Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning BMW 4 serie GC (F36)

Chiptuning » Bmw » 4-serie-gc » F36

Het chiptunen van uw BMW 4 serie GC (F36) geeft u meer acceleratie, pit en souplesse in uw BMW. U kunt uitgaan van duurzame, betrouwbare en veilige chiptuning van uw BMW 4 serie GC F36 bij Ventura Tuning

Chiptuning van jouw auto zorgt voor

Meer vermogen | Meer trekkracht | Lager brandstofverbruik

BMW 4 serie GC (F36) Chiptuning

De BMW 4 Serie Gran Coupe F36 is een luxe vierdeurs sedan met sportieve prestaties die geproduceerd is door BMW sinds 2014. Het stijlvolle design in combinatie met het praktische gebruik voor alle daagse dingen is door de 4 passagiersdeuren en de 5e deur voor het meenemen van spullen zeer hoog. De 5e deur zorgt er voor dat boodschappen erg gemakkelijk ingeladen kunnen worden. Het niveau van deze Gran Coupe ligt zeer hoog en wordt door BMW liefhebbers enorm gewaardeerd. Vooral het sportieve onderstel maakt het rijden in deze bolide zo leuk. Met chiptuning BMW 4 serie Gran Coupe wordt rijden nog veel leuker.

Motoren aanbod

De BMW 4-serie Gran Coupe F36 is verkrijgbaar met verschillende motoren. Benzine N20 4 cilinder en N55 6 cilinder motoren, en de nieuwere B38 3 cil, B48 4 cil en B58 6 cil Twin-Power turbo motoren. Daarnaast is er een ruime keuze aan dieselmotoren beschikbaar. Hieronder volgt een overzicht van de totaal beschikbare BMW chiptuning voor de BMW 4 serie F36 Gran Coupe.

  1. Benzine motoren:

  • Chiptuning BMW 418i Gran Coupe 136 PK: Een 1.5 liter driecilinder benzinemotor die 136 pk levert en een topsnelheid van 212 km/uur haalt. Deze motor is gekoppeld aan een zestraps handgeschakelde transmissie of een acht traps automatische transmissie. Deze B48 motor heeft zeer fijne loopeigenschappen voor een driecilinder motor. Je merkt nauwelijks dat je niet met een viercilinder op pad bent.
  • Chiptuning BMW 420i Gran Coupe 184 PK: Een 2.0 liter viercilinder benzinemotor die 184 pk levert en een topsnelheid van 236 km/uur haalt. Deze motor is gekoppeld aan een zes traps handgeschakelde transmissie of een acht traps automatische transmissie. Ons advies is om voor de acht traps automaat te gaan. Dit geeft zoveel meer comfort en je kan ondanks de automaat ook manueel zelf schakelen.
  • Chiptuning BMW 428i Gran Coupe 245 PK: Een 2.0-liter viercilinder benzinemotor die 245 pk levert en een topsnelheid van 250 km/uur haalt. Deze motor is alleen verkrijgbaar met de achttraps automatische transmissie. de 2.0 liter wordt door BMW 2.8i genoemd omdat dit de zwaarste variant van de 2.0i liter is. Deze motor heeft zuigers met een sterkere bodem en ook de uitlaat is anders.
  • Chiptuning BMW 430i Gran Coupe 252 PK: Een 2.0-liter viercilinder benzinemotor die 252 pk levert en een topsnelheid van 250 km/uur haalt. Deze motor is alleen verkrijgbaar met de achttraps automatische transmissie. de N20 motor werd opgevolgd door de B48 motor. Deze 4 cilindermotor is echt een juweeltje. Door de kortere afstand die de lucht van turbo tot de kleppen hoefde af te leggen is deze motor een enorme verbetering.
  • Chiptuning BMW 435i Gran Coupe 306 PK: Een 3.0-liter zescilinder benzinemotor die 306 pk levert en een topsnelheid van 250 km/uur haalt. Deze motor is gekoppeld aan een achttraps automatische transmissie en heeft vierwielaandrijving. De machtige N55 motor stond op menig verlanglijstje. 1 turbo maar toch een geweldig resultaat.
  • Chiptuning BMW 440i xDrive Gran Coupe 326 PK: Een 3.0-liter zescilinder benzinemotor die 326 pk levert en een topsnelheid van 250 km/uur haalt. Deze motor is gekoppeld aan een acht traps automatische transmissie en heeft vierwielaandrijving. Als opvolger van de N55 motor kwam BMW met de Super B58 motor. Muisstil, geen trillingen en enorm veel koppel, alleen is de motor origineel onderin toeren nogal tam.
  1. Diesel motoren:

  • Chiptuning BMW 420d Gran Coupe: Een 2.0-liter viercilinder dieselmotor die 190 pk levert en een topsnelheid van 240 km/uur haalt. Deze motor is verkrijgbaar met zowel de handgeschakelde zes versnellingsbak als de acht traps automatische transmissie.
  • 430d: Een 3.0-liter zescilinder dieselmotor die 258 pk levert en een topsnelheid van 250 km/uur haalt. Deze motor is alleen verkrijgbaar met de acht traps automatische transmissie.

Automaat van ZF

Vrijwel alle beschikbare motoren zijn standaard uitgerust met een 8 traps automatische transmissie, die zeer soepel schakelt en vlot reageert op het gaspedaal. Indien uw model voorzien is van flippers aan het stuur dan kunt u ook handmatig schakelen. In de praktijk zult u echter vaak de automaat zijn werk laten doen, want die is in dit model BMW zeer goed bij de les en biedt veel comfort.

Onderhoud

Net als elke andere auto heeft de BMW 4-serie Gran Coupe F36 regelmatig onderhoud nodig om in goede staat te blijven. Dit omvat onder meer olie- en filterservice, remcontrole, bandencontrole, enz. BMW biedt ook een uitgebreid garantieprogramma en een onderhoudscontract voor de auto.

Wegligging

De BMW 4-serie Gran Coupe F36 biedt een uitstekende wegligging en wendbaarheid dankzij het sportonderstel en de geavanceerde technologieën zoals Dynamic Stability Control (DSC) en Variable Sports Steering. De auto heeft een laag zwaartepunt, wat zorgt voor een betere stabiliteit en grip in bochten.

Looks

De BMW 4-serie Gran Coupe F36 heeft een stijlvol en sportief design met scherpe lijnen en een gestroomlijnde carrosserie. Het interieur is ook van hoge kwaliteit, met premium materialen en geavanceerde technologieën, zoals het BMW iDrive-systeem.

Prestaties

De BMW 4-serie Gran Coupe F36 biedt uitstekende prestaties, met snelle acceleratie en responsief rijgedrag. De auto kan accelereren van 0 naar 100 km/u in slechts 5,1 seconden met de krachtigste motor. De topsnelheid ligt tussen de 250 en 260 km/u, afhankelijk van de gekozen motor. Het brandstofverbruik varieert tussen de 5,1 en 8,3 l/100 km, afhankelijk van de motor en rijstijl.

Al met al biedt de BMW 4-serie Gran Coupe F36 een uitstekende combinatie van prestaties, comfort en stijl, die het een populaire keuze maakt onder autoliefhebbers.

Bekijk ook