Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Mercedes-Benz B (W247)

Chiptuning » Mercedes-benz » B » W247

Het chiptunen van uw Mercedes-Benz B (W247) geeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw Mercedes-Benz. U kunt uitgaan van duurzame, betrouwbare en veilige chiptuning van uw Mercedes-Benz B W247 bij Ventura Tuning

Chiptuning van jouw auto zorgt voor

Meer vermogen | Meer trekkracht | Lager brandstofverbruik

Mercedes-Benz B (W247) Chiptuning

De Mercedes B-Klasse W247 is een compacte MPV die in 2019 is geïntroduceerd en sindsdien veel lof heeft gekregen vanwege zijn fraaie uiterlijk. De geavanceerde technologie en uitstekende prestaties maken deze auto onder Mercedes rijders erg geliefd. Op deze pagina zullen wij kijken naar de details omtrent het uiterlijk, het motoren aanbod, de tuning van de motoren, de automaat, het onderstel, onderhoud en garantie van Mercedes.

Uiterlijk

De Mercedes B-Klasse W247 heeft een gestroomlijnd ontwerp dat zich duidelijk onderscheidt van andere MPV’s in zijn klasse. De voorkant heeft een opvallende grille met een groot Mercedes-Ster-logo in het midden, terwijl de achterkant een stijlvolle bumper en OLED-verlichting heeft. Het interieur van de auto is net zo indrukwekkend als het exterieur, met hoogwaardige materialen en een overvloed aan hoogwaardige technologie, zoals een groot infotainmentscherm. Eigenlijk heb je in deze auto alles zitten wat comfort en gebruiksgemak voor de bestuurder en de passagiers geeft.

Motoren aanbod

De Mercedes B W247 wordt geleverd met een verscheidenheid aan motoren om uit te kiezen, waaronder benzine- en dieselmotoren. De benzinevarianten variëren van 1.3 liter viercilindermotoren tot 2.0 liter viercilindermotoren. Terwijl de dieselmotoren variëren van 1.5 liter viercilindermotoren tot 2.0 liter viercilindermotoren. Deze motoren zijn erg geschikt voor chiptuning Mercedes-Benz B-Klasse.

Kan mijn Mercedes B-Klasse W247 al getuned worden

Ja wij kunnen als ervaren Mercedes tuning specialist uw luxe Mercedes B klasse W 247 perfect voor u tunen. De meeste Mercedes B rijders kiezen voor de B 180 CGi met 136 PK motor. Dit model is er zowel handgeschakeld als met automaat. Wil je standaard al wat meer vermogen omdat je bijvoorbeeld met een caravan op pad wilt ? Kies dan voor de Mercedes B 200 CGi 163 PK. Deze versie is er alleen als automaat versie maar dat geeft dan ook wel heel veel rijcomfort.

Tuning Mercedes B 160 CGi 109 PK W247

Chiptuning Mercedes B 180 CGi 136 PK W247

Chip Mercedes B 200 CGi 163 PK W247

Wat kan chiptuning voor mijn Mercedes betekenen

Door het chiptuning van uw motor gaat uw auto soepeler rijden. De motor wordt krachtiger en kan onder alle rijomstandigheden het gewoon veel makkelijker aan. Zo kunt u snel en veilig invoegen en gaat ook inhalen een stuk gemakkelijker. Wilt u met een caravan of aanhanger op pad dan zult u merken dan de auto deze na tuning een stuk makkelijker trekt. Tuning kan voor de automaat versie en voor een handgeschakelde uitvoering.

De voordelen van chiptuning

De voordelen van chiptuning Mercedes-Benz zijn dat de motor veel meer power heeft waardoor de auto een stuk fijner rijdt. Na een rotonde komt de auto weer veel gemakkelijker op snelheid. U kunt vlot en veilig invoegen op de snelweg en inhalen gaat veel gemakkelijker. Daarnaast is het zo dat het rendement van het verbranden van de brandstof toeneemt waardoor je in de praktijk vaak zo’n 8 a 10% minder brandstof verbruikt. Ga je racen en gebruik je vooral de top pk’s dan gaat deze besparing uiteraard verloren.

De nadelen van chiptuning

Door het tunen is het mogelijk dat u door het extra verkregen vermogen wat sportiever gaat rijden. Hierdoor krijgt u een iets hogere bandenslijtage en als u sneller rijdt dan op de verkeersborden staat aangegeven dan loopt u het risico op een snelheidsboete.

Automaat

De Mercedes B-Klasse W247 wordt standaard geleverd met een acht traps automatische transmissie die soepel schakelt en de bestuurder een naadloze rijervaring biedt. De transmissie is ook geoptimaliseerd om het brandstofverbruik te verbeteren en de CO2-uitstoot te verminderen.

Onderstel

De Mercedes B-Klasse W247 biedt een comfortabele rit dankzij de uitstekende ophanging en demping. Het optionele luchtveringsysteem verbetert de rijdynamiek en zorgt voor een nog soepelere rijervaring. Daarnaast biedt de auto een uitstekende grip op de weg en een goede wegligging.

Onderhoud

Om ervoor te zorgen dat de Mercedes B-Klasse W247 in topconditie blijft, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Mercedes biedt een uitgebreid onderhoudsplan dat eigenaren helpt bij het onderhouden van hun auto. De kosten van het onderhoud zijn afhankelijk van de specifieke behoeften van de auto en kunnen variëren afhankelijk van de kilometerstand.

Garantie

Mercedes biedt een garantie van drie jaar op de B-Klasse W247, met de mogelijkheid om deze uit te breiden tot vijf jaar. De garantie dekt defecten als gevolg van materiaal- of fabricagefouten en biedt eigenaren gemoedsrust bij eventuele problemen. Daarnaast biedt Mercedes ook pechhulp voor de duur van de garantieperiode, zodat eigenaren altijd hulp kunnen krijgen als ze onderweg