Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Seat Ibiza 1.2 TDi 75 PK (6J) 2008 -> 2017

Bekijk alle 6J modellen
Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 75 93 100 0
Koppel 180 215 235 0
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 75 PK
Koppel: 180 NM

Basic

18 PK 93 PK
35 NM 215 NM

Sport-S

25 PK 100 PK
55 NM 235 NM

Vip-R

-75 PK 0 PK
-180 NM 0 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Seat Ibiza. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Seat dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Seat Ibiza

Hier kan je onze rijervaringen van de Seat modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Seat Ibiza rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Seat Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Seat motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Seat chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Seat chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Seat Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Seat

Chiptuning Seat Ibiza 1.2 TDi 75 PK (6J) naar 0 PK

Zuinig, zuiniger zuinigst -> Chiptuning Ibiza 1.2 TDI Ecomotive

Seat volgt het succes van moeder concern Volkswagen met de nieuwe Seat ibiza 1.2 TDI Ecomotive. De Ibiza heeft af fabriek 75 PK en 180 NM en een CO2 uitstoot van 89 g / km. Dat is nog eens 20 procent minder CO2 en 0,9 l per 100 km lager diesel verbruik dan de gewone 1.2 TDI. Fabrieks opgave van Seat voor het verbruik van de Ibiza 1.2 TDI Ecomotive bedragen circa 1 op 29 (in de praktijk is het diesel verbruik van de Ibiza 1.2 TDI Ecomotive toch serieus wat hoger dan de fabrieksopgave die door Seat worden verschaft) maar een actieradius van 1186 KM voor de Ibiza1.2 TDi Ecomotive is op z,n minst toch zeer riant. Variabele turbo besturing (AGVR) en de meest moderne techniek maken deze mooie waarden waar. Deze Seat Ibiza 1.2 TDI Ecomotive motor is niet te verwarren met de 1.2 TDI motor in de Audi A2 dat is een 4 cilinder en een Pompverstuiver motor van de oudere generatie.

Commonrail en chiptuning Ibiza

De Ibiza 1.2 TDI Ecomotive beschikt over commonrail inspuiting met Piezo injectoren voor zeer precieze meervoudige inspuitingen en een variabele turbo die zorgt dat dit kleine motortje al vroeg bij de les is , dit geheel wordt bestuurd door een geheel nieuw Delphi motormanagement (ECU). Verwacht geen wonderen van trekkracht onder in toerental  i.v.m. de emissie eisen van de Ecomotive uitvoering ,met onze tuning trekt uw Ibiza 1.2 TDi wel onder in toerental.

Versnellingsbak en chiptuning Ibiza

Om zo veel mogelijk brandstof te besparen zijn ook de overbrengingen van de versnellingsbak langer gemaakt, zo draait de motor van de Seat Ibiza 1.2 TDi Ecomotive minimaal toerental als u eenmaal op snelheid bent en behaald dus maximaal rendement.Bij accelereren te vroeg overschakelen gaat niet, dat valt de motor dood in toeren,cq is de trekkracht even volledig weg.

Chiptuning Ibiza Onderstel.

De 1.2 TDI Ecomotive uitvoeringen zijn ook allemaal iets verlaagd, dit verbeterd de luchtweerstand en draagt bij aan de brandstofbesparing. De gril van de 1.2 TDI is ook minder open waardoor weer de aerodynamica wordt verbeterd en meer lucht langs de auto gaat en minder lucht door de gleuven in de gril heen wat weerstand opleverde. Zo merkt u ook dat de fabriek er alles aan heeft gedaan om voor de Ibiza 1.2 TDi Ecomotive een zo gunstig mogelijk brandstofverbruik te realiseren.

Motor/Transmissie Chiptuning Ibiza 1.2 TDI Ecomotive  55 kw – 75 PK

Cilinderinhoud: 1199 cc
Boring x slag: 79,5 x 80,5
Maximaal vermogen: 75 PK / 55 kW bij 4200 TPM
Turbo/Intercooler: Ja / Nee
Inhoud Brandstoftank: 45 liter
Aandrijving: Voorwiel

Verbruik/Prestaties Chiptuning Ibiza 1.2 TDI Ecomotive  55 kw – 75 PK

Buitenrit: 3,45 liter op 100 Kilometer – 1:29
Acceleratie 0 – 100 km/h: 13,9 sec

Overheid stimulering voor zuinige auto’s – ook met chiptuning Ibiza

De 1.2 TDI GEcomotive is zo zuinig en schoon dat deze auto door de Nederlandse overheid vrijgesteld is van BPM en wegenbelasting, dit maakt deze toch al zuinige auto zo interessant. Dat het omslagpunt voordeel benzine versus diesel al ligt bij 0 km,zet dat af tegen het rijgenot van een turbodiesel, de trekkracht en souplesse en maar 1 keer in de 1186 KM hoeven tanken en u begrijpt al dat de vraag naar deze Seat Ibiza1.2 TDI Ecomotive uitvoering  de verwachtingen van Seat zelfs doen overtreffen.Vooral leaserijders vinden de 14% bijtelling erg aangenaam, deze auto maakt rijden weer aangenaam qua maandelijkse lasten.

Rijervaringen van de Seat Ibiza 1.2 TDI Ecomotive motor

De 3 cilinder 1.2 TDI Ecomotive motor van de Seat Ibiza heeft onderin toerental zeer weinig trekkracht er moet serieus toeren worden gemaakt voordat er wat gebeurd.Daarnaast is de motor origineel af fabriek vrij rumoerig,de verbranding maakt een hard nokkerig geluid (een te arme verbranding) dit probleem is d.m.v chiptuning echt goed te verhelpen. Tevens heeft de motor moeite in hogere versnellingen ,trekkracht te kort bij laag toerental het duurt dan lang voordat het toerental stijgt en de motor begint pas laat echt te trekken.Door onze tuning is tevens een veel beter brandstof besparing haalbaar van 25% nu hoeft namelijk niet meer door te trekken tot 3700 toeren, maar kunt na tuning al overschakelen bij 2500 toeren, dit scheelt enorm in het brandstofverbruik. 1: 25 is dan goed haalbaar.(origineel gemiddelt 1 : 20).

Bekijk snel de rijervaringen van chiptuning Ibiza 1.2 TDI EcoMotive gebruikers.

20% Brandstofbesparing, kan echt bij een 1.2 tdi Ecomotive motor ?

Hoe kan het nou dat ik nog zuiniger kan rijden met mijn Seat Ibiza 1.2 TDi Ecomotive de auto is al zo zuinig. De 1.2 TDi motor heeft origineel in laag toerental amper trekkracht. Dit resulteerd er in dat mensen de motor doortrekken naar een hoger toerental 3600 / 3750. Bij deze hogere toerentallen neemt de wrijving van de zuigers toe t.o.v. de cilinderwand,de tijd van het verbranden van de diesel wordt steeds korter(u heeft dus meer diesel nodig voor hetzelfde vermogen)het wrijvingsverlies van de krukas (die keert steeds de zuigerrichting om) neemt enorm toe naarmate het toerental stijgt.Als ventura Tuning uw 1.2 TDi Ecomotive chiptuned kunt u al snel overschakelen bij 2500 toeren,en zo tot 25 % brandstof besparen. 1: 25 gemiddeld i.p.v. 1: 20 dat is wel 225 KM Meer op 1 tank, zo heeft u de tuning van uw Ibiza 1.2 TDi Ecomotive snel terugverdiend.

Chiptuning Ibiza 1.2 TDI Ecomotive.

Ook voor het nieuwe 1.2 TDI  Ecomotive 3 cilinder commonrail wondertje van de Seat Ibiza heeft Ventura Tuning een perfecte chiptuning ontwikkeld. Meer trekkracht onderin en een nog beter brandstofverbruik was daarbij het uitganspunt tijdens de ontwikkeling. De nieuwe Delphi computer van de 1.2 TDI Ecomotive  motor is niet toegankelijk dus software matig tunen in de ECU gaat niet. Daarom heeft Ventura tuning een externe mini ecu ontworpen, geen simpele Powerbox !!! maar een hi-tech externe chiptuning module die eenvoudig snel (ook zelf) d.m.v. 6 originele Seat stekkers kan worden aangesloten. Onze Ventura chiptuning past zowel de injectie duur, de injectietiming de inspuit diesel curve, de electronisch geregelde turbodruk en turboactiviteit en de koppellimitter aan.

Deze revolutionaire chiptuning Ibiza 1.2 TDI Ecomotive biedt  zoveel extra tenopzichte van de originele 1.2 TDI motor dat chiptunen echt een aanrader is.Ondanks chiptuning blijft de strenge uitlaatgascontrole keurig in tact en houdt uw Ibiza 1.2 TDI Ecomotive een nette uitstoot. Ook interesse in  chiptuning voor uw Ibiza 1.2 TDi Ecomotive? Neem dan contact met ons op.

Specificaties na Chiptuning Ibiza 1.2 TDI Ecomotive motor

Origineel 75 PK en 180 NM
Getuned 96 PK en 235 NM (meer is technisch mogelijk, maar raden wij niet aan).

Montage van de Chiptuning Ibiza 1.2 TDI Ecomotive.

Het monteren van de chiptuning voor uw Seat Ibiza 1.2 TDI Ecomotive is erg simpel en uitstekend door u zelf te doen, vele (lease)klanten vinden dat wel zo prettig omdat de tuning dan snel en eenvoudig tijdelijk verwijderd kan worden tijdens een software update of een garagebezoek. U ontvangt een fullcolour montage handleiding bij onze tuning zodat u d.m.v. duidelijke foto,s prima kunt zien hoe en waar u de 7 stekkers van onze tuning moet plaatsen. Uiteraard kunt u de tuning voor uw Ibiza 1.2 TDI Ecomotive natuurlijk ook bij ons op ons hoofdkantoor in Beilen laten plaatsen en een uitgebreide proefrit zonder koopverplichting of kosten voor het testen is bij ons natuurlijk altijd mogenlijk.

Alle opgegeven waarden op deze pagina zijn ter indicatie, verschillen per voertuig kunnen andere resultaten laten zien, wij wijzen u hier vooraf op afwijkende waarden zijn geen argument om de tuning ongedaan te maken of om restitutie van het aankoopbedrag te kunnen eisen.

Chiptuning Seat Ibiza 1.0 TSi 110 PKChiptuning Seat Ibiza 1.0 TSI 110 PKChiptuning Seat Ibiza 1.4 TDi Bluemotion 90 PKChiptuning Seat Ibiza 1.0 TSI 95 PK 160 NM