1.3 TCe Chiptuning

Chiptuning Renault 1.3 TCe motor goed en op een veilige manier

1.3 TCe chiptuning laat uw auto een stuk fijner rijden. Renault rust haar modellen sinds 2017 uit met de mooie 1.3 TCe motoren. Deze fijne motoren die in samenwerking met Mercedes zijn ontwikkeld zijn erg goed. Ze hebben een fijner karakter dan het wat oudere 1.2 TCe blok. En na 6 jaar veel van deze motor tunen is de betrouwbaarheid zeer goed gebleken! Wij kennen eigenlijk geen noemenswaardige klachten over deze motor.

 

Diverse vermogens uitvoeringen van de 1.3 TCe motor: TCE 115, TCE 140 en TCE 160

De 1.3 TCe motor is er als TCe 115 uitvoering, als TCe 140 en TCe 160. Alle drie modellen hebben een 1.3 liter turbomotor alleen het vermogen en het koppel is onderling verschillend. Sommige uitvoeringen zijn handgeschakeld en andere zijn met een automaat uitgerust. Door het karakter van de motor leent dit type blok zich erg goed voor chiptunen. Ook fijn als je met de caravan op pad gaat.

 

Hoe kan je een Renault 1.3 TCe Motor het beste tunen

De 1.3 TCe motor van Renault beschikt over een hyper moderne computer. Het is verre van ideaal om deze nog via OBD te chippen. Daarom kiezen steeds meer Renault rijders om te tunen via een geavanceerde Externe ecu. De voordelen van zo'n externe chip zijn enorm. Snel te plaatsen, geen verlies van de tuning software. Je kan zelf de externe ecu gemakkelijk even verwijderen. Geen storingen, dit systeem leveren wij al 6 jaar voor deze motoren en werkt feilloos. Venturatuning is als chiptuning specialist volledig gespecialiseerd in de modernste Renault motoren.

 

Ik Heb een Renault 1.3 TCe Leaseauto, kan ik die ook chiptunen

Dagelijks ontvangen wij chiptuning aanvragen van Renault rijders die hun leaseauto willen chippen. Kan dat vragen ze ons? 90% van onze Renault klanten heeft een leaseauto. Leaseauto's zijn mateloos populair en onze 1.3 tuning is daar ook zeer geschikt voor. De hoogwaardige kwaliteit en het gebruiksgemak maken onze chip zo ideaal. Wij leveren exact dezelfde chip ook aan officiële Renault dealers.

 

Kan onze Renault met 1.3 TCe Chiptuning de Caravan ook makkelijker trekken

Ja wij krijgen dagelijks de vraag kan mijn Renault 1.3 TCe de caravan makkelijker trekken met chiptuning? Ja, dankzij tuning krijgt uw motor meer trekkracht (koppel) en daardoor gaat het caravan trekken een stuk gemakkelijker. En meestal kunt u ook nog wat zuiniger rijden. U of uw automaat schakelt namelijk eerder door naar de volgende versnelling. Maar bovenal rijdt een getunede motor veel fijner omdat er wat reserve vermogen achter de hand is.

 

Renault TCE Chiptuning voor de Clio 1.3

De nieuwe Renault Clio wordt geleverd met de mooie 1.3 TCe motor met standaard 130 PK. Af fabriek is deze motor voorzien van een automaat wat natuurlijk geweldig rijdt. Als de motor wordt getuned dan neemt het koppel aanzienlijk toe en het vermogen ook. Dit zorgt dat je auto veel fijner rijdt. Door de extra power van de motor wordt inhalen en invoegen een stuk makkelijker, wat heel prettig is.

Clio 1.3 TCe tuning 130 PK

Rijervaring Chiptuning Renault Clio 1.3 TCE 130 PK Voorkant

 

Renault 1.3 TCe tuning Captur

De nieuwe Renault Captur had eerst de 1.3 TCe motor met 131 pk. Nu is inmiddels de 1.3 TCe motor beschikbaar met standaard 140 PK en een automaat. Dit is natuurlijk een ideale combinatie voor als je heerlijk op pad wilt op vakantie met een caravan of een aanhanger. Met TCe chiptuning trekt jouw Captur de caravan een stuk gemakkelijker. En omdat je de motor niet zo hoog meer in toeren hoeft door te trekken wordt meestal ook het verbruik van de motor beter.

Captur 1.3 TCe tuning 140 PK

Rijervaring Chiptuning Renault Captur 1.3 TCe 140 PK Voorkant

 

Renault 1.3 TCe chip Megane

De mooie Megane 4 is leverbaar met drie varianten van de 1.3 TCe motor. Als eerste de TCe 115 uitvoering als basis model. Voor de wat sportievere Megane rijder is er de TCe 140 PK uitvoering en het topmodel is de TCe 160 deze uitvoering is alleen met automaat beschikbaar. Alle 3 de motoruitvoeringen kunnen prima voorzien worden van een Renault 1.3 TCe chip.

Megane 1.3 TCe chip 115 PK

Megane 1.3 TCe chippen 140 PK

Megane 1.3 TCe chip 160 PK

 

Rijervaring Chiptuning Renault Megane 1.3 TCE 140 PK Voorkant

 

Renault 1.3 TCe chippen Scenic

De Renault Scenic kreeg begin 2018 als eerste de beschikking over de nieuwe 1.3 TCe turbo benzine motoren. Net als bij de Renault Megane is de 1.3 TCe motor er ook in de Scenic in drie uitvoeringen. de 115 TCe de 140 TCe en het topmodel de TCe 160 met standaard automaat.

Scenic 1.3 TCe tunen 115 PK

Scenic 1.3 TCe tuning 140 PK

Scenic 1.3 TCe tunen 160 PK

Rijervaring Chiptuning Rneault Scenic 1.3 TCE 140 PK Voorkant

Naast Renault 1.3 TCE chiptuning zijn wij nog gespecialiseerd in 3 andere merken.

Naast Renault chiptuning specialist, zijn wij ook gespecialiseerd in BMW. Voor de VAG auto's hebben wij een Specialisatie in Mercedes en daarnaast maken wij Professionele tuning voor de Kia/Hyundai groep. Zo hebben wij ons bewust beperkt tot 4 motorfabrikanten. Renault werkt in de praktijk nauw samen met Mercedes. Voor deze automerken leveren wij naar 39 landen tuning.