Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Audi A3 1.4 TFSi 150 PK (8V) 2012 -> 2020

Bekijk alle 8V modellen
Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 150 163 177 190
Koppel 250 275 292 310
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 150 PK
Koppel: 250 NM

Basic

13 PK 163 PK
25 NM 275 NM

Sport-S

27 PK 177 PK
42 NM 292 NM

Vip-R

40 PK 190 PK
60 NM 310 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Audi A3. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Audi dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Audi A3

Hier kan je onze rijervaringen van de Audi modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Audi A3 rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Audi Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Audi motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Audi chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Audi chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Audi Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Audi

Chiptuning Audi A3 1.4 TFSi 150 PK (8V) naar 190 PK

Chiptuning A3 1.4 TFSi Benzine 150 PK 250 NM

De mooie 1.4 TFSi motor wordt ook door  Audi in de A3 gebruikt. Nu heet de motor niet TSi zoals bij VW maar heeft de naam TFSi gekregen. Het zelfde blok maar een wat luxere benaming. Vele A3 rijders moesten wel eerst wennen aan een 1.4 liter motor. Maar na een proefrit ben je wel gelijk overtuigd. Deze zuinige motor heeft zoveel meer kracht dan de 1.6 FSi dat je de cilinderinhoud gelijk vergeet. Door het hoge koppel wat al best vroeg beschikbaar is presteert deze moderne 1.4 TFSI motor prima in de Audi A3. Er is veel draaimoment / koppel beschikbaar al bij een laag toerental. De 1.4 TFSi is gewoon een heerlijke motor. Toch kiezen vele leaserijders momenteel voor de 1.2 TFSi uitvoering met 105 PK in verband met het lage bijtelling tarief (20%) wat natuurlijk zeer gunstig is. Maar de 1.4 TFSi heeft natuurlijk wel wat meer pit ten opzichte van zijn kleinere 1.2 TFSi broertje. Chiptuning Audi A3 1.4 TFSi 150 pk helpt om het verborgen vermogen van uw 1.4 TFSi motor met 125 PK te vergroten naar 155 PK en 245 NM. Dat is meer dan voldoende en laat uw auto sportief en zeer aangenaam rijden. De topsnelheid neemt toe naar 222 KM per uur. Ventura Tuning kan de tuning A3 1.4 TFSi nu al leveren.

Chiptuning A3 1.4 TFSi – De oplossing om het Brandstofverbruik 11% te kunnen laten dalen.

Zodra de nieuwe 1.4 TFSI motor voor de Audi A3 beschikbaar kwam kregen wij bij Ventura Tuning gelijk de vraag van Audi klanten kan zo’n motor nou nog zuiniger dan dat hij origineel geleverd wordt door Audi af fabriek? Ja, door tuning A3 1.4 TFSi wat inhoudt optimalisatie van de benzine inspuiting en een iets vroegere opbouw van de turbodruk kunt u circa 450 toeren vroeger schakelen doordat u een hoger koppel krijgt bij een lager toerental. Uw Audi A3 1.4 TFSI motor hoeft dus minder toeren te maken wat het rendement uit het verbranden van de benzine verhoogt. Indien gewenst heeft u altijd vermogen over voor soepel en sportief snel inhalen of invoegen op de snelweg. Uw Aud A3 motor rijdt na tuning ook gelijk een stuk fijner en u kunt indien gewenst ook zeer schakellui rijden.

Montage van de Chiptuning A3 1.4 TFSi  Externe  ECU

De tuning wordt aangesloten door middel van 6 +2 originele Audi stekkers onder de kap van uw Audi A3. Geen geknip of gesoldeer en de originele data in de computer van uw Audi A3 1.4 TFSI blijft origineel. Dat vindt uw Audi dealer wel zo prettig (software updates kunnen dus gewoon bij uw garage uitgevoerd worden). De Ventura Tuning past zowel de benzinecurve van de drukopbouw aan, de turbodruk, inactief de injectietiming en de inspuitduur. U of uw garage kan ten allertijde onze tuning snel en simpel uitschakelen, zonder demontage van de tuning. Het monteren of demonteren van de tuning voor uw Audi A3 1.4 TFSI is in maximaal 1,5 minuut gebeurd. Ja, dat is echt zo snel mogelijk.

Chiptuning A3 1.4 TFSi met S-Tronic Bak.

Kan mijn Audi A3 1.4 TFSi met S-tronic transmissie ook voorzien worden van Ventura tuning  ? Ja dat kan prima, door een stukje slimme software geven wij het extra koppel niet in één klap vrij maar in 5 partjes van telkens 10 miliseconde. U merkt geen verschil maar de S-tronic bak van uw 1.4 TFSi motor en de aandrijfassen worden op deze manier gespaard. De bak en assen krijgen zeg maar net even de tijd om het koppel vrij te geven. De tuning A3 1.4 TFSi voor een S-Tronic bak is software matig net even anders als voor een handgeschakelde versie.

Chiptuning Audi A3 1.4 TFSi Lease Auto

Kan mijn lease auto veilig getuned worden? Ja, dat kan. Dagelijks voorziet Ventura Tuning vele leaseauto’s van Chiptuning 1.4 TFSi. Voor de klant is het makkelijk omdat onze professionele tuning binnen 1 minuut weer verwijderd kan worden en de meeste leasemaatschappijen zijn inmiddels met Ventura Tuning wel bekend. Wel is het mogelijk dat als u melding maakt bij uw leasemaatschappij dat u uw Audi A3 van Ventura tuning A3  hebt laten voorzien dat uw maandelijkse bijdrage omhoog gaat. Jammer genoeg wordt er vanuit gegaan dat u na tuning veel harder gaat rijden wat in de praktijk vaak niet het geval zal zijn. De meeste leaserijders willen gewoon graag een soepele fijne lease auto die net even wat meer pit heeft. De Ventura tuning Audi A3  is een zeer fijne sportieve optie voor uw Audi , kom dit zelf ook uitproberen.

Garantie chiptuning A3 1.4 TFSi 150 PK

Standaard mag van Pon de importeur van Audi de A3 1.4 TFSI niet getuned worden, tenzij het via ABT gebeurd, maar die levert voor de Audi A3 1.4 TFSI alleen een absurd dure tuning € 1549,-. Ook wel begrijpelijk zij weten immers niet of de chiptuning wel goed wordt uitgevoerd en hebben daar geen enkel toezicht op. Ventura Tuning levert haar chiptuning Audi A3 ook rechtstreeks aan officiële Audi dealers. Wij zijn daar zeer content mee. Standaard leveren wij 3 jaar productgarantie op de externe Ventura Mini Ecu. Wilt u meer? Dan hebben wij binnenkort de mogelijkheid om via een verzekeringsmaatschappij de garantie op uw motor en/of uw aandrijflijn te laten overnemen tegen bijbetaling. Standaard zit er bij de prijs van onze Chiptuning A3  geen motor en/of aandrijflijn garantie in. Montage kosten komen soms over de kostprijs voor de chiptuning heen.

Overname motorgarantie voor uw Chiptuning A3 1.4 TFSi

Dankzij de nihile schade aan motoren die door Ventura Tuning getuned zijn leveren wij als eerste tuning producent een verzekeringspolis via een externe verzekeringsmaatschappij die voor een Audi A3 1.4 TFSI motor met standaard 150 PK de motorgarantie overnemen voor € 450,- per jaar, met een max van 2 jaar en 150.000 kilometer. Vele leasemaatschappijen willen graag deze verzekering zodat zij akkoord kunnen gaan wanneer klanten hun A3 door Ventura van een professionele chiptuning A3 1.4 TFSi laten voorzien. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Rijervaring Chiptuning A3 150 PK

Wij hebben inmiddels meer dan 300 van deze 1.4 TFSi /TSi motoren voorzien van tuning A3 1.4 TFSi, met zeer goed resultaat mogen wij wel zeggen > 155 PK en 250 NM. Op onze website zijn daar de rijervaringen van beschikbaar onder het kopje > Rijervaringen op de Homepagina of via onderstaande knop.

Chiptuning Audi A3 35 TFSi 150 PKChiptuning Audi A3 35 TFSi 150 PKChiptuning Audi A3 30 TFSi 110 PKChiptuning Audi A3 45 TFSi e