Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Seat Altea / XL 1.4 TSi 122 PK 2009 ->

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 122 141 151 160
Koppel 200 226 238 250
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 122 PK
Koppel: 200 NM

Basic

19 PK 141 PK
26 NM 226 NM

Sport-S

29 PK 151 PK
38 NM 238 NM

Vip-R

38 PK 160 PK
50 NM 250 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Seat Altea / XL. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Seat dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Seat Altea / XL

Hier kan je onze rijervaringen van de Seat modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Seat Altea / XL rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Seat Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Seat motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Seat chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Seat chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Seat Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Seat

Chiptuning Seat Altea / XL 1.4 TSi 122 PK naar 160 PK

Chiptuning Altea 1.4 TSI 125 PK 92 KW 200 NM > 160 PK 118 KW 240 NM

Naast de Ibiza en de Leon heeft ook de Altea een 1.4 TSI benzine uitvoering met 92 KW en 125 PK. Een aangename motor voor deze fijne auto. Ondanks de tevredenheid onder Seat Altea klanten over de gewone 1.4 I benzine versie was er toch behoefte aan een nog pittigere versie met toch een lage CO2 uitstoot. Door dit relatief hoge koppel kan deze moderne kleine 1.4 TSI motor uistekend met de Seat Altea uit de voeten. Er is veel draaimoment / koppel beschikbaar al bij een relatief laag toerental. Wat je wel merkt als je ook al in de 1.8 TSI Seat Leon hebt gereden dat de Seat Altea met de 1.4 TSI benzine motor iets minder gretig is dan zijn grote broer echter voor leaserijders is het lage bijtelling tarief natuurlijk zeer gunstig. Zij kunnen hun lease auto vol hangen met opties en hebben toch een lage bijtelling. Tel uit uw winst. Bovendien ziet de Seat Altea 1.4 TSI er goodlooking uit en aan ruimte geen gebrek. Chiptuning Altea 1.4 TSI helpt dus uw auto completer dan ooit te maken, dit in combinatie met dagelijks rijplezier.

Chiptuning Altea 1.4 TSI Ecomotive – De oplossing om het Brandstofverbruik 13% te kunnen laten dalen.

Toen de Altea 1.4 TSI motor op de markt kwam kregen wij als tuner vrij direct de vraag van klanten of deze motor te tunen is en of zo’n motor ook zuiniger kan dan dat hij origineel geleverd wordt door de fabrikant? Ja, dat kan. Door optimalisatie van de benzine inspuiting en een vroegere opbouw van de turbodruk kunt u ongeveer 400 toeren vroeger schakelen doordat u een hoger koppel krijgt bij een lager toerental. Uw Seat Altea 1.4 TSI motor hoeft dus minder toeren te maken wat het rendement uit het verbranden van de benzine verhoogt. Indien gewenst heeft u altijd vermogen over om soepel en snel in te kunnen halen of in te voegen op de snelweg. De 1.4 TSI benzine motor rijdt ook nog fijn en u kunt indien gewenst schakellui rijden.

Technische gegevens Chiptuning Altea 1.4 TSI

Cilinderinhoud: 1390 cc
Boring x slag: 76.5 x 75.6
Maximaal vermogen: 92 kw/125 pk @5000 rpm
Turbo / Intercooler: Ja / Nee
Inhoud brandstoftank: 55 liter
Aandrijving: voorwiel

Verbruik/Prestaties voor en na chiptuning Altea 1.4 TSI

Buitenrit voor: 5,50 l / 100 km (1:18)
Buitenrit na: 4,78 l / 100 km (1:21)

Acceleratie voor: 9.7 sec 0-100 km/uur
Acceleratie na: 8.3 sec 0-100 km/uur

Montage van de Chiptuning Altea 1.4 TSI Mini ECU!

De tuning wordt aangesloten door middel van 6 originele Seat stekkers onder de kap van uw Seat Altea. Geen knippen of solderen en de originele data in de computer van uw Seat Altea  1.4 TSI blijft origineel. Dat vindt uw Seat dealer wel zo prettig (software updates kunnen dus gewoon bij uw garage uitgevoerd worden). De Ventura Tuning past zowel de benzinecurve van de drukopbouw, de turbodruk en inactief de injectietiming en de inspuitduur aan. U of u garage kan ten allertijde onze tuning snel en simpel uitschakelen, zonder demontage van de tuning. Het monteren of demonteren van de chiptuning Altea 1.4 TSI is in maximaal 1,5 minuut gebeurd.

Chiptuning Altea 1.4 TSI – Demonteerbaar voor garage updates

Aangezien bij Ventura tuning de tuningdata in de externe chip ligt opgeslagen kan uw dealer probleemloos een software update uitvoeren.De tuning blijft gewoon behouden en de Ventura tuning zal zich bij het opnieuw starten van de motor adaptief zelf inleren. Dit voorkomt onnodige aanpassingen na een garage bezoek. Kortom ideaal en u hoeft niet telkens terug naar het tuningsbedrijf om de tuning software te laten terugplaatsen.

Garantie chiptuning Altea 1.4 TSI 105 PK 175 NM

Standaard mag van Pon de importeur van Seat de Altea 1.4 TSI niet getuned worden tenzij het via ABT gebeurd, maar die levert voor de Seat Altea 1.4 TSI nog geen tuning. Ventura Tuning levert haar tuning rechtstreeks aan officiele Seat dealers, waar wij zijn zeer content mee zijn. Standaard leveren wij 3 jaar productgarantie op de externe Ventura chiptuning module. Wilt u meer dan hebben wij de mogenlijkheid om via een verzekeringsmaatschappij de garantie op uw motor en/of uw aandrijflijn te laten overnemen tegen bijbetaling. Standaard zit er bij de prijs van onze tuning geen motor en/of aandrijflijn garantie in.

Overname Motor garantie voor uw  Chiptuning Altea 1.4 TSI

Dankzij de nihil schade aan motoren die door Ventura Tuning getuned zijn hebben wij als eerste tuning producent met een echte verzekeringspolis via een externe verzekeringsmaatschappij die voor een Seat Altea 1.4 TSI motor met standaard 125 PK de motorgarantie overnemen voor € 75,- voor het eerste jaar en € 100,- voor het tweede jaar. Vele leasemaatschappijen willen graag deze verzekering zodat zij akkoord kunnen gaan wanneer klanten hun auto door Ventura Tuning professioneel laten tunen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Rijervaring Chiptuning Altea 1.4 TSI 105 PK

Wij hebben inmiddels vele van deze 1.4 TSi motoren getuned met zeer goed resultaat mogen wij wel zeggen. 160 PK en 240 NM. Op onze website zijn daar de rijervaringen van beschikbaar onder het kopje >rijervaringen op de Homepagina.

Seat Altea 1.4 TSI Getuned > 160 PK en 240 NM

Chiptuning Seat Leon 1.4 TSi eHybrid 204PKChiptuning Seat Tarraco 1.5 TSi 150 PKChiptuning Seat Ibiza 1.0 TSi 110 PKChiptuning Seat Leon 1.4 TSi eHybrid