Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Kia Proceed (2019 ->)

Chiptuning » Kia » Proceed » 2019-

Het chiptunen van uw Kia Proceed (2019 ->) geeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Kia. U kunt uitgaan van duurzame, betrouwbare en veilige chiptuning van uw Kia Proceed 2019 -> bij Ventura Tuning

Chiptuning van jouw Auto zorgt voor

Meer vermogen | Meer trekkracht | Lager brandstofverbruik

Kia Proceed (2019 ->) Chiptuning

De Kia Proceed is een luxueuze en sportieve auto met een geweldig design waardoor vele mensen de auto nakijken om te zien wat voor ”Porsche” er rijdt. Het model kan met diverse motoren worden uitgerust die af fabriek vrij behoorlijk presteren. En toch ook netjes met hun brandstof omgaan. Bovendien is chiptunen een geliefde optie voor eigenaren van deze auto’s, waardoor de motorprestaties van de auto verder kunnen worden verbeterd.

Design Kia Proceed

De Kia Proceed is een sportief model in het hatchback-segment van de Kia-familie. De auto is gebaseerd op de gewone Ceed en is sinds 2019 op de markt. Het ontwerp is geweldig en oogt zeer modern, met een lage, gestroomlijnde carrosserie die het gevoel van snelheid en sportiviteit zelfs bij stilstand benadrukt. De doelgroep voor dit model zijn autoliefhebbers die op zoek zijn naar een mix van prestaties en stijl. De Porsche look spreekt menig Kia rijder erg aan. Maar we mogen de onderstel kwaliteiten zeker niet vergeten, want die zijn echt van zeer hoog niveau.

Motoren aanbod

De Kia Proceed is verkrijgbaar met verschillende motoren. De basismotor is een 1.0-liter driecilinder turbomotor die 120 pk levert. Er is ook een 1.4-liter viercilindermotoren beschikbaar met 140 pk en twee 1.5 T-GDi met 160 pk één met en één zonder mild-hybride technologie. De topmotor is een 1.6-liter viercilinder turbomotor die 204 pk levert en is gekoppeld aan een zeven-traps automaat met dubbele koppeling.(sterk gelijk aan de dsg automaat van Volkswagen). Zo biedt Kia een breed motoren assortiment aan voor ieder type rijder een passende motor.

Chiptuning

Voor eigenaren die op zoek zijn naar nog meer prestaties, kan chippen een interessante optie zijn. Chiptuning is het aanpassen van de software van de motor, waardoor de prestaties van de auto worden verbeterd. Dit kan resulteren in meer vermogen, een hogere topsnelheid en betere acceleratie.

Rijervaring Chiptuning Kia Proceed GT 1.6 T-GDi 204 PK Zijkant

Chip Proceed 1.0 T-GDi 120 PK

De basis versie van de Kia Proceed heeft de beschikking over een 1.0 T-GDi motor met 120 PK. Dit is al best een hele fijne motor maar gezien de sportieve looks van de auto wil je natuurlijk graag wat meer power. Via onze Kia chip kunnen we gemakkelijk en op een veilige manier het vermogen van jouw motor op 150 PK zetten. En dat rijdt een stuk leuker. Moet je even naar de Kia dealer voor onderhoudt dan klik je binnen 5 minuten de chip uit jouw Proceed. En na je garagebezoekje kan je zelf de auto binnen 5 minuten weer getuned maken.

Chippen Kia Proceed 1.4 T-GDi 140 PK

Als je de 1.0 motor met 120 PK te licht vindt dan heeft Kia gelukkig ook een wat zwaardere 1.4 T-GDi motor in haar assortiment beschikbaar. Deze motor levert standaard al 140 PK en ook het koppel is gelijk een stuk hoger. Dankzij tuning kunnen wij deze fijne motor netjes tunen naar 175 pk en dat verschil merk je echt heel goed. De 1.4 T-GDi uitvoering wordt vaak als automaat verkocht en dan ervaar je onder i toeren een enorme gaspedaal vertraging. Via onze M-controller kunnen wij dit probleempje gelukkig heel goed oplossen, dit is echt een aanrader.

Chip Kia Proceed 1.5 T-GDi 160 PK

In 2020 werd de 1.4 T-GDi motor vervangen door een compleet nieuwe 1.5 T-GDi motor die af fabriek 160 pk mee kreeg. Deze prachtige motor heeft op papier meer pk’s dan de 1.4 maar in de praktijk merk je hier weinig van. Dit komt door de strengere milieu maatregelen waar deze motor aan moet voldoen. Gelukkig is het ons toch weer gelukt om deze motor netjes te kunnen tunen waardoor de rijprestaties een stuk beter worden. Het mooie is dat Kia uw auto gewoon nog kan blijven updaten zonder kans op verlies van de tuning software.

Tuning Kia Proceed 1.5 T-GDi 160 PK Mhev

In 2020 kwam tegelijk met de gewone 1.5 T-GDi motor ook de mild-hybride versie. Deze uitvoering heeft een kleine elektromotor die de benzinemotor ondersteund zodat de uitstoot van de brandstofmotor verminderd. Zo kan Kia deze auto voor leaserijders aantrekkelijker maken en dat scheelt weer in de maandelijkse bijtelling. Ook voor de mild-hybride variant hebben wij tuning beschikbaar.

Tunen Kia Proceed 1.6 T-GDi 204 PK

De meest Sportieve van het stel is natuurlijk de Proceed GT 1.6 204 pk uitvoering. Deze potente uitvoering kan origineel al heel goed uit de voeten. Maar met de looks van een Porsche wil je natuurlijk ook graag de power van een Porsche. En met 250 pk ben je echt de king on the road. Dankzij de sublieme wegligging en de vlot schakelende automaat blijft er weinig verder te wensen over. Dit is echt een Koreaans Wolfje in schaapskleren.

Voordelen van chiptuning

Het grootste voordeel van tuning is dat het de prestaties van de auto verbetert. Hierdoor kan de auto sneller accelereren en een hogere topsnelheid bereiken. Daarnaast kan het brandstofverbruik verbeteren, omdat de motor efficiënter kan werken. Bovendien kan chippen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de bestuurder, waardoor het rijgedrag van de auto kan worden aangepast aan de persoonlijke voorkeuren.

Rijervaring Chiptuning Kia Proceed GT 1.6 T-GDi 204 PK Voorkant

Beperkte nadelen van chiptuning

Er zijn enkele nadelen aan chiptuning. Ten eerste kan het leiden tot een kortere levensduur van de motor en kan het de garantie van de auto beïnvloeden. Bovendien kan het leiden tot hogere onderhoudskosten en kan het de emissiewaarden van de auto beïnvloeden.

Onderhoud

Het is belangrijk om te weten dat chiptuning kan leiden tot een kortere levensduur van de motor en dat het de garantie van de auto kan beïnvloeden. Als u ervoor kiest om uw auto te laten chiptunen, moet u er rekening mee houden dat de onderhoudskosten kunnen toenemen. Het is daarom belangrijk om de auto regelmatig te onderhouden en ervoor te zorgen dat alle onderdelen in goede staat zijn. Bovendien kan

Fabrieksgarantie