Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Skoda Rapid 1.6 TDi 105 PK 2012 -> 2019

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 105 121 128 135
Koppel 250 276 288 300
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 105 PK
Koppel: 250 NM

Basic

16 PK 121 PK
26 NM 276 NM

Sport-S

23 PK 128 PK
38 NM 288 NM

Vip-R

30 PK 135 PK
50 NM 300 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Skoda Rapid. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Skoda dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Skoda Rapid

Hier kan je onze rijervaringen van de Skoda modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Skoda Rapid rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Skoda Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Skoda motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Skoda chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Skoda chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Skoda Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Skoda

Chiptuning Skoda Rapid 1.6 TDi 105 PK naar 135 PK

Chiptuning Skoda Rapid 1.6 TDI 105 PK 250 NM > 130 PK en 300 NM

Als model tussen de Octavia en de Fabia komt Skoda met de prachtige Rapid een geheel nieuwe auto met de gehel vernieuwde 1.6 TDI commonrail motor. Om mee te doen met de trent heeft Skoda de Rapid 1.6 TDI Greenline uitvoering. De aangepaste carosserie van de Rapid 1.6 TDI die extra zuinig is, verlaagd, lagere rolweerstand banden en een verandering in de versnellingsbak moeten nog voor een extra besparing zorgen,Greenline is de tegenhanger van Bluemotion waar Volkswagen zeer goed mee scoord.

Eigenschappen van de 1.6 TDI Greenline motor met 105 PK

De Rapid 1.6 TDI motor is soepel en veel trillingsvrijer dan de oude 1.6 TDI commonrail motor uit de Octavia daarvoor,tevens is het brandstofverbruik weer verbeterd. Wel een klein minpuntje is dat de 1.6 TDI in de Skoda Rapid nog gekoppelt is aan een 5 bak,dit had beter een 6 bak kunnen zijn want in bepaalde toerentalgebieden zit de commonrail TDI motor gauw buiten zijn koppelbereik en gebeurd er vrijwel niets als er gas wordt gegeven. De 7 steps DSG bak (dry) is een mooiere transmisie voor deze Skoda Rapid 1.6 TDI motor.

Chiptuning Skoda Rapid 1.6 TDI Greenline biedt u de mogenlijkheid om hetbrandstofverbruik 13 % te doen dalen.

Zodra de nieuwe Skoda Rapid 1.6 TDI motor op de markt kwam kregen wij gelijk de vraag van klanten kan zo,n motor nou nog zuiniger dan dat hij origineel geleverd wordt door de fabrikant ? Ja door optimalisatie van de dieselinspuiting en een vroegere opbouw van de turbodruk kunt u circa 400 toeren eerder schakelen doordat uw Rapid 1.6 TDI motoreen hoger koppel krijgt bij een lager toerental, uw Skoda Rapid 1.6 TDI motor hoeft dus minder toeren te maken, wat het rendement uit een liter diesel verhoogt ,indien gewenst heeft u altijd vermogen over om soepel en snel in te kunnen halen of tijdens invoegen op de snelweg. De motor rijdt ook nog fijner en u kunt na tuning zeer schakellui rijden, en sportief wanneer u dat wenst.

Montage Chiptuning Skoda Rapid 1.6 TDI Greenline 105 PK 250 NM

De tuning wordt aangesloten d.m.v. 8 originele Skoda stekkers onder de kap van uw Skoda Rapid. Geen knippen of solderen en de originele data in de computer van uw skoda octavia blijft origineel,dat vindt uw Skoda dealer wel zo prettig.(software updates kunnen dus gewoon bij uw garage uitgevoerd worden) de Ventura Tuning past zowel 1 de dieselcurve van de drukopbouw aan,2 de turbodruk en 3 inactief de injectie inspuitduur. U of u garage kan ten allertijde onze tuning snel en simpel uitschakelen, zonder demontage van de tuning.Het monteren of demonteren van de tuning voor uw Skoda Rapid 1.6 TDI is in 5 minuten gebeurd.

Garantie Chiptuning Skoda Rapid 1.6 TDI 105 PK Greenline

Standaard mag van Pon de importeur van Skoda uw Rapid 1.6 TDI niet getuned worden,tenzij het via ABT gebeurd, die levert voor de nieuwe Skoda Rapid 1.6 TDI 105 PK nog geen chiptuning. Ventura Tuning levert haar tuning rechtstreeks aan officiele Skoda dealers, wij zijn daar zeer content mee. Standaard leveren wij 3 jaar productgarantie op de externe Ventura chiptuning module.Wilt u meer dan hebben wij de mogenlijkheid om via een verzekeringsmaatschappij de garantie op uw motor en/of uw aandrijflijn te laten overnemen tegen bijbetaling. Standaard zit er bij de prijs van onze tuning geen motor en/of aandrijflijn garantie in, montage kosten komen soms over de kostprijs voor de tuning heen.

Rijervaringen Chiptuning Skoda Rapid 1.6 TDI Greenline 105 PK

Wij hebben inmiddels vele van deze nieuwe 1.6 TDI motoren in een Skoda Volkswagen en Seat gechiptuned, De Rapid zal begine 2013 hier ook staatn.

Chiptuning Skoda Rapid 1.6 TDI Greenline 105 PK Resultaat > 130 PK en 300 NM

Montage Veilig en Snel d.m.v 8 originele Skoda stekkers .

Chiptuning Skoda Kodiaq 1.5 TSi 150 PKChiptuning Skoda Kodiaq 1.5 TSi 150 PKChiptuning Skoda Octavia 2.0 TSi RS 245 PKChiptuning Skoda Octavia RS 245 PK