Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Audi A3 1.6 TDi 105 PK (8V) 2012 -> 2020

Bekijk alle 8V modellen
Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 105 118 127 136
Koppel 250 270 290 310
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 105 PK
Koppel: 250 NM

Basic

13 PK 118 PK
20 NM 270 NM

Sport-S

22 PK 127 PK
40 NM 290 NM

Vip-R

31 PK 136 PK
60 NM 310 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Audi A3. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Audi dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Audi A3

Hier kan je onze rijervaringen van de Audi modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Audi A3 rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Audi Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Audi motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Audi chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Audi chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Audi Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Audi

Chiptuning Audi A3 1.6 TDi 105 PK (8V) naar 136 PK

Chiptuning Audi A3 1.6 TDi

Na jaren lang trouwe dienst is nu ook in de audi A3 de 1.9 TDI pompverstuiver motor met 105 PK vervangen door een splinter nieuwe 1.6 TDI commonrail diesel motor met eveneens 105 PK . Met de Audi A3 1.6 TDI commonrail heeft Audi een prachtige stille zuinige dieselmotor die op papier niet onder doet voor de oude 1.9 TDI motor met Pompverstuiver techniek,een Luxe Sportieve auto die gemaakt is om veel zakelijke kilometers te rijden en waarbij luxe en rijcomfort een hoge prioriteit hebben,wel mist de Audi A3 1.6 TDI motor de felheid van de oude 1.9 TDI pompverstuiver motor waar vele Audi A3 rijders zo over te spreken waren, d.m.v. Ventura chiptuning kunnen wij deze Sportieve eigenschap alsnog achteraf aan uw Audi A3 1.6 TDi toevoegen.

Eigenschappen van de Audi A3 1.6 TDi motor.

De Audi A3 1.6 TDI motor is een commonrail dieselmotor en veel stiller dan de oude 1.9 TDI pomverstuiver motor,tevens is het brandstofverbruik verbeterd.Wel een klein minpuntje is dat de 1.6 TDI in de Audi A3 standaard gekoppelt is aan een 5 bak,dit had beter een 6 bak kunnen zijn want in bepaalde toerentalgebieden zit de 1.6 TDI commonrail motor gauw buiten zijn af fabriek koppelbereik en gebeurd er vrijwel niets als er gas wordt gegeven. De 7 steps DSG bak (dry) is een mooiere transmisie voor deze Audi A3 1.6 TDI motor en deze motor is zeer goed te combineren met Ventura Chiptuning voor de 1.6 TDi motor.

Chiptuning Audi A3 1.6 TDi biedt u de mogelijkheid om werkelijk het brandstofverbruik tot 13 % te doen dalen.

Zodra de nieuwe Audi A3 1.6 TDI motor leverbaar werd kreeg Ventura tuning gelijk de vraag van Audi rijders kan deze motor nou ook nog zuiniger dan dat hij origineel geleverd wordt door de fabrikant ? Ja door optimalisatie van de dieselinspuiting en een vroegere opbouw van de turbodruk kunt u circa 400 toeren eerder schakelen doordat uw Audi A3 1.6 TDI motor een hoger koppel krijgt bij een lager toerental, uw A3 1.6 TDI motor hoeft dus minder toeren te maken, wat het rendement uit een liter diesel echt verhoogt ,indien gewenst heeft u altijd vermogen over om soepel en snel in te kunnen halen of tijdens even vlot invoegen op de snelweg. De motor draait ook nog fijner en u kunt na chiptuning zeer schakellui rijden, en sportief wanneer u dat wenst, de sportiviteit mag immers in zo’n mooie 1.6 TDI Audi A3 motor gewoon niet ontbreken.

Montage Chiptuning Audi A3 1.6 TDi 105 PK 250 NM

De tuning wordt aangesloten d.m.v. 8 originele Audi stekkers onder de kap van uw A3 1.6 TDI. Geen knippen of solderen en de originele data in de computer van uw A3 1.6 TDI blijft origineel, dat vindt uw Audi dealer wel zo prettig.(software updates kunnen dus gewoon bij uw garage uitgevoerd worden) de Ventura Tuning past meerdere data van uw motor aan: 1 de dieselcurve van de drukopbouw, 2 de turbodruk en 3 inactief de injector inspuitduur. U of u garage kan ten aller tijde onze tuning snel en simpel uitschakelen, zonder demontage van de tuning. Het monteren of demonteren van de tuning voor uw Audi A3 1.6 TDI is in maximaal 2 minuten gebeurd, dus ideaal voor leaserijders.

Garantie Chiptuning Audi A3 1.6 TDi.

Standaard mag van Pon de importeur van Audi de A3 1.6 TDI niet getuned worden, tenzij het via ABT gebeurd, die levert voor de Audi A3 1.6 TDI nog geen chiptuning. Ventura Tuning levert haar tuning ook rechtstreeks aan Audi dealers, wij zijn daar zeer content mee. Standaard leveren wij 3 jaar productgarantie op de externe Ventura chiptuningcomputer. Wilt u meer dan hebben wij de mogelijkheid om via een verzekeringsmaatschappij de garantie op uw motor en/of uw aandrijflijn te laten overnemen tegen bijbetaling. Standaard zit er bij de prijs van onze tuning geen motor en/of aandrijflijn garantie in, montage kosten komen soms over de kostprijs voor de tuning heen.

Het bijverzekeren van de motorgarantie is via ons niet duur daar de verzekeringsmaatschappij een zeer goed vertrouwen heeft in ons product gezien onze uiterst minimale schades de afgelopen 9 jaar.

Rijervaringen Chiptuning Audi A3 1.6 TDi.

Wij hebben inmiddels al weer vele van deze nieuwe 1.6 TDI motoren in een Golf 6 , Passat Audi A3 , Octavia gechiptuned en dat worden er wekelijks telkens meer . Chiptuning Audi A3 1.6 TDI 105 PK > Resultaat 135 PK en 300 NM Montage gaat Veilig en Snel d.m.v 8 originele Audi stekkers .

Chiptuning Audi A3 35 TFSi 150 PKChiptuning Audi A3 35 TFSi 150 PKChiptuning Audi A3 30 TFSi 110 PKChiptuning Audi A3 45 TFSi e