Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Afspraak Maken

Gratis vrijblijvend testen bij ons
- OF -
Chiptuning bij jou op locatie

Online Bestellen

Snel besteld, Snel in huis
- EN -
Makkelijk zelf te plaatsen binnen 2 minuten

Veelgestelde Vragen

Zuiniger rijden

Door de motor bij lagere toerentallen meer trekkracht te geven kan jij of jouw automaat vroeger overschakelen naar een hogere versnelling. Het rendement van de motor bij bijvb 80 km/h is vaak beter in de 5e versnelling met 2000 toeren als bij 80 in de 4e versnelling met 2450 toeren. Dus ja je kunt met chiptuning echt brandstof besparen. Omdat een motor zuiniger laten draaien ons als fabrikant erg aansprak hebben wij na jaren research een Olie-additief en twee Brandstof (Diesel / Benzine) additieven op de markt gebracht. Een voor dieselmotoren en 1 voor benzine motoren. Deze producten verkopen wij nu bijna 2 jaar en de klanten die het gebruiken zijn erg enthousiast over het resultaat. De motor loopt veel mooier, is soepeler en draait merkbaar stiller. Bij de gemiddelde dieselmotoren 12% besparing en bij de Gemiddelde benzine motoren 8 a 9 % besparing op het brandstofverbruik. Dat zijn mooie resultaten. Lees meer op www.fuel2power.nl voor onze Additieven.
Categorie: Chiptuning

Afhankelijk van het motor type, de grote van de motor plus de grote van de turbo-lader en het soort transmissie plaatsen wij tussen de 15 tot 30% vermogen extra. Uiteraard heeft het type brandstof ook invloed op de vermogenswinst !

Fabrikanten ontwerpen hun motor met ruime overcapaciteit. Bijvb een 1.5 T motor kan 300 PK leveren. Als een motor constant 300 PK moet leveren dan slijt hij te hard dus de autofabrikant geeft de motor standaard maar 50% van het vermogen. En in een later fase bijvb 180 PK, er is dus nog veel Speling. Vaak levert de fabrikant ook een lichtere variant van dezelfde 1.5 T met 125 PK, die motor heeft dus nog meer reserves. Een goede chiptuning fabrikant gebruikt op een verantwoorde wijze een stukje van deze reserves maar zoekt nimmer de grenzen op. Betrouwbaarheid en geen storingen zijn absoluut een Pre.

Categorie: Chiptuning

Een storing in je auto

Een storing in een moderne auto komt helaas wel eens voor. Gelukkig blijkt als de auto uitgelezen wordt dat de chiptuning nagenoeg nooit de oorzaak is. Wij zien nog wel eens het ongewenst bezoek van een steenmarter, een droogte scheurtje in een rubberen slang, of een defecte sensor, een wastegate klep of een EGR klep die niet meer goed functioneert. Verwijder even simpel de chiptuning en laat jouw dealer de auto even uitlezen. Als jij bij ons in de buurt bent dan kunnen wij dat ook voor jou doen. De meeste storingen zijn niet zo ernstig van aard, maar je moet de foutmelding wel altijd serieus nemen want een te laag oliepeil of een defecte waterpomp kan zeker schade aan de motor toebrengen als de storing melding op het dashboard wordt genegeerd.

Categorieën: Chiptuning, Montage, Service

De vraag of chiptuning schadelijk is voor de motor krijgen wij best vaak. Wat veel mensen niet weten is dat autofabrikanten zelf ook motoren tunen. Neem als voobeeld BMW zij hebben een 114i met 102 PK een 116i met 136 PK en een 118i met 170 PK, alle 3 motoren zijn een 1.6 liter Turbo motor. En alle 3 de motoren kunnen veilig tot 200 PK getuned worden de 116i en de 114i motor hebben gewoon nog meer reserve. Het tunen van een automotor hoeft dus zeker niet schadelijk te zijn. Goed uw motor warm rijden, op tijd de olie vervangen het juiste oliepeil en goed onderhoudt is de basis voor iedere automotor.

Categorie: Chiptuning

Wat zijn de kosten van Chiptuning

Wat zijn de kosten van chiptuning vragen klanten ons dagelijks. Afhankelijk van de verschillende uitvoeringen Basic, Sport-S of Vip-R waaruit je kan kiezen beginnen de prijzen vanaf 395 e. Wij leveren kwaliteit en gaan niet mee in de strijd voor de laagste prijs. Als chiptuning specialist vergen onze ontwikkelingen veel tijd. Maar dat investeren wij graag voor een perfect eindresultaat voor de klant! Voor Top modellen van de BMW M-Divisie en Mercedes AMG modellen kunt je online bij ons de prijzen opvragen. De prijs van onze hoogwaardige chiptuning is dus afhankelijk van jouw wensen en het type motor wat je hebt. Svp stuur even een e-mailtje naar: info@venturatuning.nl en jij ontvangt keurig de juiste prijsopgave van voor jouw auto.

De kosten voor het chiptunen van een leaseauto

Leaseauto chiptuning is zeer populair. Vaak willen leaserijders een zo laag mogelijke prijs voor het tunen van hun auto en zo veel mogelijk PK’s. Maar is dat wel verstandig? Kunt u niet beter een goede tuning kiezen die veilig is ontwikkeld? Een automotor is een duur ding. Als tuningfabrikant besteden wij zeer veel aandacht aan de kwaliteit van onze chiptuning en dat zien wij terug in de tevredenheid van onze klanten.

OBD tuning is de goedkoopste manier van tunen, of toch niet?

Obd tuning is zeer goedkoop. De tuner verwisselt even snel het filetje en klaar. U rekent 350 euro af en kunt weer rijden. Maar is dit wel zo slim? Bij een garagebezoek zien ze gelijk dat u de software hebt aangepast en dat wordt door de garage vaak niet op prijs gesteld. Een externe ecu tuning kost wat meer maar kunt u zelf simpel en snel verwijderen voor een garagebezoek. Steeds meer mensen kiezen voor een externe ecu ?  Na dat je terug bent van de garage plug je zelf de chip heel simpel weer in. Zo gemakkelijk gaat dit echt, en niet iedereen hoeft te weten dat jij jouw auto tunet.

Online zie je tuning voor 300 euro? en AC  Schnitzer kost 3000 e wat is het verschil?

Het spreekwoord goedkoop is duurkoop is bij chiptuning ook keihard de werkelijkheid. Kwaliteit heeft een prijs, dat was vroeger zo en dat zal altijd zo blijven! Om een goed chiptuningprogramma te maken heb je een testauto nodig en als BMW chiptuning specialist investeren wij veel tijd in de software. Niet even een uurtje een auto op de testbank zetten, snel wat kenvelden aanpassen en klaar. Wij testen onze programma’s in alle versnellingen en onder vele verschillende omstandigheden. Zo krijg je een Super soepel rijdende auto die na het overschakelen heel mooi weer oppakt. Wees daarom wijs en kies niet voor een lage prijs. Juist duurtesten zijn zo waardevol om de details te perfectioneren. En bij een goed ontwikkeld tuning programma heb je een veel beter brandstofverbruik en zo verdien je de aanschafprijs weer terug.

De kosten van chiptuning hebben een grote invloed op het Brandstofverbruik

Bij een duurder chiptuning programma wordt veel tijd besteed aan de perfecte vermogensopbouw. Maar daarnaast ook aan het brandstofverbruik. Bij een mooi efficiënt tuning programma kan je een prachtige brandstofbesparing realiseren. Zo wordt een wat duurdere tuning bij de aanschaf een veel goedkopere tuning tijdens het gebruik. Wees wijs kwaliteit heeft z’n prijs.

Categorie: Chiptuning

Als chiptuning fabrikant staan wij volledig achter de kwaliteit van ons product. Daarom verlenen wij 3 jaar productgarantie op onze Externe ECU. Dit houdt in dat mocht de geavanceerde Externe ECU of de daarbij geleverde kabelboom buiten uw schuld defect raken binnen 3 jaar na de datum van uw aankoopfactuur wij deze onder productgarantie repareren of als dat niet mogelijk is het beschadigde onderdeel van ons systeem vervangen. Bij misbruik of foutief gebruik kunt u geen beroep doen op onze productgarantie. Productgarantie is ook niet overdraagbaar en geld dus alleen voor de eerste koper die ons product aanschaft. Om een beroep te kunnen doen op productgarantie heeft u altijd de officiële aankoopfactuur nodig !!!

Categorieën: Chiptuning, Garantie, Montage, Service

Verlies tuning software tijdens garagebezoek.
Bij OBD chiptuning rechtstreeks in de computer van je auto ben jij vrijwel iedere keer als jouw auto naar de garage gaat je chiptuning software kwijt. Dit is erg hinderlijk en jij moet dan weer terug naar je tuner om dit te laten herstellen(de 1e keer is meestal gratis). Al niet leuk als de tuning firma bij jou om de hoek zit, maar vaker moeten klanten om bij de tuning firma te komen 1,5 uur rijden. Daarom kiezen veel mensen tegenwoordig voor een geavanceerde Externe ECU chiptuning, dan heb je dit gedoe niet !

Rompslomp verlies Chiptuning software.
Het verliezen van chiptuning software is achterhaald, die rompslomp wil je gewoon niet. Je bent druk en kan je tijd wel beter besteden. Dat is dus ook de reden dat ABT de huistuner van Volkswagen, en Brabus de huistuner van Mercedes plus Techard de huistuner van Porsche tegenwoordig allemaal extern de auto’s van hun klanten tunen dmv een Externe Ecu. Er komt dus geen OBD tuning meer aan te pas !

Externe ECU blijkt de oplossing.
Ventura tuning werkt ook met haar eigen geavanceerde externe ecu. Deze high-tech computer wordt simpel en snel binnen 5 minuten door middel van de originele stekkers van jouw automerk gekoppeld aan het motormanagement van je auto. Bij onze professionele tuning hoeft er nooit geknipt te worden en er komt geen soldeerbout aan te pas en toch krijg jij een zeer goede vermogenswinst als resultaat.

Zelf je auto simpel weer (even tijdelijk )origineel maken.
Een groot voordeel van externe chiptuning is dat jij zelf op ieder moment dat jij dat wilt jouw auto weer origineel kunt maken. Zonder dat jij eerst weer terug hoeft naar je tuner. Stel je bent in Frankrijk met vakantie dan is de tuner in Nederland wel erg ver uit de buurt. Je wilt op vakantie niet onnodig kosten hoeven maken bij een Franse garage. Een Externe chiptuning is iets duurder bij de aanschaf maar biedt ook vele voordelen.

OBD Chiptuning leidt vaak tot ongewenst Garantie verlies
OBD tuning in de computer zelf is vaak goedkoop in de aanschaf. Echter is de kans zeer groot dat jouw garage tijdens een onderhoudsbeurt meteen merkt dat jouw auto getuned is, of getuned is geweest. Het verlies van je fabrieksgarantie is dan vaak het gevolg. Dit wil jij liever niet omdat een garantiegeval dan niet meer geclaimd kan worden bij je merk. Met de huidige stand van de techniek hebben wij nog nooit een klant gehad die garantie beperking heeft opgelopen door het gebruik van een geavanceerde Externe ECU tuning.

Categorieën: Chiptuning, Garantie

Officieel krijgt niemand van zijn of haar autofabrikant toestemming om zijn of haar auto te laten voorzien van chiptuning. Maar tot op de dag van vandaag hebben wij nog nooit een klant gehad waarbij zijn of haar fabrieksgarantie beperkt is door gebruik van een Externe ECU tuning. Wat natuurlijk wel erg belangrijk is dat u de Externe ECU voor een bezoek aan uw garage altijd verwijderd anders kan een monteur onder de motorkap de externe ecu zien zitten. Wij kunnen natuurlijk net als u niet in de toekomst kijken of fabrikanten dan meer kunnen waarnemen!

Categorieën: Chiptuning, Garantie, Service

Is het een Powerbox

Is een geavanceerde Externe ECU het zelfde als een Powerbox ? Heel duidelijk NEE ! Een computer is toch ook niet hetzelfde als een rekenmachientje maar in beide zit wel een chip. Een geavanceerde Externe ECU is een echte computer die d.m.v kenvelden 3D compleet voorzien wordt van een dynamisch software programma wat met 4 tot 6 kanalen werkt. Een powerbox werkt statisch wat inhoud dat de Box zonder kennis van hoe hoog is het toerental, wat is de turbodruk wat is het Koppel heel alleen maar de brandstofdruk verhoogt (vaak niet op het juiste moment), wat zeer nadelig is voor de werking van het roetfilter/fijn stof filter en eigenlijk jouw motor onnodig versmeerd.

Categorie: Chiptuning

Bekijk hier alle veelgestelde vragen

Ook uw auto laten chiptunen bij Ventura Tuning?

9.5 GEBASSEERD OP 1428 RIJERVARINGEN
Uitstekend 94%
Goed 6%
Voldoende 0%
Matig 0%
Slecht 0%

vierkant-bmw
vierkant-audi
mercedes-benz
vierkant-volkswagen