitvoeringen. Zo is er voor ieders keuze een A3 8Y-model beschikbaar.

Benzinemotoren opties A3 8Y

De benzinemotoren zijn verkrijgbaar in zes verschillende varianten. De 1.0-liter, de 1.5-liter en twee 1.4 TFSi e varianten. De 1.0-liter benzinemotor heeft een vermogen van 110 pk en een koppel van 200 Nm. De 1.5-liter benzinemotor heeft een vermogen van 150 pk en een koppel van 250 Nm. De 1.4 TFSi e hybride motoren zijn er met 204 PK en 350 NM koppel en de sterkste variant heeft 245 PK en 400 NM koppel. De 2.0-liter TFSi benzinemotor is er in twee varianten. De lichtste heeft standaard een vermogen van 190 pk en een koppel van 320 Nm. En de zwaardere uitvoering heeft 240 PK en 360 NM. Wij kunnen alle benzine TFSi motoren van de Audi A3 8Y keurig tunen.

Chiptuning Audi A3 30 TFSi 110 PK 8Y

De Audi A3 30 TFSi heeft een zeer moderne 1.0 TFSi 3 cilinder turbomotor ter beschikking met origineel 110 pk. Deze motor is zeer populair door de lagere instapprijs en de goede rijeigenschappen die deze motor origineel ook al heeft. Via chiptuning kunnen wij het vermogen en de trekkracht van deze motoren nog een flink stuk verbeteren. Zo levert de motor na chippen 140 PK en 250 NM en dat rijdt zeer aangenaam.

Chiptuning Audi A3 35 TFSi 150 PK 8Y

De Audi A3 35 TFSi beschikt over de 4 cilinder 1.5 liter TFSi met COD. Deze COD (cilinder on demand) zorgt er voor dat deze motoren bij snelweg gebruik extra zuinig zijn. Vaak willen 35 TFSi rijders graag wat meer Power uit hun blok en via onze luxe chip voor uw Audi A3 8Y is dat zeer goed mogelijk. De motor wordt veel soepeler maar zeker niet nerveus en inhalen en invoegen gaat met 190 PK een stuk makkelijker.

Chiptuning Audi A3 40 TFSi e 204 PK 8Y

De Audi A3 40 TFSi e maakt gebruik van een 1.4 liter TFSi motor i.c.m. een elektromotor. Deze super fijne hybride aandrijving heeft zo origineel al 204 PK, maar vooral het koppel van 350 Nm maakt echt indruk. Standaard positioneert Audi boven de 40 TFSi nog de zwaardere 45 TFSi. Met tuning Audi A3 8Y kunnen wij jouw mooie 40 TFSi ook opwaarderen naar 250 PK en 420 NM Koppel. Daar word je heel vrolijk van.

Chiptuning Audi A3 45 TFSi e 245 PK 8Y

De Audi A3 45 TFSi 8Y is de sterkste motorisering van de 2 hybride motoren. 245 PK en 400 Nm gaat standaard al heel goed van de plek. Toch heeft deze mooie 1.4 TFSi motor nog voldoende ruimte om getuned te worden. Met 290 PK en 480 NM kan je op de snelweg bijna iedereen de baas. Voeg dit samen met de sublieme rijeigenschappen van het onderstel en je hebt een heerlijke full option rijders auto.

Chiptuning Audi A3 40 TFSi 190 PK 8Y

De Audi A3 40 TFSi is nog uitgerust met een dikke 2.0 TFSi benzinemotor. 320 Nm koppel en 190 PK dus dat wil prima van de plek. Deze 2.0 TFSi motor is een teruggetunede 245 PK-versie en kan daarom ook weer de goede kant op getuned worden. Want 250 PK en 400 NM rijdt natuurlijk een stuk aangenamer. Wij hebben veel ervaring met de 2.0 TFSi motoren van Audi en deze zijn uitstekend te tunen.

Chiptuning Audi A3 45 TFSi 240 PK 8Y

De Audi A3 45 TFSi is voorzien van de sterkste 2.0 motor. Goed voor 240 PK en 360 Nm koppel. Eigenlijk heb je dan in Nederland geen extra power nodig, maar  290 PK en 480 Nm maakt het natuurlijk wel erg aantrekkelijk om je motor net nog even die Boost te geven.

Dieselmotoren opties

De dieselmotoren zijn verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen. De 1.6-liter en de 2.0-liter variant. De 1.6-liter dieselmotor heeft een vermogen van 116 pk en een koppel van 250 Nm. De 2.0-liter dieselmotor heeft een vermogen van 150 pk en een koppel van 360 Nm. Beide motoren zijn zeer geschikt voor tuning. Dit vergroot de trekkracht en laat in de meeste gevallen het dieselverbruik dalen.

Chiptuning Audi A3 30 TDi 116 PK en 300 NM
Chiptuning Audi A3 35 TDi 150 PK en 360 NM

Transmissies Audi A3 8Y twee opties

Handgeschakelde 6 bak

De Audi A3 8Y is standaard uitgerust met een handgeschakelde zes versnellingsbak. Dit is een fijne bak waarvan de verzetten naadloos op elkaar aansluiten. Voor de sportieve rijder die graag zelf de controle wil houden tijdens de rit is dit de beste keuze. De handbakken van Audi schakelen zonder haken en kennen een zeer gemoedelijk karakter voor de bestuurder. Eigenlijk zijn er geen nadelen over deze bakken bekend.

7-Traps S-Tronic bak

Er is ook een  zeventraps S tronic-automatische transmissie beschikbaar. De dubbelkoppeling automaat staat bekend om de zeer snelle overschakeltijd. Voor de zakelijke rijder die vele uren in de auto zit en tijdens een file niet wil worden gehinderd door steeds zelf te hoeven schakelen is dit de fijnste optie. Wel is het zo dat de S-Tronic bakken nog wel eens na wat kilometers wat nukken krijgen, de handbak is een degelijkere oplossing. Mensen die de Auto als caravantrekker willen gebruiken raden wij altijd de robuustere handbak aan.

Verkrijgbaar als Quatro

De Audi A3 is standaard als voorwielaandrijver uitgevoerd. Maar is  ook verkrijgbaar met Quattro vierwielaandrijving, wat zorgt voor betere prestaties en grip op de weg. De auto wordt dan wel een stuk zwaarder, maar de wegligging van een Quatro is onovertroffen. Ons advies is om dan wel altijd voor de magnetic-ride optie te kiezen. Zo kunt u het karakter van uw schokdempers in de auto regelen, wat echt een super uitvinding van Audi is.

Veiligheidsfuncties

Naast de verschillende motor- en transmissieopties biedt de Audi A3 8Y ook een breed scala aan veiligheids- en technologiefuncties. Standaard is de auto uitgerust met adaptieve cruisecontrol, lane departure warning, automatische noodrem en parkeersensoren achter. Optionele assistentiesystemen omvatten een 360-graden camera, verkeersbordherkenning en een head-up display. De auto is ook uitgerust met een draadloze oplaadfunctie voor smartphones en biedt connectiviteit via Audi Connect, waarmee gebruikers toegang hebben tot realtime verkeersinformatie en navigatie.

Het exterieur

Het exterieur van de Audi A3 8Y is sportief en modern en omvat kenmerkende Audi-elementen, zoals de singleframe-grille en de scherpe lijnen op de motorkap. De voor- en achterlichten zijn geüpgraded naar OLED-verlichting en de auto heeft standaard 18-inch lichtmetalen velgen. Er zijn ook diverse opties beschikbaar voor de exterieurafwerking, waaronder een zwarte afwerking voor de grille en spiegelkappen.

Het interieur

Het interieur van de Audi A3 8Y is ruim en luxe en beschikt over hoogwaardige materialen, zoals lederen bekleding en geborsteld aluminium accenten. Het dashboard heeft een minimalistisch ontwerp met een 10,1-inch touchscreen voor het infotainmentsysteem, dat standaard is voorzien van Apple CarPlay en Android Auto. Het optionele Virtual Cockpit is een subliem systeem, maar helaas niet goedkoop.