Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies

Chiptuning Volkswagen Golf 8 1.4 eHybride 245 PK 2020 ->

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 245 260 277 295
Koppel 400 430 455 480
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Origineel

Vermogen: 245 PK
Koppel: 400 NM

Basic

15 PK 260 PK
30 NM 430 NM

Sport-S

32 PK 277 PK
55 NM 455 NM

Vip-R

50 PK 295 PK
80 NM 480 NM
Offerte Aanvragen Aanvragen in de afgelopen 24 uur

Klanten beoordeling

9.5

Op basis van 1237 reviews

Montage binnen 5 minuten

Binnen 5 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw Volkswagen Golf 8. Moet je even naar jouw dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste Volkswagen dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen Volkswagen Golf 8

Hier kan je onze rijervaringen van de Volkswagen modellen vinden. Wij fotograferen netjes de auto's die bij ons voorzien zijn van chiptuning van zowel het zijaanzicht als de motor. Daarnaast plaatsen wij de reacties van de klanten naast de foto's zodat jij kan zien hoe onze tuning op hun auto bevalt.


Alle Volkswagen Golf 8 rijervaringen >>

Waarom kiezen voor Ventura

  • Premium Kwaliteit
  • Specialist in 5 Merken
  • Op maat chiptuning voor jouw auto
  • Professionele installatie
  • Geen aanpassingen in de ECU
  • Leverancier voor merkdealers
  • 3 jaar product garantie *
Ontvang nu jouw offerte binnen 12 uur

Volkswagen Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor Volkswagen motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van Volkswagen chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als Volkswagen chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over Volkswagen Chiptuning Specialist

Chiptuning specialist voor Volkswagen

Chiptuning Volkswagen Golf 8 1.4 eHybride 245 PK naar 295 PK

Chiptuning is een gewilde manier om meer PK’s uit je motor te behalen. Volkswagen heeft in de Golf 8 een sterkere 1.4 eHybride motor gelanceerd die standaard 245 pk levert. Maar hoe werkt chiptuning Volkswagen Golf 8 precies voor deze motor en wat zijn de voordelen en risico’s?

Zwaardere motor voor de Golf 8 GTe Hybride

De motor van de Volkswagen Golf 8 1.4 eHybride is een hybride motor waar een elektromotor en een benzine-motor nauw samenwerken. De elektromotor kan zelfstandig rijden tot 130 km/u en daarboven komt de benzine-motor in actie wanneer er meer vermogen nodig is. De motor is gekoppeld aan een automaatbak die soepel schakelt en zorgt voor een comfortabele rijervaring.

Prestaties Golf 8 1.4 eHybride 245 PK chiptuning

Met chiptuning Volkswagen kan het vermogen van de motor worden verhoogd door een geavanceerde externe ECU te plaatsen. Dit leidt tot meer vermogen en meer koppel, waardoor de sprint van nul naar honderd en de topsnelheid van de auto aanzienlijk verbeteren. Voor de Volkswagen Golf 8 1.4 eHybride kan chiptuning het vermogen verhogen tot ongeveer 300 pk.

Zijn er risico’s aan chippen?

Het is echter belangrijk om te weten dat chiptuning Golf 8 GTE niet risicoloos is. Door de aanpassingen in het vermogen de motor zwaarder belast en hierdoor kan de motor sneller slijten. Tevens wordt de automaat-bak en de aandrijflijn van de auto zwaarder belast. Het is daarom belangrijk om een betrouwbare en gespecialiseerde ervaren tuner te vinden die de aanpassingen netjes kan doen.

Kans op garantiebeperking door chippen

Een ander belangrijk punt om op te letten is dat chippen kan leiden tot verlies van garantie op de auto. Als er iets mis gaat met de motor of andere onderdelen en de dealer ontdekt dat er een chip is geplaatst kan de garantie komen te vervallen. Het is daarom belangrijk om te overleggen met de tuner voordat je Golf 8 1.4 GTE laat chippen.

De voordelen van tuning

Als de chiptuning goed wordt uitgevoerd, kan het zorgen voor een aanzienlijke verbetering van de prestaties van de Volkswagen Golf 8 1.4 eHybride. De acceleratie van 0 naar 100 km/u kan worden verbeterd van 6,7 seconden naar ongeveer 5,3 seconden, wat indrukwekkend is voor een hybride auto.

Laat uw Golf tunen door een ervaren tuningbedrijf

Als u besluit om uw Volkswagen Golf 8 1.4 eHybride te laten chiptunen, is het belangrijk om dit te laten doen bij een ervaren tuner met een goede reputatie. Zorg er ook voor dat u overleg pleegt met de dealer over de gevolgen voor de garantie en de mogelijke risico’s voordat u besluit om de auto te laten chippen.

Chiptuning Volkswagen Golf 8 GTE 245 PKChiptuning Volkswagen Golf 8 1.0 eTSi 110 PKChiptuning Volkswagen Golf 8 1.0 TSi 110 PKChiptuning Volkswagen Golf 8 1.5 TSi 130 PK