Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Cupra Terramar

Chiptuning » Cupra » Terramar

Het chiptunen van uw Cupra Terramar geeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Cupra. U kunt uitgaan van duurzame, betrouwbare en veilige chiptuning van uw Cupra Terramar bij Ventura Tuning

Chiptuning van jouw auto zorgt voor

Meer vermogen | Meer trekkracht | Lager brandstofverbruik

Cupra Terramar Chiptuning

Chiptuning Cupra Terramar is nu beschikbaar. Cupra introduceerde in 2024 met de prachtige Terramar Suv. Deze auto deelt de techniek met de Audi Q3 maar heeft de prachtige looks van Cupra. Van binnen valt alles op z’n plaats en is het een en al luxe wat je ziet. Het onderstel is sportiever dan dat van de Q3 en de Terramar is duidelijk door Cupra hoger gepositioneerd. In dit luxe segment is dit 1 van de mooiste Suv modellen die er is en ook nog eens met prachtige 1.5 MHEV en 1.5 PHEV benzine motoren.

Cupra Terramar chiptuning

De Voordelen van chiptuning voor mijn Cupra

Door uw motor te voorzien van chiptuning Cupra Terramar stijgt het motorvermogen van uw auto. U zult ervaren dat uw auto veel gemakkelijker optrekt en ook sneller zijn topsnelheid bereikt. Na het afremmen bij een rotonde of een verkeersdrempel pakt de motor gelijk van onderuit beter op. U zult dit als zeer prettig ervaren, de auto voelt ook veel sportiever aan.

Zijn er ook nadelen aan het tunen van de motor

Doordat uw motor meer vermogen heeft zal het af en toe voorkomen dat u per ongeluk te hard rijdt. Zo loopt u het risico op een snelheidsbekeuring. De cruise control in combinatie met Flismeister kunnen hierbij een handige optie zijn. Verder rijdt een getunede auto veel aangenamer.

De beschikbare motoren in de Cupra Terramar

1.5 e-TSi  150 PK       MHEV   (Mild Hybride)

1.5 e-Hybride 204 PK PHEV (Full Hybride)

1.5 e-Hybride 272 PK PHEV  (Full Hybride)

Het onderstel van de Terramar

Cupra heeft de Terramar standaard al zeer sportief af geveerd. Waardoor je een zeer dynamische rijbeleving krijgt wat zich uitstekend leent voor de sportieve rijder.  Van binnendoor weggetjes die slingeren over het platte land tot prachtige autobanen in Duitsland. Deze auto is echt een alleskunner. Wel raden wij aan om de auto op Michelin Pilot Sport-4S banden te zetten. Zo wordt comfort en sportiviteit perfect gecombineerd.

6 steps DSG bak bij de PHEV Hybride modellen van de Terramar beschikbaar

Door het serieuze koppel wat deze full hybride 1.5 motoren hebben gebruikt Cupra de 7 traps  dsg automaat niet. De Terramar wordt uitgerust met de 6 traps dsg die een stuk steker is. Dat is heel fijn want daardoor kan deze aandrijflijn de tuning ook veel makkelijker aan. Bij Audi waar deze aandrijving al langer wordt gebruikt kennen wij geen problemen.

Onderhoud van de motor met chiptuning Cupra Terramar

Met een getunede auto wordt vaak toch wat harder en sportiever gereden. Om de smering van de motor op peil te houden raden wij daarom aan om de onderhoudsinterval te verkorten. Olie en oliefilter niet verwisselen bij 30.000 km maar om de 15.000 km. Zo blijft de olie beter smeren en zorgt het tevens voor voldoende koeling van de metalen onderdelen in de motor. Je wilt immers niet na chiptuning dat de betrouwbaarheid ernstig verminderd.