Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Audi A3 1.2 TFSi 105 PK (8V) 2012 -> 2020

Bekijk alle 8V modellen
Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 105 118 127 135
Koppel 175 195 214 225
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 105 PK
Koppel: 175 NM

Basic

13 PK 118 PK
20 NM 195 NM

Sport-S

22 PK 127 PK
39 NM 214 NM

Vip-R

30 PK 135 PK
50 NM 225 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Audi A3. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Audi dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Audi A3

Hier kan je onze rijervaringen van de Audi modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Audi A3 rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Audi Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Audi motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Audi chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Audi chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Audi Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Audi

Chiptuning Audi A3 1.2 TFSi 105 PK (8V) naar 135 PK

Chiptuning Audi A3 1.2 TFSi Benzine 105 PK 175 NM

Audi A3 1.2 TSi benzinemotor Getuned  > 140 PK en 220NM

Na introductie van de 1.2 TSi motor eerst bij Volkswagen heeft Audi de nieuwe 1.2 TFSI benzine motor inmiddels ook voor de Audi A3 beschikbaar,geen TSi maar TFSI, dezelfde motor maar een iets chiquere aanduiding.Vele Audi A3 rijders waren al uitermate tevreden over de 1.4 TFSI motor met 122 PK maar er was toch zeker behoefte aan een nog zuinigere versie met een lagere CO2 uitstoot zodat de maandelijkse bijtelling omlaag kon en een verlaging van de brandstofkosten. Door het relatief hoge koppel presteerd deze moderne kleine 1.2 TFSI motor prima in de Audi A3.Er is veel draaimoment / koppel beschikbaar al bij een relatief laag toerental. Wat je wel merkt als je ook al in de 1.4 TFSI Audi A3 hebt gereden is dat de Audi A3 met de 1.2 TFSI benzine motor iets minder fel is dan zijn grotere broer,met name onderin echter voor leaserijders is het lage bijtelling tarief natuurlijk zeer gunstig, zij kunnen hun lease auto vol hangen met opties en hebben toch een lage bijtelling, tel uit uw winst, bovendien ziet de Audi A3 1.2 TFSI er net zo leuk van buiten uit als een Audi A3 1.4 TFSi. Chiptuning Audi A3 1.2 TFSI helpt het vermogen van uw 1.2 TFSi motor te vergroten naar 140 PK en 220 NM , dat is meer dan een standaard 1.4 TFSi heeft (122 PK en 204 NM). Het wordt echt een pittige rakker met een topsnelheid van 205 KM per uur.

Chiptuning Audi A3 1.2 TFSi – De oplossing om het Brandstofverbruik 11% te kunnen laten dalen.

Zodra de nieuwe 1.2 TFSI motor voor de Audi A3 beschikbaar werd kregen wij bij Ventura Tuning gelijk de vraag van klanten kan zo’n motor nou nog zuiniger dan dat hij origineel geleverd wordt door Audi? Ja, door optimalisatie van de benzine inspuiting en een iets vroegere opbouw van de turbodruk kunt u circa 400 toeren vroeger schakelen doordat u een hoger koppel krijgt bij een lager toerental, uw Audi A3 1.2 TFSI motor hoeft dus minder toeren te maken, wat het rendement uit het verbranden van de benzine verhoogt. Indien gewenst heeft u altijd vermogen over voor soepel en sportief snel inhalen of invoegen op de snelweg. De Audi A3 1.2 TFSI benzine motor rijdt ook nog een stuk fijner en u kunt indien gewenst zeer schakellui rijden.

Montage van de Chiptuning Audi A3 1.2 TFSi Externe ECU

De tuning wordt aangesloten d.m.v. 6 +2 originele Audi stekkers onder de kap van uw Audi A3. Geen geknip of gesoldeer en de originele data in de computer van uw Audi A3 1.2 TFSI blijft origineel,dat vindt uw Audi dealer wel zo prettig.(software updates kunnen dus gewoon bij uw garage uitgevoerd worden) de Ventura Tuning past zowel 1 de benzinecurve van de drukopbouw aan,2 de turbodruk en 3 inactief de injectietiming.4 de inspuitduur. U of u garage kan ten allertijde onze tuning snel en simpel uitschakelen, zonder demontage van de tuning.Het monteren of demonteren van de chiptuning Audi A3 1.2 TSI is in maximaal 1,5 minuut gebeurd. (ja dat gaat echt zo snel).

Chiptuning Audi A3 1.2 TFSi met S-tronic Bak.

Kan mijn Audi A3 1.2 TFSi met S-tronic transmissie ook getuned worden.Ja dat kan prima,door een stukje slimme software geven wij het extra koppel niet in één klap vrij maar in 5 partjes van telkens 10 miliseconde. U merkt geen verschil maar de S-tronic bak van uw 1.2 TFSi motor en de aandrijfassen worden op deze manier gespaard,de bak en assen krijgen zeg maar net even de tijd om het koppel vrij te geven .

Chiptuning Audi A3 1.2 TFSi Lease Auto

Kan mijn lease auto veilig getuned worden ? Ja dat kan , dagelijks tunen wij vele leaseauto,s. Voor de klant is het makkelijk omdat onze professionele tuning binnen 1 minuut weer verwijderd kan worden en de meeste leasemaatschappijen zijn inmiddels met Ventura Tuning wel bekend. Wel is het mogenlijk dat als u melding maakt bij uw leasemaatschappij dat u uw Audi A3 1.2 TFSi hebt laten tunen dat uw maandelijkse bijdrage omhoog gaat.

Jammer want er wordt dan vanuit gegaan dat u na tuning veel harder gaat rijden wat in de praktijk vaak niet het geval zal zijn. De meeste leaserijders willen gewoon graag een soepele fijne lease auto die net even wat meer pit heeft. De Audi A3 1.2 TFSi getuned is een zeer fijne sportieve auto.

Garantie, Chiptuning Audi A3 1.2 TSI 105 PK 175 NM

Standaard mag van Pon de importeur van Audi de A3 1.2 TFSI niet getuned worden,(tenzij het via ABT gebeurd, maar die levert voor de Audi A3 1.2 TFSI nog geen tuning) ook wel begrijpelijk zij weten immers niet of de chiptuning wel goed wordt uitgevoerd en hebben daar geen enkel toezicht op. Ventura Tuning levert haar tuning rechtstreeks aan officiele VW en Audi reparateurs/ dealers, wij zijn daar zeer content mee. Standaard leveren wij 3 jaar productgarantie op de externe Ventura Mini Ecu. Wilt u meer dan hebben wij binnenkort de mogenlijkheid om via een verzekeringsmaatschappij de garantie op uw motor en/of uw aandrijflijn te laten overnemen tegen bijbetaling. Standaard zit er bij de prijs van onze tuning geen motor en/of aandrijflijn garantie in, montage kosten komen soms over de kostprijs voor de tuning heen.
NIEUWS

Overname Motor garantie voor uw Chiptuning Audi A3 1.2 TFSI 105 PK 175 NM

Dankzij de nihile schade aan motoren die door Ventura Tuning getuned zijn komen wij als eerste tuning producent binnenkort met een verzekeringspolis via een externe verzekeringsmaatschappij die voor een Audi A3 1.2 TFSI motor met standaard 105 PK de motorgarantie overnemen voor € 125,- voor de eerste 50.000 kilometer. Vele leasemaatschappijen willen graag deze verzekering zodat zij accoord kunnen gaan wanneer klanten hun auto door Ventura Tuning professioneel laten tunen, voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Rijervaring Chiptuning Audi A3 1.2 TFSI 105 PK

Wij hebben inmiddels meer dan 260 van deze 1.2 TFSi /TSi motoren getuned, met zeer goed resultaat mogen wij wel zeggen > 140 PK en 220 NM. Op onze website zijn daar de rijervaringen van beschikbaar onder het kopje >rijervaringen op de Homepagina

Chiptuning Audi A3 35 TFSi 150 PKChiptuning Audi A3 30 TFSi 110 PKChiptuning Audi A3 45 TFSi eChiptuning Audi A3 E-Tron