Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning BMW Z4 (G29)

Chiptuning » Bmw » Z4 » G29

Het chiptunen van uw BMW Z4 (G29) geeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw BMW. U kunt uitgaan van duurzame, betrouwbare en veilige chiptuning van uw BMW Z4 G29 bij Ventura Tuning

Chiptuning van jouw auto zorgt voor

Meer vermogen | Meer trekkracht | Lager brandstofverbruik

BMW Z4 (G29) Chiptuning

De BMW Z4 G29 is een indrukwekkende sportwagen die sinds 2018 op de markt is. Dit model is ontworpen om de beste prestaties te leveren in combinatie met een schitterend design. De Z4 G29 is beschikbaar met 4 verschillende motorvarianten en biedt een geweldige rijbeleving voor BMW-liefhebbers. Door het luxe stoffen vouwdak kan je zowel gesloten als cabriolet rijden en heb je ook nog wat effectieve bagageruimte, wie wil dat nou niet. (PS: nekverwarming raden wij zeker aan, zodat je vaker open kunt gaan rijden). Zeker voor Nederland biedt dit in het voorjaar en het najaar echt  een enorm voordeel en voorkomt het een stijve nek.

Het motoren aanbod

De BMW Z4 G29 is leverbaar met vier verschillende motorvarianten, namelijk de sDrive 20i en de sDrive 30i 245 pk en 258 pk. Beide versies  hebben een viercilinder 2.0 liter B48-2 benzinemotor die aan de Euro 6d-TEMP-normen voldoet. En de machtige xDrive M40i uitvoering met de superieure 3.0 zes cilinder in lijn B58 motor. (Met chiptuning BMW krijgt deze motor: 260 PK en 420 NM koppel). De moderne Twin-Power benzine turbomotoren die BMW maakt zijn zeer geschikt om te tunen door hun sportieve bouw

De BMW Z4 20i 197 PK motor

De sDrive 20i heeft een 2.0 liter Twin-power B48 motor met een vermogen van 197 pk en een koppel van 320 Nm. Deze motor accelereert van 0 naar 100 km/uur in 6,6 seconden en heeft een topsnelheid van 240 km/uur. De motor is gekoppeld aan een acht traps sportautomaat van ZF. Op zich mooie waarden maar met tuning BMW Z4 G29 worden de prestaties van uw auto enorm verhoogd. Met name de enorme koppelwinst zorgt voor een veel betere acceleratie. (Met tuning krijgt deze motor: 260 PK en 420 NM koppel) De acceleratie van nul naar 100 KM/H wordt verbeterd door tuning en gaat naar 5,5 seconden wat een stuk rapper is.

Rijervaring Chiptuning BMW Z4 20i 197 PK Zijkant

De BMW Z4 30i 245 PK motor

De sDrive 30i heeft de nieuwste 2.0 liter B48-3 motor met een OPF filter (fijnstoffilter in de uitlaat), nu met standaard een vermogen van 245 pk en 400 Nm koppel. Deze efficiëntere motor accelereert van 0 naar 100 km/uur in 5,6 seconden en heeft een topsnelheid van 250 km/uur. Ook deze versie is gekoppeld aan een acht traps ZF automaat en heeft alleen achterwielaandrijving. Door alleen de achterwielen aan te drijven ervaar je veel meer rijplezier bij deze mooie cabrio. Wil je liever prestaties die de M40i benaderen ? Dan is een het tunen van de motor voor u de fijnste oplossing. Na tuning acceleratie gaat naar 4,6 seconden van nul naar 100 km/h.

Rijervaring Chiptuning BMW Z4 20i 197 PK Zijkant

De BMW Z4 30i 258 PK motor

De sDrive 30i heeft ook een 2.0 liter B48 motor, maar met standaard af fabriek een vermogen van 258 pk en een koppel van 400 Nm. Deze motor accelereert van 0 naar 100 km/uur in 5,4 seconden en heeft een topsnelheid van 250 km/uur. Ook deze motor is gekoppeld aan een acht traps sportautomaat en heeft achterwielaandrijving. Door alleen achterwielaandrijving krijg je enorm veel rijplezier bij deze luxe Cabrio’s. Wilt u ook liever prestaties die richting de M40i gaan? Dan is een softwarematige motorupgrade voor u de perfecte oplossing. De acceleratie van nul naar 100 km/h kan na tunen in 4,7 seconden, wat echt heel rap is.

De BMW Z4 M40i 340 PK

Voor degenen die op zoek zijn naar nog meer prestaties, is er de M40i-variant. Deze motor heeft een zescilinder B58 benzinemotor met een vermogen van 340 pk en een koppel van 500 Nm. Deze motor sprint van 0 naar 100 km/uur in slechts 4,5 seconden en heeft een topsnelheid van 250 km/uur. De M40i heeft een adaptief M-onderstel en een variabel sportdifferentieel voor nog betere handling en controle op de leuke slingerweggetjes. (Met tuning heeft deze motor: 400 PK en 600 NM koppel) Acceleratie van nul naar 100 km/h kan na tuning binnen 4 seconden. Hiervan krijg je telkens weer een enorme glimlach op je gezicht.

Rijervaring Chiptuning BMW Z4 M40i G29 340 PK Zijkant

Opties qua instellingen bij alle motorvarianten

Alle motorvarianten van de BMW Z4 G29 hebben standaard BMW’s Driving Experience Control, dat de rijmodus aanpast aan de persoonlijke voorkeuren van de bestuurder. De modi variëren van Eco-Pro tot Comfort en Sport, met elke modus wordt de respons van het gaspedaal, de stuurbekrachtiging, de ophanging en het schakelpatroon van de 8-traps ZF automaatbak keurig aanpast.

Chiptuning van de motoren

Zowel de 2.0i liter Twin-power benzine turbomotoren als de 3.0 6 cilinder in lijn zijn uitermate geschikt om te tunen. BMW heeft de sportiviteit al in deze motoren gestopt en door middel van elektronische tuning benutten wij dit potentieel. Meer Power en meer trekkracht laten uw Z4 nog fijner rijden. Vooral bij het accelereren is wat meer power erg fijn, de beleving in de auto neemt dan enorm toe.

M-Controller voor sportievere gasrespons

Naast de chiptuning is het via een M-controller mogelijk om de gaspedaal vertraging die uw Z4 standaard heeft zelf te kunnen regelen. Via een handige afstandsbediening kan je simpel de vertraging tussen 0% en 100% in stapjes regelen. Sportief wanneer u dat wilt en comfortabel in de file. Dit is echt een zeer aangename aanvulling op de tuning van uw motor omdat uw BMW er nog veel fijner door gaat rijden. Circa 90% van onze BMW klanten maken gebruik van deze fijne optie. U kunt bij ons zelf het resultaat op uw eigen auto ervaren tijdens een proefrit.

Conclusie BMW Z4 G29

De BMW Z4 G29 is een auto die sportieve rijprestaties, met Luxe en stijl combineert. Met de indrukwekkende motoren en dynamische rijbeleving is dit een geweldige sportwagen voor de echte BMW liefhebbers die op zoek zijn naar een auto met een onderscheidend karakter. Wil je jouw BMW Z4 G29 nog fijner laten rijden dan hebben wij de perfecte oplossing! U kunt onze tuning geheel vrijblijvend zelf komen uitproberen gedurende een uitgebreide proefrit, testen is bij ons volledig Gratis!

Bekijk ook