Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Audi A3 40 TFSi e 204 PK (8Y) 2020 ->

Bekijk alle 8Y modellen
Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 204 228 240 250
Koppel 350 388 406 425
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 204 PK
Koppel: 350 NM

Basic

24 PK 228 PK
38 NM 388 NM

Sport-S

36 PK 240 PK
56 NM 406 NM

Vip-R

46 PK 250 PK
75 NM 425 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Audi A3. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Audi dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Audi A3

Hier kan je onze rijervaringen van de Audi modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Audi A3 rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Audi Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Audi motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Audi chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Audi chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Audi Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Audi

Chiptuning Audi A3 40 TFSi e 204 PK (8Y) naar 250 PK

Alles wat je over chiptuning wilt weten

Als je voor het eerst overweegt om je nieuwe Audi te laten tunen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Chiptuning is een populaire techniek onder Audiliefhebbers om de prestaties van hun Audi te verbeteren. Het houdt in dat de software van de motor wordt geoptimaliseerd, waardoor de auto betere prestaties gaat leveren. Maar voordat je een beslissing maakt, is het belangrijk om te begrijpen wat jouw voordelen zijn en waar je op moet letten.

Voordelen van chiptuning

Meer Power

Een van de belangrijkste voordelen van chiptuning is dat het kan leiden tot een indrukwekkende verbetering van de prestaties van je auto. Zo kan het vermogen van de Audi A3 40 TFSi e 204 PK (8Y) bijvoorbeeld worden verhoogd tot maar liefst 250 PK, wat je terug ziet in een betere acceleratie en een hogere topsnelheid. Dit is vooral handig als je houdt van een sportieve rijstijl en graag sportiviteit ervaart.

Lager benzineverbruik

Een ander voordeel van chiptuning is dat het jou kan helpen om het brandstofverbruik van je Audi te verminderen. Door de software van de motor aan te passen, kan deze efficiënter werken, wat uiteindelijk kan resulteren in besparingen op de lange termijn. Dit kan ook bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het verlagen van de nox van je auto.

Tuning altijd door een Specialist laten uitvoeren

Voordat je je A3 laat tunen, is het belangrijk om te onthouden dat chiptuning altijd moet worden uitgevoerd door een professionele tuner die ervaring heeft met deze techniek. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat de software correct wordt aangepast en dat de veiligheid en betrouwbaarheid van de auto behouden blijven. Ook is het van belang om te controleren of het chiptunen van de auto in lijn is met de lokale wetgeving, zodat er geen onverwachte problemen ontstaan tijdens bijvoorbeeld de APK-keuring.

Daarnaast is het belangrijk om te begrijpen dat chiptuning niet altijd de beste oplossing is. Als je bijvoorbeeld een oudere auto hebt of als de motor van je auto al veel kilometers heeft afgelegd, kan chiptuning mogelijk niet leiden tot de gewenste resultaten. In dat geval is het wellicht beter om te investeren in andere upgrades, zoals het vervangen van de uitlaat of het installeren van een cold air intake.

Tot slot kan het chiptunen van een Audi A3 40 TFSi e 204 PK (8Y) zeker leiden tot een verbetering van de prestaties en een verhoogd rijplezier. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn en alleen een gekwalificeerde en ervaren tuner te kiezen die het werk kan uitvoeren volgens de hoogste normen van kwaliteit en veiligheid. Door zorgvuldig te onderzoeken en de juiste stappen te nemen, kan chiptuning een geweldige manier zijn om je auto te verbeteren en het rijplezier te vergroten.

Chiptuning Audi A3 35 TFSi 150 PKChiptuning Audi A3 30 TFSi 110 PKChiptuning Audi A3 45 TFSi eChiptuning Audi A3 E-Tron