Hulp nodig bij de juiste keuze?Bel ons voor vrijblijvend advies
FAQ's

Afhankelijk van het type motor de grote van de motor de grote van de turbo en het type transmissie plaatsen wij tussen de 15  tot 30% meer vermogen er bij

Fabrikanten ontwerpen een motor met ruime overcapaciteit. Bijvb een 1.5 T motor kan 300 PK leveren. Als een motor de hele tijd 300 PK zou leveren dan slijt hij te hard dus de autofabrikant geeft de motor bijvb standaard maar 50% van het vermogen.En in een later stadium bijvb 180 PK  Er is dus nog heel veel Speling . Vaak levert de fabrikant ook een lichtere variant van dezelfde 1.5 T met 125 PK, die motor heeft dus nog meer reserves. Een goede chiptuning fabrikant gebruikt op een verantwoorde wijze een stukje van deze reserves maar zoekt nooit de grenzen op. Betrouwbaarheid en geen storingen hebben wij hoog in het vaandel.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Een storing in je auto

Een storing in een moderne auto komt helaas wel eens voor. Gelukkig blijkt als de auto uitgelezen wordt dat de chiptuning nagenoeg nooit de oorzaak is. Wij zien nog wel eens het ongewenst bezoek van een steenmarter, een droogte scheurtje in een rubberen slang, of een defecte sensor, een wastegate klep of een EGR klep die niet meer goed functioneert. Verwijder even simpel de chiptuning en laat jouw dealer de auto even uitlezen. Als jij bij ons in de buurt bent dan kunnen wij dat ook voor jou doen. De meeste storingen zijn niet zo ernstig van aard, maar je moet de foutmelding wel altijd serieus nemen want een te laag oliepeil of een defecte waterpomp kan zeker schade aan de motor toebrengen als de storing melding op het dashboard wordt genegeerd.

Categorieën: Chiptuning, Montage, Service
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

De vraag of chiptuning schadelijk is voor de motor krijgen wij best vaak. Wat veel mensen niet weten is dat autofabrikanten zelf ook motoren tunen. Neem als voobeeld BMW zij hebben een 114i met 102 PK een 116i met 136 PK en een 118i met 170 PK, alle 3 motoren zijn een 1.6 liter Turbo motor. En alle 3 de motoren kunnen veilig tot 200 PK getuned worden de 116i en de 114i motor hebben gewoon nog meer reserve. Het tunen van een automotor hoeft dus zeker niet schadelijk te zijn. Goed uw motor warm rijden, op tijd de olie vervangen het juiste oliepeil en goed onderhoudt is de basis voor iedere automotor.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
1
0

Wat zijn de kosten van Chiptuning

Afhankelijk van de versie Basic, Sport-S of Vip-R waarvoor jij kiest beginnen onze prijzen vanaf 349 euro. Voor chiquere modellen en uitvoeringen van de BMW M-Divisie en Mercedes AMG modellen kan dit oplopen tot 1299 euro. De prijs van onze hoogwaardige chiptuning is dus afhankelijk van jouw wensen en het type motor wat jij hebt. Svp stuur even een e-mailtje naar: info@venturatuning.nl en jij ontvangt keurig de juiste prijsopgave van ons voor jouw auto.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Als chiptuning fabrikant staan wij volledig achter de kwaliteit van ons product. Daarom verlenen wij 3 jaar productgarantie op onze Externe ECU. Dit houdt in dat mocht de geavanceerde Externe ECU of de daarbij geleverde kabelboom buiten uw schuld defect raken binnen 3 jaar na de datum van uw aankoopfactuur wij deze onder productgarantie repareren of als dat niet mogelijk is het beschadigde onderdeel van ons systeem vervangen. Bij misbruik of foutief gebruik kunt u geen beroep doen op onze productgarantie. Productgarantie is ook niet overdraagbaar en geld dus alleen voor de eerste koper die ons product aanschaft. Om een beroep te kunnen doen op productgarantie heeft u altijd de officiële aankoopfactuur nodig !!!

Categorieën: Chiptuning, Garantie, Montage, Service
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Verlies tuning software tijdens garagebezoek.
Bij OBD chiptuning rechtstreeks in de computer van je auto ben jij vrijwel iedere keer als jouw auto naar de garage gaat je chiptuning software kwijt. Dit is erg hinderlijk en jij moet dan weer terug naar je tuner om dit te laten herstellen(de 1e keer is meestal gratis). Al niet leuk als de tuning firma bij jou om de hoek zit, maar vaker moeten klanten om bij de tuning firma te komen 1,5 uur rijden. Daarom kiezen veel mensen tegenwoordig voor een geavanceerde Externe ECU chiptuning, dan heb je dit gedoe niet !

Rompslomp verlies Chiptuning software.
Het verliezen van chiptuning software is achterhaald, die rompslomp wil je gewoon niet. Je bent druk en kan je tijd wel beter besteden. Dat is dus ook de reden dat ABT de huistuner van Volkswagen, en Brabus de huistuner van Mercedes plus Techard de huistuner van Porsche tegenwoordig allemaal extern de auto’s van hun klanten tunen dmv een Externe Ecu. Er komt dus geen OBD tuning meer aan te pas !

Externe ECU blijkt de oplossing.
Ventura tuning werkt ook met haar eigen geavanceerde externe ecu. Deze high-tech computer wordt simpel en snel binnen 3 minuten door middel van de originele stekkers van jouw automerk gekoppeld aan het motormanagement van je auto. Bij onze professionele tuning hoeft er nooit geknipt te worden en er komt geen soldeerbout aan te pas en toch krijg jij een zeer goede vermogenswinst als resultaat.

Zelf je auto simpel weer (even tijdelijk )origineel maken.
Een groot voordeel van externe chiptuning is dat jij zelf op ieder moment dat jij dat wilt jouw auto weer origineel kunt maken. Zonder dat jij eerst weer terug hoeft naar je tuner. Stel je bent in Frankrijk met vakantie dan is de tuner in Nederland wel erg ver uit de buurt. Je wilt op vakantie niet onnodig kosten hoeven maken bij een Franse garage. Een Externe chiptuning is iets duurder bij de aanschaf maar biedt ook vele voordelen.

OBD Chiptuning leidt vaak tot ongewenst Garantie verlies
OBD tuning in de computer zelf is vaak goedkoop in de aanschaf. Echter is de kans zeer groot dat jouw garage tijdens een onderhoudsbeurt meteen merkt dat jouw auto getuned is, of getuned is geweest. Het verlies van je fabrieksgarantie is dan vaak het gevolg. Dit wil jij liever niet omdat een garantiegeval dan niet meer geclaimd kan worden bij je merk. Met de huidige stand van de techniek hebben wij nog nooit een klant gehad die garantie beperking heeft opgelopen door het gebruik van een geavanceerde Externe ECU tuning.

Categorieën: Chiptuning, Garantie
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Officieel krijgt niemand van zijn of haar autofabrikant toestemming om zijn of haar auto te laten voorzien van chiptuning. Maar tot op de dag van vandaag hebben wij nog nooit een klant gehad waarbij zijn of haar fabrieksgarantie beperkt is door gebruik van een Externe ECU tuning. Wat natuurlijk wel erg belangrijk is dat u de Externe ECU voor een bezoek aan uw garage altijd verwijderd anders kan een monteur onder de motorkap de externe ecu zien zitten. Wij kunnen natuurlijk net als u niet in de toekomst kijken of fabrikanten dan meer kunnen waarnemen!

Categorieën: Chiptuning, Garantie, Service
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Is het een Powerbox

Is een geavanceerde Externe ECU het zelfde als een Powerbox ? Heel duidelijk NEE ! Een computer is toch ook niet hetzelfde als een rekenmachientje maar in beide zit wel een chip. Een geavanceerde Externe ECU is een echte computer die d.m.v kenvelden 3D compleet voorzien wordt van een dynamisch software programma wat met 4 tot 6 kanalen werkt. Een powerbox werkt statisch wat inhoud dat de Box zonder kennis van hoe hoog is het toerental, wat is de turbodruk wat is het Koppel heel alleen maar de brandstofdruk verhoogt (vaak niet op het juiste moment), wat zeer nadelig is voor de werking van het roetfilter/fijn stof filter en eigenlijk jouw motor onnodig versmeerd.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
0
0

Externe ECU of OBD tuning

Onze geavanceerde Externe 3D ECU functioneert net zo goed als een OBD tuning. Het is de hoeveelheid aanpassingen die het vermogen bepalen en luxere uitvoeringen van onze geavanceerde Externe ECU kunnen veel meer parameters aanpassen als onze simpele basis uitvoering maar dat heeft natuurlijk met het prijsverschil te maken. De Vele voordelen van onze Externe 3D ECU is dat jij geen risico loopt op software verlies. Updates kunnen probleemloos uitgevoerd worden zonder dat jij helemaal terug moet naar de tuner. Je kan op vakantie mocht er iets met jouw auto aan de hand zijn deze met een Externe ECU zelf snel en simpel origineel maken met OBD tuning lukt dat nooit en als je afscheid neemt van je auto dan ben je bij een geavanceerde Externe ECU niet je complete investering in 1 klap kwijt. Bij OBD tuning ben jij alles kwijt je kan OBD  tuning  niet meenemen naar de volgende auto, en ook niet doorverkopen. Dat kan bij een Externe ECU wel.

Categorie: Chiptuning
Vond je deze FAQ nuttig?
3
0

BMW 3 serie (G20 - G21) 320i 184 PK B48-22019 ->

Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 184 205 235 252
Koppel 300 325 355 385
Prijs 495   NU 395 595   NU 495 695   NU 595
Afspraak Maken Online Bestellen

Origineel

Vermogen: 184 PK
Koppel: 300 NM

Basic

Prijs 495   395
205 PK 21 PK
325 NM 25 NM

Sport-S

Prijs 595   495
235 PK 51 PK
355 NM 55 NM

Vip-R

Prijs 695   595
252 PK 68 PK
385 NM 85 NM

Montage binnen 3 minuten

Binnen 3 minuten is de chiptuning gemonteerd in een jouw BMW 3 serie. Moet je even naar jouw BMW dealer en wil je de auto weer origineel maken dit kan net zo snel en gemakkelijk. De Meeste BMW dealers zijn bekend met Ventura chiptuning.


Rijervaringen - BMW 3 serie

2021-04-21
2021-04-21

Waarom kiezen voor Ventura

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor BMW motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van BMW chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als BMW chiptuning specialist enorm aansprak.

BMW Chiptuning Specialist

15 jaar terug hebben wij bij Ventura Tuning besloten om ons te specialiseren in chiptuning voor BMW motoren. De reden hiervan was dat wij steeds meer motoren voorzagen van BMW chiptuning en het sportieve hart van deze mooie motoren ons als BMW chiptuning specialist enorm aansprak.

Lees meer over BMW Chiptuning Specialist

Chiptuning BMW 3 serie (G20 - G21) 320i 184 PK B48-2 naar 252 PK

Resultaat Chiptuning BMW 320i G20 G21 184 PK

De Super mooie BMW 320i G20 G21 heeft de vernieuwde B48 motor gekregen die de BMW X2 ook al had. Deze motor loopt nog veel mooier dan de 320i in het vorige F model en heeft iets meer koppel. Met chiptuning BMW 320i G20 G21 184 PK krijgt u nagenoeg de prestaties van de 330i.

Production Movie of the New BMW 320i G20 G21

https://www.youtube.com/watch?v=YSO5plXxums

 

Lease auto i.c.m. Chiptuning BMW 320i G20 G21 184 PK

Heeft u er voor gekozen om uw BMW 320i G20 G21 184 PK te leasen en had u eigenlijk liever de BMW 330i gehad ? Dan hebben wij goed nieuws voor u. Met Externe Ventura Chiptuning BMW 320i G20 G21 184 PK kunnen wij gemakkelijk uw BMW 320i als nog upgraden naar 330i specs.

Installatie Ventura Chiptuning BMW 320i G20 G21 184 PK

De installatie van onze chiptuning BMW 320i G20 G21 184 PK met geupgrade B48 motor is echt heel gemakkelijk. Onze kabelboom is exact op Maat gemaakt en voorzien van de originele stekkers van BMW. Zo kan ons systeem simpel en snel worden gemonteerd en net zo snel verwijderd.

Automaat Chiptuning BMW 320i G20 G21 184 PK

De 8 traps automaat is de ideale optie voor uw BMW 320i G20 G21 184 PK motor. Dankzij de 8 verzetten zorgt de ZF automaat dat uw motor altijd in het ideale toerental gebiedt draait en dat geeft enorm veel rijcomfort. Chiptuning 320i G20 G21 184 is er ook voor de automaat versie.

Fabrieksgarantie Ventura Chiptuning BMW 320i G20 G21 184 PK

BMW Duitsland geeft bgeen toestemming om uw BMW 320i G20 G21 184 PK te laten tunen. Zij zien het zo wilt u meer dan koopt u maar een 330i. Maar die is veel duurder en heeft in de basis ook gewoon de B48 2.0i motor. Tuning is dus een gemakkelijke manier voor Meer PK,s .  
Specificaties Origineel Basic Sport-S Vip-R
Vermogen 184 205 235 252
Koppel 300 325 355 385
Prijs 495   NU 395 595   NU 495 695   NU 595
Afspraak Maken Online Bestellen

Origineel

Vermogen: 184PK
Koppel: 300NM

Basic

395
205 PK 21 PK
325 NM 25 NM

Sport-S

495
235 PK 51 PK
355 NM 55 NM

Vip-R

595
252 PK 68 PK
385 NM 85 NM