Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Seat Leon 1.2 TSi 85 PK (5F) 2012 -> 2020

Bekijk alle 5F modellen
Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 85 98 109 120
Koppel 160 178 198 215
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 85 PK
Koppel: 160 NM

Basic

13 PK 98 PK
18 NM 178 NM

Sport-S

24 PK 109 PK
38 NM 198 NM

Vip-R

35 PK 120 PK
55 NM 215 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Seat Leon. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Seat dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Seat Leon

Hier kan je onze rijervaringen van de Seat modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Seat Leon rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Seat Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Seat motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Seat chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Seat chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Seat Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Seat

Chiptuning Seat Leon 1.2 TSi 85 PK (5F) naar 120 PK

Chiptuning Seat Leon 1.2 TSI Benzine 85 PK – 160 NM

Sinds kort is de nieuwe 1.2 TSI 85 PK benzine motor ook in de geheel nieuwe Seat Leon leverbaar.Ondanks de enorme tevredenheid onder Seat Leon klanten met de 1.2 TSI 105 PK versie was er toch behoefte aan een nog zuiniger broertje met een lagere CO2 uitstoot. Iets minder PK’s dan de 1.2 TSI motor,105 PK 85 PK en 160 NM i.p.v.175 NM Koppel en 105 PK.Door het relatief hoge koppel kan deze moderne kleine 1.2 TSI motor toch al prima met de Seat Leon uit de voeten.Er is veel draaimoment / koppel beschikbaar al bij een relatief laag toerental. Wat je wel merkt als je ook al in de 1.4 TSI versie hebt gereden dat de Seat Leon met de 1.2 TSI beinzine motor iets minder gretig is dan zijn grote broer,echter voor leaserijders is het lage bijtelling tarief van 20 % natuurlijk zeer gunstig, zij kunnen hun lease auto vol hangen met alle denkbare opties en hebben toch een lage bijtelling, tel uit uw maandelijkse winst bij Chiptuning Seat Leon 1.2 TSI.

De oplossing om het brandstofverbruik 11% te kunnen laten dalen dankzij Chiptuning Seat Leon 1.2 TSi 85 PK.

Zodra de geheel nieuwe Seat 1.2 TSI motor met 85 PK op de markt komt krijgen wij altijd gelijk bij Ventura Tuning de vraag van klanten kan zo,n motor nou nog zuiniger dan dat hij origineel geleverd wordt door de fabrikant ? Ja door optimalisatie van de benzineinspuiting en een iets vroegere opbouw van de turbodruk kunt u circa 400 toeren vroeger schakelen doordat u een hoger koppel krijgt bij een lager toerental, uw Seat Leon 1.2 TSI motor hoeft dus minder toeren te maken, wat het rendement uit het verbranden van de benzine verhoogt ,indien gewenst heeft u altijd vermogen over voor soepel en snel inhalen of invoegen op de snelweg. De 1.2 TSI85 PK benzine motor rijdt ook nog fijner en u kunt indien gewenst zeer schakellui rijden.

Montage Chiptuning Seat Leon 1.2 TSI 85 PK 160 NM

De tuning wordt aangesloten d.m.v. 10 originele Seat stekkers onder de kap van uw Seat Leon. Geen knippen of solderen en de originele data in de computer van uw Seat Leon blijft origineel,dat vindt uw Seat dealer wel zo prettig.(software updates kunnen dus gewoon bij uw garage uitgevoerd worden) de Ventura Tuning past zowel 1 de benzinecurve van de drukopbouw aan,2 de turbodruk en 3 inactief de injectietiming. U of u garage kan ten allertijde onze tuning snel en simpel uitschakelen, zonder demontage van de tuning.Het monteren of demonteren van de tuning voor uw Seat Leon 1.2 TSI 85 PK is in maximaal 2 minuten gebeurd.

Garantie Chiptuning Seat Leon 1.2 TSI 85 PK 160 NM

Standaard mag van Pon de importeur van Seat Leon niet getuned worden,(tenzij het via ABT gebeurd, maar die levert voor de Seat 1.2 TSI 85 PK alleen een hele dure tuning € 1549,-)ook wel begrijpelijk zij weten immers niet of door andere tuners de chiptuning wel goed wordt uitgevoerd en hebben daar geen enkel toezicht op. Ventura Tuning levert haar tuning rechtstreeks aan officiele Seat dealers, wij zijn daar zeer content mee. Standaard leveren wij 3 jaar productgarantie op de externe Ventura chiptuning module.Wilt u meer dan hebben wij binnenkort de mogenlijkheid om via een verzekeringsmaatschappij de garantie op uw motor en/of uw aandrijflijn te laten overnemen tegen bijbetaling. Standaard zit er bij de prijs van onze tuning geen motor en/of aandrijflijn garantie in, montage kosten komen over de kostprijs voor de tuning heen.

NIEUWS

Overname Motor garantie voor bij Chiptuning Seat Leon 1.2 TSI 85 PK 160 NM

Dankzij de te verwaarlozen schade aan motoren die door Ventura Tuning getuned zijn komen wij als eerste tuning producent binnenkort met een verzekeringspolis via een externe verzekeringsmaatschappij die voor een 1.2 TSI motor met standaard 85 PK de motorgarantie overnemen voor
€ 150,- voor het eerste jaar en € 150,- voor het tweede jaar. Vele leasemaatschappijen willen graag deze verzekering zodat zij accoord kunnen gaan wanneer klanten hun auto door Ventura Tuning professioneel laten tunen, voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Rijervaringen met Chiptuning Seat Leon 1.2 TSI 85 PK.

Wij hebben reeds een 5 tal van deze nieuwe motoren getuned(voorloop auto,s), binnenkort meer zodra de Nieuwe Seat Leon 1.2 TSi 85 PK in de verkoop komt.

Chiptuning Seat Leon 1.2 TSI 85 PK benzinemotor > Resultaat: 110 PK en 220 NM <

Chiptuning Seat Leon 1.4 TSi eHybrid 204PKChiptuning Seat Leon 1.4 TSi eHybridChiptuning Seat Leon 1.2 TSI 105 PKChiptuning Nieuwe Seat Leon 1.0 TSI 115 PK