Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Seat Ibiza 1.6 TDi 105 PK (6J) 2008 -> 2017

Bekijk alle 6J modellen
Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 105 115 128 140
Koppel 250 268 285 300
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 105 PK
Koppel: 250 NM

Basic

10 PK 115 PK
18 NM 268 NM

Sport-S

23 PK 128 PK
35 NM 285 NM

Vip-R

35 PK 140 PK
50 NM 300 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Seat Ibiza. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Seat dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Seat Ibiza

Hier kan je onze rijervaringen van de Seat modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Seat Ibiza rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Seat Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Seat motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Seat chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Seat chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Seat Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Seat

Chiptuning Seat Ibiza 1.6 TDi 105 PK (6J) naar 140 PK

Chiptuning Ibiza 1.6 TDI 105 PK 250 NM > Resultaat 130 PK en 300 NM <

Naast haar zuinige en economische zusje heeft Seat ook de 1.6 TDI motor geintroduceerd in de Ibiza voor de mensen die toch net wat meer willen of waarvoor eco rijden niet een must is. De 1.6 TDI motor van Seat voor de Ibiza is dan wel niet een Ecomotive uitvoering maar toch zijn de waarden van deze auto bijzonder indrukwekkend. Helaas valt hij niet onder de A-label maar een B-label. Toch kan deze auto zeker interessant zijn voor mensen die liever net wat meer willen. De motor kan door het B-label niet concurreren met de 1.6 “groene” motoren van Volkswagen, Skoda, Audi en Opel maar toch blijft de motor prachtig stil, zuinig en soepel. Met het toch sportieve Seat uiterlijk is deze motor voor de Ibiza speciaal gemaakt om zoveel mogelijk kilometers uit 1 tankbeurt te halen waarbij rijcomfort een van de hoogste prioriteiten heeft gehouden. Wat deze nieuwe motor wel mist is de felheid van z’n voorganger maar dan kan u met chiptuning Ibiza 1.6 TDI een verandering in brengen.

Eigenschappen van de 1.6 TDI motor.

De Seat Ibiza 1.6 TDI motor is soepel en veel stiller dan de oude 1.9 TDI pomverstuiver motor,tevens is het brandstofverbruik verbeterd.Wel een
klein minpuntje is dat de 1.6 TDI in de Seat Ibiza gekoppelt is aan een 5 bak. Dit had beter een 6 bak kunnen zijn want in bepaalde toerental-
gebieden zit de commonrail TDI motor gauw buiten zijn koppelbereik en gebeurd er vrijwel niets als er gas wordt gegeven.

Chiptuning Ibiza 1.6 TDI – de oplossing om het brandstofverbruik met 13 % te doen dalen.

Toen de nieuwe seat 1.6 TDI op de markt kwam kregen wij van diverse klanten direct de vraag of zo’n motor nou nog zuiniger te maken viel dan dat hij door de fabrikant geleverd wordt? Ja, dat kan. Door optimalisatie van de dieselinspuiting en een vroegere opbouw van de turbodruk kunt u ongeveer 400 tot 500 toeren eerder schakelen. Dit dankzij het hogeren koppel dat vrijkomt bij een lager toerental. Doordat de 1.6 TDI motor minder toeren hoeft te maken wordt het rendement uit een liter diesel vergroot. Indien gewenst biedt de motor wel de mogelijkheid en snel en soepel in te kunnen halen of in te voegen op de snelweg. De motor rijdt ook nog fijner en u kunt na tuning indien gewenst schakellui rijden. Sportief is natuurlijk ook altijd een optie helemaal met zo’n mooi Seat Ibiza 1.6 TDI.

Montage Chiptuning Ibiza 1.6 TDI 105 PK 250 NM

De tuning wordt aangesloten door middel van 6 originele Seat stekkers onder de kap van uw Seat Ibiza 1.6 TDI. Geen knippen of solderen en
de originele data in de computer van uw Seat Ibiza 1.6 TDI blijft origineel. Dat vindt uw Seat dealer wel zo prettig (software updates kunnen dus gewoon bij uw garage uitgevoerd worden). De Ventura Tuning past meerdere data van uw motor aan: de dieselcurve van de drukopbouw,
de turbodruk en inactief de injector inspuitduur. U of u garage kan ten allertijde onze tuning snel en simpel uitschakelen, zonder demontage van de tuning. Het monteren of demonteren van de tuning voor uw Seat Ibiza 1.6 TDI is in maximaal 2 minuten gebeurd, dus ideaal voor leaserijders.

Garantie Chiptuning Ibiza 1.6 TDI.

Standaard mag van Pon de importeur van de Seat Ibiza 1.6 TDI niet getuned worden tenzij het via ABT gebeurd. Die levert voor de Seat Ibiza 1.6 TDI nog geen chiptuning. Ventura Tuning levert haar tuning ook rechtstreeks aan officiele Seat dealers. Daar zijn wij zeer content mee. Standaard leveren wij 3 jaar productgarantie op de externe Ventura chiptuning module. Wilt u meer dan hebben wij de mogenlijkheid om via een verzekeringsmaatschappij de garantie op uw motor en/of uw aandrijflijn te laten overnemen tegen bijbetaling. Standaard zit er bij de prijs van onze tuning geen motor en/of aandrijflijn garantie in, montage kosten komen soms over de kostprijs voor de tuning heen.

Het bijverzekeren van de motorgarantie is via ons niet duur daar de verzekeringsmaatschappij een zeer goed vertrouwen heeft in ons product
gezien onze uiterst minimale schades de afgelopen 8 jaar.

Rijervaringen Chiptuning Ibiza 1.6 TDI.

Wij hebben inmiddels vele van deze zeer nieuwe 1.6 TDI motoren in een Seat Ibiza gechiptuned en dat worden er telkens meer (al meerdere in de VW Golf 6 1.6 TDI en de Audi A3 1.6 TDI Skoda Octavia 1.6 TDI ). U kunt de rijervaringen lezen elders op onze website.

Chiptuning Ibiza 1.6 TDI 105 PK > Resultaat 140 PK en 300 NM <

Montage gaat veilig en snel door middel van de 6 originele stekkers. Hierdoor is de chiptuning Ibiza 1.6 TDI altijd handig en snel te monteren en demonteren.

Chiptuning Seat Ibiza 1.0 TSi 110 PKChiptuning Seat Ibiza 1.0 TSI 110 PKChiptuning Seat Ibiza 1.4 TDi Bluemotion 90 PKChiptuning Seat Ibiza 1.0 TSI 95 PK 160 NM