Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Seat Ibiza 1.2 TSi 85 PK (6J) 2008 -> 2017

Bekijk alle 6J modellen
Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 85 98 109 120
Koppel 160 178 198 215
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 85 PK
Koppel: 160 NM

Basic

13 PK 98 PK
18 NM 178 NM

Sport-S

24 PK 109 PK
38 NM 198 NM

Vip-R

35 PK 120 PK
55 NM 215 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur
Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Seat Ibiza. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Seat dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Seat Ibiza

Hier kan je onze rijervaringen van de Seat modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Seat Ibiza rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Seat Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Seat motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Seat chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Seat chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Seat Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Seat

Chiptuning Seat Ibiza 1.2 TSi 85 PK (6J) naar 120 PK

Chiptuning Seat Ibiza 1.2 TSI Benzine 85 PK 160 NM

Sinds kort heeft de nieuwe 1.2 TSI benzine motor ook zijn intrede in de nieuwe Seat Ibiza gedaan.Ondanks de tevredenheid onder Seat Ibiza klanten over de zwaardere 1.2 TSi 105 PK versie was er toch zeker behoefte aan een nog goedkopere instapversie met een nog lagere CO2 uitstoot. Voor de Ibiza geen 1.2 TSI 105 PK motor,maar de iets kleinere 1.2 TSI met 85 PK de 1.2 TSI 85 PK motor heeft en geen 175 NM maar 200 NM Koppel.Door dit relatief hoge koppel kan deze moderne kleine 1.2 TSI 85 motor redelijk met de Seat Ibiza uit de voeten.Er is veel draaimoment / koppel beschikbaar al bij een relatief laag toerental. Wat je wel merkt als je ook al in de 1.2 TSI 105 PK Seat Ibiza hebt gereden dat de Seat Ibiza met de 1.2 TSI 85 PK benzine motor beduidend minder gretig is dan zijn grote broer,echter voor leaserijders is het lage bijtelling tarief natuurlijk zeer gunstig, zij kunnen hun lease auto vol hangen met opties en hebben toch een lage bijtelling, tel uit uw winst, bovendien ziet de Seat Ibiza 1.2 TSi 85 PK er leuk uit en aan ruimte geen gebrek. Chiptuning Seat Ibiza 1.2 TSI 85 PK helpt dus uw auto completer dan ooit te maken, dit i.c.m. dagelijks rijplezier.

Chiptuning Seat Ibiza 1.2 TSI 85 PK – De oplossing om het Brandstofverbruik 13% te kunnen laten dalen.

Zodra zo’n nieuwe Seat 1.2 TSI motor op de markt kwam kregen wij als tuner gelijk de vraag van klanten kan zo,n motor nou nog zuiniger dan dat hij origineel geleverd wordt door de fabrikant ? Ja door optimalisatie van de benzine inspuiting en een iets vroegere opbouw van de turbodruk kunt u circa 400 toeren vroeger schakelen doordat u een hoger koppel krijgt bij een lager toerental, uw Seat Ibiza 1.2 TSI 85 PK motor hoeft dus minder toeren te maken, wat het rendement uit het verbranden van de benzine verhoogt ,indien gewenst heeft u altijd vermogen over voor soepel en snel inhalen of invoegen op de snelweg. De 1.2 TSI 85 PK benzine motor rijdt ook nog fijner en u kunt indien gewenst zeer schakellui rijden.

Montage van de Chiptuning Seat Ibiza 1.2 TSI 85 PK

De tuning wordt aangesloten d.m.v. 8+2 originele Seat stekkers onder de kap van uw Seat Ibiza. Geen knippen of solderen en de originele data in de computer van uw Seat Ibiza 1.2 TSI blijft origineel,dat vindt uw Seat dealer wel zo prettig.(software updates kunnen dus gewoon bij uw garage uitgevoerd worden) de Ventura Tuning past zowel 1 de benzinecurve van de drukopbouw aan,2 de turbodruk en 3 inactief de injectietiming.4 de inspuitduur 5 de Nokkenas. U of u garage kan ten allertijde onze tuning snel en simpel uitschakelen, zonder demontage van de tuning.Het monteren of demonteren van de chiptuning voor uw Seat Ibiza 1.2 TSI is in maximaal 2 minuten gebeurd.

Chiptuning Seat Ibiza 1.2 TSI 85 Pk , wat tijdens een Software update in de garage

Aangezien bij Ventura tuning de tuningdata in de externe chip ligt opgeslagen kan uw dealer probleemloos een software update uitvoeren.De tuning blijft gewoon behouden en de Ventura tuning zal zich bij het opnieuw starten van de motor adaptief zelf inleren. Dit voorkomt onnodige aanpassingen na een garage bezoek.Kortom ideaal en u hoeft niet telkens terug naar het tuningsbedrijf om de tuning software te laten terugplaatsen.

Chiptuning Seat Ibiza 1.2 TSi 85 PK met DSG Bak.

Kan mijn Seat Ibiza 1.2 TSi met DSG transmissie ook getuned worden.Ja dat kan prima,door een stukje slimme software geven wij het extra koppel niet in één klap vrij maar in 5 partjes van telkens 10 miliseconde. U merkt geen verschil maar de DSG bak van uw 1.2 TSi motor en de aandrijfassen worden op deze manier gespaard,de bak en assen krijgen zeg maar de tij dom het koppel vrij te geven .

Garantie chiptuning Seat Ibiza 1.2 TSI 85 PK 160 NM

Standaard mag van Pon de importeur van de Seat de Ibiza 1.2 TSI niet getuned worden,(tenzij het via ABT gebeurd, maar die levert voor de Seat Ibiza 1.2 TSI alleen een zeer Dure tuning) ook wel begrijpelijk zij weten immers niet of de chiptuning wel goed wordt uitgevoerd en hebben daar geen enkel toezicht op. Ventura Tuning levert haar tuning rechtstreeks aan officiele Seat dealers, wij zijn daar zeer content mee. Standaard leveren wij 3 jaar productgarantie op de externe Ventura chiptuning module. Wilt u meer dan hebben wij binnenkort de mogenlijkheid om via een verzekeringsmaatschappij de garantie op uw motor en/of uw aandrijflijn te laten overnemen tegen bijbetaling. Standaard zit er bij de prijs van onze tuning geen motor en/of aandrijflijn garantie in, montage kosten komen over de kostprijs voor de tuning heen.

NIEUWS

Overname Motor garantie voor uw Chiptuning Seat Ibiza 1.2 TSI 85 PK 160 NM

Dankzij de nihile schade aan motoren die door Ventura Tuning getuned zijn komen wij als eerste tuning producent binnenkort met een echte verzekeringspolis via een externe verzekeringsmaatschappij die voor een Seat Ibiza 1.2 TSI motor met standaard 85 PK de motorgarantie overnemen voor € 75,- voor het eerste jaar en € 100,- voor het tweede jaar. Vele leasemaatschappijen willen graag deze verzekering zodat zij accoord kunnen gaan wanneer klanten hun auto door Ventura Tuning professioneel laten tunen, voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Rijervaring Chiptuning Seat Ibiza 1.2 TSI 85 PK

Wij hebben inmiddels meer dan honderd van deze 1.2 TSi motoren getuned, met zeer goed resultaat mogen wij wel zeggen.133 PK en 215 NM.Op onze website zijn daar de rijervaringen van beschikbaar onder het kopje >rijervaringen op de Homepagina

Seat Ibiza 1.2 TSI benzinemotor Getuned > 110 PK en 215 NM

Chiptuning Seat Ibiza 1.0 TSi 110 PKChiptuning Seat Ibiza 1.0 TSI 110 PKChiptuning Seat Ibiza 1.4 TDi Bluemotion 90 PKChiptuning Seat Ibiza 1.0 TSI 95 PK 160 NM