Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Audi A3 30 TFSi 116 PK MHEV 1.5 (8Y) 2020 ->

Bekijk alle 8Y modellen
Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 116 133 141 150
Koppel 230 256 268 280
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 116 PK
Koppel: 230 NM

Basic

17 PK 133 PK
26 NM 256 NM

Sport-S

25 PK 141 PK
38 NM 268 NM

Vip-R

34 PK 150 PK
50 NM 280 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Audi A3. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Audi dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Audi A3

Hier kan je onze rijervaringen van de Audi modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Audi A3 rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

 • Premium Kwaliteit
 • Specialist in 5 Merken
 • Op maat chiptuning voor jouw auto
 • Professionele installatie
 • Geen aanpassingen in de ECU
 • Leverancier voor merkdealers
 • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Audi Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Audi motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Audi chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Audi chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Audi Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Audi

Audi A3 30 TFSi 116 PK MHEV 1.5 chiptuning (8Y) naar 150 PK

 

Chiptuning van de in het tweede kwartaal in 2024 gelanceerde Audi A3 30 TFSI 116 pk MHEV 1.5 liter motor: Alles wat je wilt weten, heeft de A3 35 TFSi 150 PK MHEV echt dezelfde motor?

Chiptuning is een term die steeds populairder wordt in de autowereld. Vooral onder eigenaren van Audi A3-modellen Sportback, Limousine en Allstreet. Bij uitvoeringen met de 30 TFSi 1.5 liter motor met 116 pk is veel vraag naar meer vermogen. Maar wat houdt chiptunen nou eigenlijk precies in en wat kan het betekenen voor jouw mooie Audi A3? In deze uitgebreide pagina gaan we dieper in op deze materie, de voordelen ervan, mogelijke nadelen, brandstofbesparing, onderhoud van de getunede motor, het tunen van leaseauto’s en de kwestie van fabrieksgarantie.

Wat doet chiptuning voor jouw Audi A3 30 TFSi 116 PK 1.5 liter motor?

Chiptuning is een techniek waarbij de software van de motor van je auto wordt aangepast om de prestaties te verbeteren. Voor de Audi A3 30 TFSI 116 pk 1.5 liter motor betekent dit. Dat de software die de motorprestaties regelt, via een geavanceerde externe ECU wordt geoptimaliseerd. Dit leidt tot veranderingen in parameters zoals brandstofinjectie, ontstekingstiming en turbodruk. Waardoor de algehele prestaties van de motor worden verbeterd. Resultaat met tuning, 150 PK en 280 NM.

Voordelen van chiptuning voor je Audi A3 1.5  30 TFSi 116 PK

 1. Toegenomen vermogen en koppel:

  Een van de meest merkbare voordelen van chiptuning is de toename van vermogen en koppel. Voor de Audi A3 30 TFSI 116 pk kan chiptuning resulteren in aanzienlijk meer pk’s en koppel, wat resulteert in een verbeterde acceleratie en algemene rijervaring.

 2. Verbeterde responsiviteit dankzij een M-Controller:

  Door het plaatsen van een M-controller wordt de algehele responsiviteit van je Audi A3 verbeterd. Dit betekent dat het gaspedaal sneller reageert, wat resulteert in een meer dynamische rijervaring.

 3. Brandstofverbruik:

  Hoewel het niet het hoofddoel van chiptuning is, kan het ook de brandstofverbruik van je Audi A3 verbeteren. Dit komt doordat de motor efficiënter kan werken met de geoptimaliseerde software, wat kan leiden tot een besparing op brandstofkosten.

 4. Maatwerk: Audi A3 Chip op Maat

  Onze chip op maat kan volledig worden aangepast aan jouw specifieke wensen en rijstijl. Of je nu op zoek bent naar meer vermogen, een betere brandstofefficiëntie of een combinatie van beide. Een ervaren Audi chiptuning Specialist kan de tuningsoftware dienovereenkomstig aanpassen.

Mogelijke nadelen van chiptuning

Hoewel chiptuning tal van voordelen biedt, zijn er ook enkele mogelijke nadelen waar je rekening mee moet houden:

 1. Garantie beperking:

  In sommige gevallen kan chiptuning leiden tot het beperken van de fabrieksgarantie op je Audi A3. Als ABT de motor tuned dan mag het ineens wel. Het heeft dus te maken met het financiële plaatje.

 2. Kans op motorschade:

  Als chiptuning niet correct wordt uitgevoerd of als de motor niet robuust genoeg is voor de extra prestaties, kan dit leiden tot verhoogde slijtage of zelfs motorschade.

 3. Onwettig in sommige gebieden:

  In bepaalde landen of regio’s kan chiptuning als illegaal worden beschouwd, vooral als het leidt tot hogere emissies dan wettelijk toegestaan.

 4. Kosten:

  Hoewel chiptuning op korte termijn kosten met zich mee kan brengen, moet je ook rekening houden met de kosten van mogelijke reparaties of onderhoud als gevolg van de aanpassingen.

Brandstofbesparing en chiptuning

Hoewel het verbeteren van de brandstofefficiëntie niet het hoofddoel van chiptuning is, kan het optimaliseren van de motorsoftware wel leiden tot een zuiniger brandstofverbruik. Door de motor efficiënter te laten werken, kan chiptuning resulteren in een beter kilometrage per liter brandstof, wat zich vertaalt in lagere brandstofkosten op de lange termijn.

Onderhoud van een getunede Audi A3 1.5 TFSi 115 PK motor

Na chiptuning blijft het onderhoud van je Audi A3 van cruciaal belang. Het is raadzaam om regelmatig onderhoud uit te laten voeren volgens de richtlijnen van de fabrikant, inclusief olie verversen, filters vervangen en andere standaard onderhoudsprocedures. Daarnaast is het belangrijk om een betrouwbare tuner te kiezen die ervaring heeft met het tunen van Audi-motoren en die eventuele problemen kan identificeren en oplossen.

Chiptuning van leaseauto’s

Als je een leaseauto hebt, moet je extra voorzichtig zijn bij het overwegen van chiptuning. Leasecontracten hebben vaak clausules die het aanbrengen van wijzigingen aan de auto verbieden, inclusief chiptuning. Het uitvoeren van chiptuning op een leaseauto kan resulteren in het verbreken van het leasecontract en mogelijk financiële gevolgen hebben. Het is daarom essentieel om de voorwaarden van je leasecontract zorgvuldig te controleren voordat je overweegt om je Audi A3 te laten tunen.

Garantie en chiptuning

Een van de belangrijkste overwegingen bij chiptuning is de garantie op je Audi A3. Veel autofabrikanten beschouwen chiptuning als een inbreuk op de garantievoorwaarden en kunnen weigeren om reparaties te dekken die verband houden met de getunede motor. Voordat je besluit tot chiptuning, is het raadzaam om de garantievoorwaarden van je voertuig zorgvuldig te controleren en indien nodig met de fabrikant te overleggen.

Conclusie

Chiptuning kan een aantrekkelijke optie zijn voor eigenaren van Audi A3-modellen met de 30 TFSI 116 PK 1.5 liter motor die op zoek zijn naar verbeterde prestaties en rijervaring. Met de juiste afstemming kan chiptuning Audi leiden tot een aanzienlijke meer rijplezier.

Chiptuning Audi A3 35 TFSi 150 PKChiptuning Audi A3 35 TFSi 150 PKChiptuning Audi A3 30 TFSi 110 PKChiptuning Audi A3 45 TFSi e