Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Cupra Formentor 1.4 TSi eHybrid 204 PK (VZ) 2020 ->

Bekijk alle VZ modellen
Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 204 228 240 250
Koppel 350 386 403 420
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 204 PK
Koppel: 350 NM

Basic

24 PK 228 PK
36 NM 386 NM

Sport-S

36 PK 240 PK
53 NM 403 NM

Vip-R

46 PK 250 PK
70 NM 420 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Cupra Formentor. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Cupra dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Cupra Formentor

Hier kan je onze rijervaringen van de Cupra modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Cupra Formentor rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Cupra Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Cupra motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Cupra chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Cupra chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Cupra Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Cupra

Chiptuning Cupra Formentor 1.4 TSi eHybrid 204 PK VZ naar 250 PK

Chiptuning is een volledig elektronische methode om de prestaties van je automotor te verbeteren. Voor de Cupra Formentor 1.4 e-Hybrid met 204 PK hebben wij een prachtige tuning  voor meer Power beschikbaar. Bij tunen wordt via software de besturing van de motor aangepast om zo de prestaties te optimaliseren. Vaak met tevens een beter verbruik.

Rijervaring Chiptuning Cupra Formentor 1.4 e-Hybrid 245 PK Zijkant

Wat wordt er bij tuning allemaal aangepast

De aanpassingen gebeuren door het wijzigen van parameters zoals bijv. de brandstofinspuiting, turbodruk, ontstekingstiming en brandstofdruk. Meer turbodruk betekend een krachtigere verbranding met meer energie als resultaat.

De voordelen van chiptuning zijn:

Vermogenswinst

Chiptuning geeft een aanzienlijke vermogenstoename. In het geval van de Cupra Formentor 1.4 e-Hybrid kan het vermogen worden verhoogd van 204 PK tot 250 PK. De vermogenstoename is afhankelijk van het gekozen chiptuningprogramma dat wordt toegepast. Basic (licht programma) Sport-S (Middelmatig programma), Vip-R (Power programma voor de ware liefhebbers).

Koppeltoename

Naast de vermogenswinst verhoogt chiptuning ook het koppel van de motor. Dit merk je gelijk omdat de auto  beter accelereert en gelijk meer trekkracht bij een lagere toerental heeft. Je ervaart dit doordat het rijden veel gemakkelijker gaat en je auto veel sportiever rijdt.

Verbeterde brandstofefficiëntie

Chiptuning kan ook leiden tot een beter brandstofverbruik, vooral als de bestuurder het extra koppel op de juiste manier gebruikt. Door de optimalisatie van de parameters van de motor kan het brandstofverbruik worden verlaagd. Wat aangenaam is bij de hoge brandstofprijzen aan de pomp.

Betere rijbeleving

Chiptuning kan de rijbeleving van jouw Cupra Formentor verbeteren door de prestaties van de motor en de algehele souplesse van de motor te verbeteren. Dit kan leiden tot een sportiever en dynamischer rijgedrag. Veel Cupra rijders ervaren dit als zeer aangenaam.

Rijervaring Chiptuning Cupra Formentor 1.4 e-Hybrid 245 PK Voorkant

Hoewel chiptuning vele voordelen heeft, zijn er ook een paar  nadelen waar rekening mee moet worden gehouden

Garantieverlies

Chiptuning kan invloed hebben op de garantie van de auto. Veel autofabrikanten beschouwen chiptuning als een aanpassing aan de auto en kunnen de garantie op motor- of andere gerelateerde onderdelen beperken.

Hogere slijtage: Het verhogen van het vermogen en koppel kan leiden tot een hogere belasting van de motor en andere aandrijfcomponenten. Dit kan resulteren in een snellere slijtage van bepaalde onderdelen, zoals de koppeling, versnellingsbak of remmen.

  1. Potentiële veiligheidsrisico’s: Als chiptuning niet professioneel wordt uitgevoerd of als er te veel vermogen wordt toegevoegd zonder de juiste aanpassingen aan andere systemen, kan dit potentiële veiligheidsrisico’s met zich meebrengen. Het is belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare en ervaren chiptuning-specialist.

Als het gaat om de Cupra Formentor 1.4 e-Hybrid met chiptuning, moet ook rekening worden gehouden met het onderhoud. Het is aan te raden om regelmatig onderhoud uit te voeren volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Het is ook belangrijk om de aangepaste software regelmatig te laten controleren en bijwerken door een specialist om ervoor te zorgen dat alles optimaal blijft werken.

Samenvattend kan chiptuning de prestaties van de Cupra Formentor 1.4 e-Hybrid aanzienlijk verbeteren, met voordelen zoals vermogenswinst, koppeltoename, verbeterde brandstofefficiëntie en een aangepaste rijervaring. Er zijn echter ook nadelen, waaronder potentieel garantieverlies, hogere slijtage en veiligheidsrisico’s. Zorg ervoor dat chiptuning wordt uitgevoerd door een betrouwbare specialist en dat regelmatig onderhoud wordt uitgevoerd om de optimale werking te behouden.

Chiptuning Cupra Leon 1.4 e-Hybrid 245 PKChiptuning Cupra Leon 1.4 e-Hybrid 245 PKChiptuning Cupra Formentor 1.4 TSi eHybrid 204 PKChiptuning Cupra Leon 1.4 e-Hybrid 245 PK

Favorieten