Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Cupra Formentor 1.4 TSi eHybrid 245 PK (VZ) 2020 ->

Bekijk alle VZ modellen
Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 245 270 282 295
Koppel 400 442 461 480
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 245 PK
Koppel: 400 NM

Basic

25 PK 270 PK
42 NM 442 NM

Sport-S

37 PK 282 PK
61 NM 461 NM

Vip-R

50 PK 295 PK
80 NM 480 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Cupra Formentor. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Cupra dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Cupra Formentor

Hier kan je onze rijervaringen van de Cupra modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Rijervaringen Bekijk rijervaringen Cupra Formentor 1.4 TSi eHybrid 245 PK GTE >>

Alle Cupra Formentor rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Cupra Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Cupra motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Cupra chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Cupra chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Cupra Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Cupra

Chiptuning Cupra Formentor 1.4 TSi eHybrid 245 PK GTE (VZ) naar 295 PK

Kan mijn Cupra Formentor 245 PK GTE gechipt worden? Ja dit kan!

Chiptuning Cupra Formentor 1.4 TSi eHybride 245 PK GTE is een gewilde tuning om meer power uit je hybride motor te halen. Cupra heeft in de Formentor GTE de sterkere 1.4 eHybride-motor geplaatst die af fabriek 245 pk heeft. Maar hoe werkt chiptuning precies voor deze hybride-motor en wat zijn de voordelen en zijn er ook nadelen aan het tunen van de motor?

Rijervaring Chiptuning Cupra Formentor 1.4 e-Hybrid 245 PK Zijkant

Krachtige motor voor de Cupra Formentor 1.4 e Hybride 245 PK

De aandrijving van de Formentor is de 1.4 eHybride motor met 245 PK uit de benzinemotor plus de elektromotor samen. Bij deze moderne hybridemotor werken de elektromotor en een benzinemotor nauw samen. De elektromotor kan zelfstandig rijden tot 130 km/u en daarboven komt de benzinemotor er bij ter ondersteuning. Wel zo fijn als er meer PK’s nodig is. De motor is gekoppeld aan een moderne DSG bak die soepel schakelt en zorgt voor veel rijplezier. Met Formentor eHybride chiptuning neemt de Power enorm toe. Onze Formentor stage 1 chip is zeer populair door de enorme vermogenstoename.

Prestaties Cupra Formentor 1.4 eHybride 245 PK GTE chiptuning

Met Cupra Formentor GTE chiptuning kan het vermogen van de benzine motor enorm worden verhoogd. Dit gebeurd via onze super chip te plaatsen. Dit leidt tot meer vermogen en een hoger koppel. Waardoor de sprint van nul naar honderd en de topsnelheid van de auto veel beter wordt. Voor de Cupra Formentor Hybride kan met Cupra chiptuning het vermogen verhoogd worden tot 300 pk. Het gebruik van goede 98+ benzine of Hoog octaan 102 benzine  zorgt voor de beste prestaties.

Rijervaring Chiptuning Cupra Formentor 1.4 e-Hybrid 245 PK Voorkant

Zijn er risico’s aan chippen?

Het is echter belangrijk om te weten dat Formentor 1.4 TSi eHybride chiptuning niet risicoloos is. Door het verhogen van de PK’s wordt de motor zwaarder belast. Hierdoor kan de motor zonder het goede onderhoud sneller slijten. Tevens wordt de DSG-bak en de aandrijfassen van de auto zwaarder belast. Het is daarom belangrijk om een goede en gespecialiseerde tuner te kiezen die de tuning netjes voor jou uitvoert.

Kans op garantiebeperking door chippen

Een ander belangrijk punt om op te letten is dat chippen kan leiden tot verlies van garantie op de auto. Als er iets mis gaat met de motor of andere onderdelen en de dealer ontdekt dat er een chip is geplaatst kan de garantie komen te vervallen. Het is daarom belangrijk om te overleggen met de tuner voordat je Formentor eHybride laat chippen.

De voordelen van Chiptuning Cupra formentor

Als de chiptuning Cupra Formentor 1.4 ehybride 245 PK GTE goed wordt uitgevoerd, zorgt het voor een enorme verbetering. De prestaties van de Cupra Formentor 1.4 eHybride motor na tuning zijn erg leuk. De acceleratie van 0 naar 100 km/u kan worden verbeterd van 6,9 seconden naar ongeveer 5,4 seconden, wat indrukwekkend is en erg leuk om andere snelweg gebruikers soms te plagen.

Laat uw Formentor tunen door een ervaren Cupra tuner

Als u besluit om uw Cupra Formentor 1.4 eHybride 245 PK te laten tunen, is het belangrijk om dit te laten doen bij een ervaren tuner met een goede reputatie. Zorg er ook voor dat u overleg pleegt met de dealer over de gevolgen voor de garantie en de mogelijke risico’s voordat u besluit om uw Mooie bolide te laten chippen.

Chiptuning Cupra Formentor 1.4 TSi eHybrid 204 PKChiptuning Cupra Leon 1.4 e-Hybrid 245 PKChiptuning Cupra Formentor 1.4 e-Hybrid 245 PKChiptuning Cupra Formentor 1.4 e-Hybrid 245 PK

Favorieten